Men in Black (1997)

geregisseerd door
Barry Sonnenfeldmet
Will Smith,
Tommy Lee Jones en
Linda FiorentinoAgenten Kay en Jay zijn lid van een top-secret organisatie die in het leven is geroepen om de buitenaardse wezens op aarde in de gaten te houden. Als een buitenaardse terrorist dreigt enkele zonnestelsels te vernietigen, moeten ze in actie komen.
movie-edje
[permalink] geplaatst op 22 september 2011, 11:06 uurniet mijn ding!
Beetje een soort ghostbusters stijl,
maar dan buiten-aartse figuren die zo uit de Muppets-show uit komen lopen!
3,0
[permalink] geplaatst op 13 december 2011, 12:03 uurYou know the difference between you and me? I make this look GOOD.
Dit is nog steeds een vermakelijke film van Barry Sonnenfeld....
Het verhaal is redelijk maar het is het acteerwerk van Will Smith en Tommy Lee Jones wat de film leuk maakt om naar te kijken....
De gehele aankleding en setting is ook in orde,net zoals de special effects....
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 3:09 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenTommy Lee Jones en Will Smith zijn een leuk duo in deze humoristische sci-fi. Nergens wordt het sirieus en er wordt niet getracht om een realistisch beeld te schetsen van NASA of de geheime dienst. We gaan gewoon op pad met de Men in Black waarbij er af en toe wat slijm door de lucht vliegt en de bizarre creaties niet achterwege blijven. De humor is niet altijd even geslaagd maar op de meeste momenten kun je de lachspieren ongedwongen hun werk laten doen. Gelukkig is de speelduur niet te lang want anders vervalde het waarschijnlijk in een uitgerekte toestand. Gaaf eindshot waarbij we naar boven worden gesleept vanuit een melkstelsel, dat een knikker blijkt te zijn waar een monster mee aan het spelen is.
3,5
[permalink] geplaatst op 20 februari 2012, 14:24 uurErg leuke film over buitenaardse wezens, mannen in zwarte pakken en ga zo maar door.
Will Smith en Tommy Lee Jones vormen in deze film een leuke tandem, die samen als agenten de aarde en haar bewoners proberen te beschermen. Vanaf het begin is duidelijk dat de film zichzelf geen moment serieus neemt en af en toe krijgen we de raarste wezens voorgeschoteld in deze film. Vooral de rol als alien van Vincent D'Onofrio is echt hilarisch moet ik zeggen.
De muziek is lekker, de effecten goed, de dialogen aardig en alles bij elkaar zorgt dit voor een lekker relaxt en ongedwongen sfeertje. Het is vooral ook leuk om te kijken of iemand nu wel of niet een alien is, aangezien de film je daarin nogal eens op het verkeerde been probeert te zetten.
Kortom een leuke mix van komedie en science-fiction.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 mei 2012, 20:01 uurGeweldige film met twee super leuke rollen van de aan elkaar gewaagde Smith en Tommy Lee Jones. Heb de beide films gekeken met het oog op de komst van deel 3, en heb me meer dan goed vermaakt.
Vond de aliens vaak erg grappig en alles zag er heel aardig uit. Verhaal was ook goed uitgewerkt.
Enige echte min punt was de bad-guy. Een soort van mislukte zombie ofzo? Nee hele vervelende gozer, maar ach ... de rest was zeer goed te pruimen!
3,5
[permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 18:12 uurDie bad-guy oftewel die mislukte zombie vond ik vroeger echt eng.
Gelukkig komen allebei de delen binnenkort op tv, dus kan ik me alvast voorbereiden op deel 3.
Het is al lang geleden dat ik deel 1 en 2 heb gezien.
[permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 15:55 uurSerieus, RTL5? Eerst het tweede deel en dán pas het eerste deel laten zien? Erg logisch (tenzij MM het er verkeerd op heeft staan).
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 9:43 uurstaat inderdaad ook op teletekst,
eerst deel 2, dan deel 1,
maar dat is logisch zou J.Cruyff zeggen

[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 9:56 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 11:27 uurZal gewoon te maken hebben met welke film op prime-time de voorkeur krijgt. Men in Black 2 is moderner dan MIB1, dus die zullen ze dan prime-time uitzenden.
Ik zie het veel vaker gebeuren. Laatst had een zender ook 2 Scary Movie films achter elkaar, in verkeerde volgorde.
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 11:43 uur3 zelfs

Scary Movie 1,2 en 3 in omgekeerde volgorde. Ik heb toen alleen 3 gezien.
4,0
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 22:57 uurInderdaad niet erg logisch, want deel I is wel een stukje leuker.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 0:23 uurI've never seen sugar do that!
Redelijk rake film met een Will Smith in zijn hoogtijdagen. Kenmerkend is zijn grote mond, gecombineerd met sulligheid en komische timing, hetgeen allemaal prima werkt in MIB. Tommy Lee Jones werkt goed als zijn mopperige tegenhanger.
Hoe RTL5 het bedacht krijgt deze, op dezelfde avond, op Men In Black 2 te laten volgen is werkelijk onbegrijpelijk; het pakt voor deze echter wel goed uit. Alle uitgekauwde grapjes, terugkerende personages en overige herhalingen van zetten uit deel 2, voelen nog fris aan in dit eerste deel.
Veel heeft het allemaal niet om het lijf. Wat voorspelbaar qua plot, lelijk creature design en brakke soundtrack en CGI; gelukkig zit er genoeg vaart in en neemt de film zichzelf niet te serieus. In tegenstelling tot de vermoeiend ergerlijke zit die deel 2 was, heb ik me hier goed vermaakt. 3*