Turkey Shoot (1982)

geregisseerd door
Brian Trenchard-Smithmet
Steve Railsback,
Michael Craig en
Olivia HusseyIn de nabije toekomst worden mensen vastgehouden in bewaakte kampen. Paul, één van de nieuwelingen, is niet van plan om toe te geven aan de slechte overheersers en vecht terug.
1,5
[permalink] geplaatst op 22 januari 2004, 2:26 uurAmateuristische video nasty.
[permalink] geplaatst op 22 januari 2004, 13:25 uurDie de MST3K behandeling heeft gehad.
1,5
[permalink] geplaatst op 22 januari 2004, 19:26 uurLeuk?
4,0
[permalink] geplaatst op 8 februari 2004, 9:17 uurIk heb deze film indertijd zelfs nog in de bioscoop gezien onder de naam Turkey Shoot. Was toen een toffe schokkerende actie film a la Battle Royale, nu heb ik hem op dvd en vind hem vooral goed om nostalgische redenen.
Hoewel het zeker in zijn genre en tijd geen onaardige film is vraag ik mij erg af of mensen die hem nu voor het eerst zien er iets aan vinden. Er zijn natuurlijk in de afgelopen twintig jaar steeds schokkendere films uitgebracht, maar in 1981 was dit wel een hoogtepunt!
[permalink] geplaatst op 12 januari 2006, 18:21 uurDiesel schreef:Daar kom ik binnenkort achter
Tja, niet dus.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 maart 2008, 15:50 uurIets minder bloederig dan de hoes me liet geloven, maar
meer dan de moeite waard: Turkey shoot!
Wat een redelijk serieuze film moest worden, werd door het schrappen van 15 pagina's script en het ontbreken van tijd en budget, een goedkope exploitatie fim.
Een kruising tussen Bad Taste en The running man.
Verschillen: Bad Taste bevat meer gore en The running man heeft
Arnold Schwarzenegger.
Maar Turkey shoot heeft Roger ward! (Fifi Macaffee in Mad max)
3,5 ster!
4,0
[permalink] geplaatst op 3 januari 2010, 13:53 uurNet met audio commentaar gekeken. Leuk om te horen hoe de regisseur tegen dit exploitatie klassiekertje aan kijkt. Hij vind sommige scenes nu te ver gaan, ik niet. Heerlijk fout. En het budget was twee weken voor de start van de opnames van 3,3 terug gebracht naar 1,6 mjn. met als gevolg 28 ipv 44 draaidagen. Toch knap dat ze dit er nog van hebben weten te maken.
Edit: Ik heb zo het vermoeden dat Fat Mike ook het audio commentaar heeft beluisterd.

4,0
[permalink] geplaatst op 7 mei 2010, 21:45 uurMeesterlijke Aussiesploitation waarin mensen die zich niet aan de maatstaven van de maatschappij houden in een kamp worden vastgehouden, een kamp dat er veel leuke spelletjes op na houd.
Vijf mensen worden los gelaten met een kleine voorsprong om zo opgejaagd te worden in een grote klopjacht waarin een aantal heren en een dame met al hun verschillende tactieken op jacht gaan.
De film gaat gepaart met een aantal meesterlijke gore scenes en fenomenale actie scene's zoals je alleen in een Ozploitation ziet... ook memorabel is trouwens dat er met scherp wordt geschoten!
4 sterren voor Roger Ward, een behaarde freak en de gore..!
4,0
[permalink] geplaatst op 15 juni 2010, 15:00 uurUitstekende film die geen moment inzakt en naar het einde toe erg bloederig wordt.
Een aanrader voor alle cult/exploitation liefhebbers onder ons!
Ik begrijp dan ook het relatief laag gemiddelde op Imdb niet.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 september 2010, 19:17 uurMeedogenloze 'Ozploitation' over een fascistisch boot camp waar mensen terecht komen die botsen met de ideologie van de staat. Vrijwel meteen wordt het complete sadisme van de bewakers goed geïllustreerd. Een paar arme stakkers worden vervolgens door een paar rijke stinkers uitgekozen als menselijke prooien, om daarna in het prachtig Australisch landschap opgejaagd te worden met bazooka's, kruisbogen en zelfs een soort yeti! Door dit inventieve en vaak erg bloederige in beeld gebrachte geweld blijft het tempo steeds hoog. Ook de letterlijk explosieve finale is geweldig. Het erg cheesy kleurgebruik tenslotte draagt ook bij tot de hele exploitation-beleving.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 juni 2011, 18:05 uurSfeervol filmpje dat best wat scherper had mogen zijn. Kon wel wat heftiger lijkt me, zelfs in 1982. Ondanks dat zeker het kijken waard! 6/10*