Brandende Liefde (1983)

geregisseerd door
Ate de Jongmet
Monique van de Ven,
Peter Jan Rens en
Ellen VogelVerfilming van de gelijknamige roman van Jan Wolkers over een beginnende kunstschilder (Peter Jan Rens) die verliefd wordt op zijn (reeds getrouwde) model Anna (Monique van de Ven). Ook zij voelt zich tot hem aangetrokken, maar ze kunnen pas jaren later aan die gevoelens toegegeven.
4,5
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2009, 13:24 uurprachtige wolkers verfilming.
uit de roemruchte jaren 80.
Alleen de al manier hoe huub van der lubbe en peter jan rens 2 kunstschilders vertolken is al hilarisch.
Ook gweldig om te zien dat peter jan rens , verschrikkelijk in de mangel zit bij diegene waar hij een kamer huurt.
dat oude wijf is een nachtmerrie op zich.
en ja... natuurlijk monique v d ven.
Damn, hadt die vrouw maar meer films gemaakt.
Zij kan zelfs de middeelmatigste film nog omhoog halen.
Ik vindt deze film, van begin tot eind, boordevol met humor zitten.
vooral die scene met huub met een plak stront op zn kop is hilarisch.
keer op keer kan ik weer genieten van deze film.
dat heb ik wel met meer nederlandse films uit de periode 70, 80.
Volgens mij de beste periode van de nederlandse film.
Toen censuur nog niet werd geschuwdt, en alles nog frontaal in beeld werd gebracht.
Noem het typisch nedrelands of smerig en plat, maar ik hou er wel van.
oooh ja de laatste tijd zijn er ook weer een paar goeie nederlandse films gemaakt, zoals simon, zwartboek, doodeind, slachtnacht, 09/11,vet hard en alles is liefde.
Allemal ook goed, maar natuurlijk niet vergelijkbaar mt de roemruchte jaren70/80 periode.
Bijna een genre opzich.
5,0
[permalink] geplaatst op 18 november 2009, 17:31 uurIk vind dit maar een prachtige film. Was lang geleden dat ik hem had gezien. Peter Jans Rens speelt echt heel leuk en hij bruist van de energie. Sommige fragmenten kon ik nog wel herinneringen o.a. als hij aan de ketting wordt gelegd en de poep in de krant, haha.
Heb hem nu van dvd bekeken en kan niet anders zeggen dat ik er van begin tot eind mee heb vermaakt. Soms wat vulgaire gedeelten en overdreven acteerwerk, maar ach hoort er bij zal ik dan maar zeggen.
Vooral ook een erg vrolijke film en het zal dus echt niet bij deze 2e keer kijken blijven. Mooie opnamen in film, bijvoorbeeld als ze naar het strand gaan en Peter en Monique zitten bij zonsondergang. De bevalling is trouwens ook goed gedaan.
Ellen Vogel zet ook een goede en leuke rol neer. Ach eigenlijk heb ik weinig aanmerkingen over het acteerwerk in het algemeen. Berend Boudewijn vond ik dan wat minder, maar goed, het is leuk om zo'n iemand weer eens terug te zien in een film. Huub van der Lubbe is soms wel een beetje te druk, al raak je daar op gegeven moment aan gewend. Monique van Ven ziet er echt weer mooi uit en heus niet alleen met de kleren uit.
Het enige minpunt vond ik de pianomuziek van Laurens van Rooyen. Het is wel mooie muziek, maar ik vond het gewoon te opdringerig. Als intermezzo geeft het niet maar als achtergrondmuziek vond ik wel storend.
Voor mensen die doof / slechthorend zijn hadden ze beter alle Nederlandse films op dvd van ondertiteling kunnen voorzien, dan kunnen die er ook weer van genieten. Maar dit even terzijde.
1,0
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 20:11 uurVerschrikkelijke film. Geluidskwaliteit was echt ongelofelijk slecht ik verstond er werkelijk niks van. Het is dan ook nergens boeiend en het verhaaltje stel ook niks voor. 1,0 voor de moeite. Snel vergeten deze film.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 22:07 uur
4,0
[permalink] geplaatst op 24 april 2012, 13:11 uurBlijft een mooie klassieker uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Vooral de opbouw en het onderwerp zijn heel knap. De lage waardering hier, snap ik helemaal niets van.