Cannibal Ferox (1981)

Horror / Avontuur
93 minuten
geregisseerd door
Umberto Lenzi (I)met John Morghen, Bryan Redford en Lorraine De Selle
Een groep studenten gaan de Colombiaanse jungle in om het tegenbewijs te halen over volksstammen die kannibalisme uitvoeren. Op een ongelukkige wijze komen zij in aanraking met drugdealers die hun vaderlandse slaven martelden omdat ze niet genoeg produceerden. Een van de drugdealers verkrachtte en vermoordde een meisje. Haar stam neemt op monsterlijk wijze wraak op de buitenstaanders door ze in gevangenschap te houden, te martelen, doden en zelfs op te eten.
2,5
[permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 16:21 uurAh dank. De imdb had ik niet ingeschat op doeltreffende informatie. Dat varken heb ik gezien (vandaar dat ogen knipperen - nogal snel) en een haak in borsten was mij ontgaan (maar was er dus ook niet zo bleek).
Wel grappig eigenlijk om dit zo te lezen, want alles zat wel in deze versie alleen niet zo uitgebreid, maar je fantasie doet genoeg. castratie, messteken. Maar wel aardig wat door-tot-het-bot gore zo te lezen. Zal mijn waardering niet door wijzigen. Ik heb wel genoeg kannibalen gezien om te weten hoe het eruit ziet.
3,5
[permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 16:32 uurMochizuki Rokuro schreef:
Hoewel ik hier nog niet precies kan achterhalen welke scenes de 'cut' versie niet hebben gehaald. Was dat het dierenleed of voornamelijk het 'mensenleed' of wellicht het 'bloot'? En welke versie zag jij, Reinbo? Ik heb ook in de cut versie nog dierenleed gehad namelijk (al moest je niet met je ogen knipperen).
Ik heb de uncut versie: slang vs varken ± 30-40 seconden
Open snijden krokodil ± 10 - 15 seconden
Slachten Schildpad± 20 seconden
Leguaan vs slang ± 5-10 seconden
En volgens mij werd er ook nog een spin dood getrapt, maat dat zag je nauwelijks.
Daarnaast had je natuurlijk ook nog de castraties, cannibalisme en haak door tiet scenes, maar die vind ik dat juist weer wel aardig, omdat het nep is.
3,0
[permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 16:40 uurHet besef dat die dieren echt gedood zijn, geeft mij ook een nogal onprettig gevoel. Misschien moet je Cannibal Holocaust eens herzien zonder de animal cruelty? (bij de Grindhouse editie is dit volgens mij mogelijk).
3,0
[permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 16:54 uurOok bij de Deluxe Collector's Edition kan je de Animal Cruelty-Free version zien, waarbij je geen enkel dier ziet met bloed.
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 19:59 uurReinbo schreef:
Wat ik al aangaf, de animal cruelty scenes weerhouden mij ook om Eaten Alive ter herzien. Daar schijnen er namelijk meer in te zitten dan in deze.
Valt voor zover ik me herinner best mee in Eaten Alive, voornamelijk dier vs. dier. Een stuk milder en slaapverwekkender dan Cannibal Holocaust en deze in my opinion.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 20:14 uurNou, misschien dat ik me er dan komend weekend eens aan waag... Als schijnen er een paar hagedissen aan te gaan, en laat dat u net mijn favoriete huisdier zijn.... (Heb meer dan 10 jaar twee leguanen gehad.

2,5
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 20:16 uurReinbo schreef: (Heb meer dan 10 jaar twee leguanen gehad.

Alsof dat geen dierenmishandeling was

2,5
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 20:22 uurReinbo schreef:Nou, misschien dat ik me er dan komend weekend eens aan waag... Als schijnen er een paar hagedissen aan te gaan, en laat dat u net mijn favoriete huisdier zijn.... (Heb meer dan 10 jaar twee leguanen gehad.

Volgens mij was dat een van de weinigen die niet dier vs. dier was, dus misschien toch nog even uitstellen

2,5
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 11:44 uurVandaag alsnog de gehele uncut versie gezien. De cut scènes waren ongeveer zoals verwacht, hoewel de haken scènes vrij lang en expliciet waren (was het ook een inpsiratie voor Miike's Ichi?)
Het zijn hier trouwens met name de kannibalen die dieren opensnijden etc en niet de blanken. In CH is dat andersom meen ik. Wie weet is het daarom dragelijker.
Opvallend overigens dat er steeds enkele seconden issen en de versie toch tien minuten is ingekort. Alleen die haken scene is ruim een minuut, verder is het toch sprokkelen. Ik denk dat in het cocaïne gebruik ook flink wat is gesneden.
[permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 16:06 uurIk denk dat in het cocaïne gebruik ook flink wat is gesneden.
understatement of the year!!!!!!!!