134.880 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.977 berichten | 4.928.170 stemmen

The Meaning of Life (1983)

Alternatieve titel: Monty Python's The Meaning of Life

Meaning of Life, The (1983)
1090 stemmen | gemiddelde 3,37
mijn stem:
6 jaar geweld angst grof taalgebruikVerenigd Koninkrijk
Komedie
107 minuten

geregisseerd door Terry Jones
met Graham Chapman, Michael Palin en John Cleese

Het Monty Python team tracht de zin van het leven te doorgronden via een aantal bizarre sketches, die het menselijk leven van geboorte tot dood en daarna doorlopen.

gebruiker
bericht

Akron777
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2011, 19:03 uur
Zeer hilarisch, maar kan niet tippen aan Life of Brian. Alles is weliswaar zeer Pythonisch, maar er mist iets. Het begin en einde van de film viel me wat tegen, en ook die middenstukjes vond ik soms best irritant. Het wordt echter wel goed gecompenseerd met een aantal interessante scènes. Ik beschouw deze film eerder als een aaneenvoeging van een aantal sketches met als centraal thema "the meaning of life", maar in dat aspect vind ik Flying Circus gewoon een stuk beter. Desondanks zeker weten een goede film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2011, 20:34 uur
Met het klaslokaal... ik kan niet meer meer bij :).

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Meaning Of Life, The (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2011, 21:33 uur
Robi schreef:
....maar voor Monty Python begrippen onder de maat.

hier ben ik mee eens, maar Monty Python was eigenlijk afgelopen eind jaren 70 met de film Life of Brian. De TV series was al mid jaren 70 verleden tijd geworden.

Deze film, en live at Hollywood Bowl van begin jaren 80 waren eigenlijk gemaakt voor de amerikanen die wat achter liepen. ;)

Monty Python's Flying Circus van de BBC begon eind jaren 60 maar buiten GB redelijk onbekend gebleven. Toen kwam hun films en Monty Python & The Holy Grail was hun doorbraak in de VS

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2011, 8:00 uur
Vergeet Life of Brian niet, toch echt een meesterlijke film.

Live at the Hollywood Bowl vind ik trouwens ook erg leuk.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2012, 18:35 uur
Fantastische film, mijn nr. 1. Heb bijna de hele film dubbel gelegen van het lachen.
Jasper69 schreef:
Met het klaslokaal... ik kan niet meer meer bij :).

Helemaal mee eens :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2012, 21:19 uur
Even een vraagje voor Monty Python-experts hier aanwezig, is deze film ook los te zien? Volgens Wikipedia is Life of Brian de voorloper, maar is het echt een serie waarbij het belangrijk is eerdere delen te hebben gezien? Ik ken nog weinig van Monty Python, maar deze komt komende week op tv en als je hem ook los kunt zien pak ik hem denk ik mee, eens kijken of het wat is. :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2012, 21:53 uur
Life of Brian de voorloper? Het is Monty python, maar verder kan ik weinig overeenkomsten bedenken. The Meaning Of Life was mijn eerste MP overigens.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 6:35 uur
Van Monty Python kan je alles gewoon los zien. Life of Brian en Holy Grail zijn wel veel beter dan deze film. Deze heeft niet echt een verhaal, de andere twee wel.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 12:17 uur
Haha okee, zal eens kijken of ik hem meepak dan. ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2012, 14:26 uur
Er zit een aardige dosis maatschappijkritiek in de film + bestaansvragen, gebracht op een soft-cynische doch soms erg scherpe manier. Alles is in het absurde getrokken zoals we van Monty Python gewend zijn.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2012, 17:11 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De man die zijn eigen executie mag kiezen. :D