134.919 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.509.055 berichten | 4.931.601 stemmen

Lang Leve de Koningin (1995)

Lang Leve de Koningin (1995)
407 stemmen | gemiddelde 3,25
mijn stem:
alle leeftijdenNederland
Familie / Avontuur
118 minuten

geregisseerd door Esmé Lammers
met Tiba Tossijn, Monique van de Ven en Derek de Lint

De 8-jarige Sara (Tiba Tossijn) is niet blij. Ze kent haar vader niet en op school gaat het ook niet al te best. Ze vindt zichzelf dom totdat ze via Victor, een jongwijs klasgenootje, de wondere wereld van het schaakspel ontdekt. In haar fantasie verdwijnt ze in het spel waar ze bevriend raakt met de witte koningin (Monique van de Ven) en de andere stukken. Zo voorkomt ze spelenderwijs oorlog tussen het witte en zwarte rijk én leert schaken als de beste.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2011, 18:47 uur
Die zijn nagenoeg hetzelfde, alleen zonder onderbrekingen tussen de afleveringen door en her en der wellicht een langer / extra shot.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2011, 21:24 uur
Hartelijk Bedankt!

Ik heb besloten de Dvd te kopen!!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Lang Leve De Koningin (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Lang Leve de Koningin (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2011, 12:58 uur
Weet iemand wat het beeldformaat hoort te zijn van de film? Staat niet op Imdb. Hij is goedkoop te koop, maar in het verkeerde formaat.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2011, 12:59 uur
1:1:85 Maar wellicht dat de dvd 'open mate' is, dus dan zou 4:3 ook kunnen voldoen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2011, 13:15 uur
thx!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2011, 13:14 uur
Dit blijft een goede film. Duidelijk uitleg van schaken, goed geacteerd door 'Sara' en schattig verhaaltje. En jeugdsentiment.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2011, 12:10 uur
Lang geleden een keer gezien, en toen was ik er erg van onder de indruk. Onlangs heb ik de tweede helft weer gezien en ik betrapte mezelf erop dat ik gewoon heel geboeid zat te kijken naar een kinderfilm over schaken. Niet echt het soort film waarvan ik verwachtte dat ik het leuk zou vinden, maar toch is het zo. Het verhaal zit goed in elkaar en de jonge acteurs zijn gewoon heel schattig (en goed ook, trouwens, voor zulke jonge kinderen), de oudere acteurs doen het ook heel goed. Eigenlijk is dit gewoon een heel erg lieve film, hartverwarmend, om dat woord maar eens te gebruiken.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2011, 16:24 uur
Geweldige film eigenlijk,

Vroeger zo vaak gezien en afgelopen koninginnedag weer even een stukje meegepikt. Was een vreemde ervaring. In je kindertijd beleef je films heel anders, je hebt het idee dat de personages speciaal voor jou op het scherm verschijnen en voor niemand anders. Met als resultaat dat de personages nu voor mij aanvoelden als vage bekenden uit het verleden. Hun naam was ik vergeten, maar ik kende nog wel al hun eigenschappen en had er zowaar vroeger onbewust een gehele belevingswereld omheen gecreëerd.

Als je nog zo kan genieten van een kinderfilm, zit het goed. 4 hele dikke sterren voor dit magische filmpje.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2011, 16:43 uur
Wat ik zo raar vind is dat er op de poster alle leeftijden staat en erlangs 6+

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2011, 16:55 uur
En er is 1 iemand die daar weer oplet :P Was me nog niet eens opgevallen, maarja 6+ is natuurlijk gewoon een foutje. Vreemd, ik wist niet eens dat zulke kijkwijzers op moviemeter stonden bij de films.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2011, 3:45 uur
Had deze film al zeker 10 jaar niet meer gezien, en ging, om te kijken of ik hem nog steeds leuk zou vinden, hem maar weer eens kijken.
Zeker niet teleurgesteld. Hoewel de acteerprestaties van de kinderen, en dan vooral van Sara (tekstueel gezien) nogal achterblijven, is dit gewoon een kinderfilm van hoog niveau. Schitterend, dat levende schaakspel, qua kostuums, en qua originialiteit.
Wil ook nog even een regel wijden aan de meester van Sara. Een enorme eikel, erg overtuigend gespeeld.
Naar het einde toe wat rommelig, jammer dat we het levende schaakspel ook niet echt meer terugzien, en dat Sara's moeder ineens helemaal om is, wat betreft Sara's vader, dat ging allemaal een beetje raar en snel, maar ach, het is een kinderfilm. De sfeer blijft altijd overeind, en de originaliteit is zeker een heel grote pro.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2011, 13:36 uur
Ik zit er niet mee, ... kinderfilms. Familiefilms toch eigenlijk gewoon, die zijn voor alle leeftijden. Ik heb inderdaad ook wel een tijd gekend .... Nou ja, ik kijk nou gewoon alles door elkaar, als er mij maar wat aanspreekt in films. Ik vond het stemmetje van Tiba wel op die manier dat de film een zware zit werd. Een film die ik gekeken heb naar aanleiding van dat Van de Ven en De Lint erin spelen. Maar ja ..... Eigenlijk is het eerste gedeelte het beste, de schoolsituatie en aanraking met het schaakspel. 1.0.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2011, 13:05 uur
Nooit geweten dat schaken zo leuk kon zijn.

Een erg fijne kinderfilm. Erg naturel gespeeld door de kinderen, die prima werk leveren. Een leuke mix tussen fantasie en werkelijkheid. De schaakstukken wereld is mooi weergegeven, en de wereld waarin de kinderen zich bevinden is ook goed gedaan, en ook wel herkenbaar, Iedereen heeft wel eens het gevoel gehad dat ze nergens echt bijhoren. Jezelf in een soort van fantasiewereld storten waarin jij alles kan en mag. Daarin schuilt ook de grote kracht van deze film. Erg leuke familiefilm.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2011, 15:09 uur
Kwam net de trailer ergens tegen, heerlijk jeugdsentiment waardoor ik mijn liefde en kunde als jochie voor schaken heb ontwikkeld. De aanleiding dat ik als kind 3 jaar op schaakles heb gezeten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 oktober 2011, 12:05 uur
Deze film heeft me gewoon leren schaken en enthousiast gemaakt. Deze film haalt ook bij mij weer het jeugdsentiment naar boven en heb ik al jaren niet meer gezien. Vooral op school hebben we hem geloof ik wel drie keer gezien! En niet omdat we daar maar één film hadden, maar omdat de hele klas hem meerdere keren wou kijken.
Tegenwoordig wanneer ik zo af en toe schaak denk ik elke keer - al is het een halve seconden - aan deze film.

Het cijfer zal ik dan ook op basis van hoe ik hem als kind heb ervaren geven, en dat is een dikke vier. Binnenkort zal ik het nog eens terugkijken, maar bij voorbaat denk ik al dat ie me niet zal teleurstellen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 oktober 2011, 23:19 uur
schoon schoon , beetje jeugdherinneringen erbij halen,
was nog steeds erg leuk om naar te kijken.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 oktober 2011, 22:57 uur
Beste kinderfilm ooit gemaakt! Gisteravond nog eens gekeken op RTL (en ik ben inmiddels 18).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 april 2012, 23:08 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een leuke sprookjesachtige kinder/familie film, waarin je meteen wat schaaklessen meekrijgt in de vorm van een magisch levend schaakspel en ziet dat die kennis op school en in het leven van nut kan zijn.
In het verhaal raken realiteit en fantasie elkaar en het spel vormt een mooie parrallel met het dagelijks leven.
En uiteindelijk heeft de fantasie het meisje geholpen sterker in het leven te staan.

De tweeledigheid van 'de koningin' vond ik een mooi symbool, zwart en wit in het spel en natuurlijk gewoon het meisje zelf: koningin van haar eigen leven..
Mooie ton-sur-ton decors en kostuums, verzorgd geluid en theatraal acteerwerk, maar dat hoort bij de koninklijke setting.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 16:13 uur
Heel leuke film mijn kinderen hebben beide door deze film leren schaken.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2012, 23:30 uur
Jeugdsentiment, leuk om het weer op tv voorbij te zien komen!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 12:46 uur
Lang Leve de Koningin heeft me vroeger niet kunnen boeien en dat kan het me nog steeds niet. Het sprookjesachtige verhaal is best leuk en de uitwerking daarvan viel me tijdens de herziening niet tegen maar toch blijf ik het een ‘vervelende’ film vinden. Het acteerwerk en de setting spreken me ook niet aan. Het ziet er allemaal wel leuk en verzorgd uit maar toch mist er wat. Het komt niet op me over. Voor de originaliteit geef ik 2*.