134.880 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.954 berichten | 4.928.149 stemmen

Op Hoop van Zegen (1986)

Drama
105 minuten

geregisseerd door Guido Pieters
met Danny de Munk, Willeke van Ammelrooy en Rijk de Gooyer

Verfilming van Herman Heijermans' vissersdrama uit 1900. De vissersjongen Barend weigert nog langer zijn leven te riskeren op een nauwelijks zeewaardig schip. De gewetenloze reder is niet van plan een cent aan reparaties uit te geven. Samen met zijn net uit de gevangenis ontslagen broer wordt Barend tegen beter weten in, door moeder Knier nog een keer naar zee gestuurd...

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 augustus 2007, 12:29 uur
Wat een fantastische fotografie zeg, de versneden DVD is een schande voor deze film.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 augustus 2007, 15:45 uur
Quentin schreef:

Een bekend verhaal voor veel Nederlandse films, het ergste voorbeeld is wel Spetters. De Nederlandse uitgave is echt 3 keer niets, de Engelse en Amerikaanse zijn daarentegen wel goed. We weten hier in Nederland niet zo goed hoe we met ons erfgoed moeten omgaan.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Op Hoop van Zegen (€ 2,99)
gratis verzending

Op Hoop van Zegen (€ 4,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Op Hoop van Zegen (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 augustus 2007, 16:54 uur
helemaal mee eens, en omdat veel films al op dvd zijn "gepleurd", zullen er ook niet snel nieuwe versies komen van die films, omdat weinig mensen bereid zijn om nogmaals een Soldaat van Oranje te kopen bijv.

erg jammer

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2007, 9:38 uur
Nu valt die van Soldaat wel mee, dit is een uitzondering (wat betreft de technische kwaliteit, het aantal extra's is echt niets)

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2007, 19:48 uur
ik vind dit nou niet echt een geweldige film , maar ik heb er wel even naar gekeken . 1.5***

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2007, 12:55 uur
Quentin schreef:

Beeldverhouding op DVD;

Oorspronkelijke beeldverhouding; http://img150.imageshack.us/img150/1859/pdvd003mm7.jpg

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2007, 16:55 uur
Op de dvd is dus helemaal niet zichtbaar dat daar rechts nog iemand aan het water staat, belachelijk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2008, 9:03 uur
Ik heb deze Film één keer gezien en ik moet zeggen dat het best een Leuke Film was, Niet top ofzo met werkelijk waar een geweldig Verhaal maar gewoon : Kijken en niet veel gaan letten op alles dan is hij best Leuk namelijk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2008, 12:16 uur

Vanaf 01:17:15 een recent interview met Guido Pieters over de film (ook over Het Woeden der Gehele Wereld).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2008, 23:16 uur
Voor bootbezitters te Amsterdam, de film draait as. donderdag achter het scheepvaart museum in de openlucht; http://www.scheepvaartmuseum.nl/filmfestival

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2009, 15:12 uur
Op zich wel interessante film om naar te kijken. Niet vanwege het verhaal maar meer vanwege de beelden eromheen. Het is een goede vertelling van hoe het er in die tijd aan toe ging. Je kan het sfeertje als het ware een beetje proeven.

Het verhaal zelf is niet zo heel erg bijzonder en het acteerwerk is af en toe ook niet bijster. Willeke van Ammelrooij of Albert West was ik niet zo van gecharmeerd. Maar historisch gezien is deze film best interessant om te bekijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2009, 21:31 uur
Albert West? Nee, dat kan ik me voorstellen, bedoel je niet Albert Mol? ;-)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2009, 21:47 uur
chiel schreef:
Albert West? Nee, dat kan ik me voorstellen, bedoel je niet Albert Mol? ;-)

Ooooh, wat stom. Ik zie het nu ik het teruglees. Blunder
!!!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2010, 20:42 uur
Overwegend positief. Aan de ene kant goede entertainment, interessant tijdsbeeld en een stuk beter uitgewerkte versie dan die uit 1934. Aan de andere kant stoorde ik me aan het dubieuze (wellicht onbewust) onderliggende moraal: Alles wat arm is werkt hard, is eerlijk en hecht veel waarde aan familie, terwijl alles wat rijk is corrupt, streng en meedogenloos is. Daarnaast zijn er te veel verhaallijnen voor een film van 100 minuten. Als miniserie had het denk ik beter gewerkt.

Trouwens; petje af voor de cast. Courbois, Stapel, Soutendijk én Van Ammelrooy in één film! Als je Soutendijk vergelijkt met haar voorgaande films kan je concluderen dat ze met de jaren alleen maar mooier wordt!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2010, 18:06 uur
Ligt het dan aan mij dat ik dit altijd zo`n geweldige film heb gevonden?? Het verhaal, de scenes, de muziek... prachtig! En sorry, maar ik heb Nederlanders een stuk beroerder zien acteren dan in deze film..

Mooi werkje met als bonus het heerlijk gezongen 'Ratsmodee' van Danny de Munk.. :)