The Naked Gun 2½: The Smell of Fear (1991)
Alternatieve titel: The Naked Gun 2½

1223 stemmen | gemiddelde 2,88
Komedie /
Actie85 minuten
geregisseerd door
David Zuckermet
Leslie Nielsen,
Priscilla Presley en
George KennedyLt. Frank Drebbin is dit keer van plan om de grote jongens van de energie-bedrijven aan te pakken. Een wetenschapper staat op het punt om zijn plan voor toekomstige energie-voorziening te presenteren. Het plan belooft weinig goeds voor de traditionele energie-bedrijven, die de wetenschapper dan ook kidnappen.
3,5
[permalink] geplaatst op 18 juni 2011, 12:12 uurYou want me to have in your cabinet?
Deel 2 valt wat in herhaling maar blijft toch wel verrekt vermakelijk!
Sommige grappen beginnen wat flauw te worden, vooral omdat ze zo lang doorgaan. Maar de meeste zijn toch wel weer erg sterk hoor.
Hoe zulke simpele dingen zo grappig blijven..
Wederom heeft het verhaal niks om het lijf en gaat het alleen maar om de humor.
Ach, zolang het daar maar niet misgaat heb ik niets te klagen!
3,5*. Ietsjes minder dan z'n voorganger..
3,5
[permalink] geplaatst op 10 juli 2011, 22:31 uurToch tegen het einde aan werdt het iets minder. Maar desondanks, de rest van de film was weer hilarisch. Net niet zo sterk als het eerste deel, maar zeker wel een vermakelijke film.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 september 2011, 15:49 uurIetsjes minder dan het 1-ste deel, maar toch nog genoeg grappen.
movie-edje
[permalink] geplaatst op 24 oktober 2011, 8:50 uurDeze deel staat bij mij net zo gelijk als met de 1ste!
De grappen, humor, en het flauwe hiervan , is hier ook totaal aanwezig!
( vooral de rol-stoel scene )

3,0
[permalink] geplaatst op 4 december 2011, 22:00 uurAls verwacht kwamen David Zucker en Jerry Zucker en Jim Abrahams en ook Pat Proft weer bij elkaar om een vervolg te maken op de film The Naked Gun deze keer kreeg de film een extra titel namelijk The Naked Gun 2 ½ Small Of Fear of kleine van angst.
Ook de casting is weer terug met onder andere Leslie Nielsen als Frank Drebin en George Kennedy als Ed en ook Priscilla Presley als Jane Spencer allemaal natuurlijk goed nieuws want Leslie Nielsen was inmiddels ook al een beetje op dreef en heeft ervaring met de crew en zijn rol (net als de rest van de cast die meer in zijn rol komt en gewent raakt)
Het verhaal is anders dan in deel 1 want het verhaal is meer door dacht en heeft ook veel afwisseling en dat valt ook erg op ook gebruiken de schrijvers (de crew) stukken uit de serie.
De intro is deze keer iets anders dan deel 1 en ook iets langer, Frank Drebin is aanwezig bij een toespraak van de president (John Roarke) die het plan vertelt over het nieuwe energie plan voor het komende jaar. Drebin zit natuurlijk niet te luisteren en is aan het rommelen met zijn eten en dan vliegt er natuurlijk wel iets rond. Net als het eerste deel rijdt de politie auto op verschillende locaties zoals een pret park en een kleed kamer ook is de bekende sound track weer toe gevoegd van Ira Newborn ook is er een album uit gekomen met de volledige nummer van de film.
Heel de film heeft weer wel de sfeer van het eerste deel ook is alles erg goed neer gezet en komt alles overtuigend over alleen de humor is aan de matige kant je merkt toch wel dat er ook erge flauwe grappen tussen zitten en meer dan in deel een en dat is minder want dan heb je liever minder grappen maar die dan wel geslaagd zijn ook pakken de grappen terug uit het vorige deel en de serie maar buiten dat zaten er ook geslaagde grappen tussen.
Om een mooie rond getal te maken was het wel zo leuk dat er een vervolg kwam maar dit kwam zwaar te recht door dat de regie in de handen waren van Peter Segal.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 19:11 uurNr 2 bekeken en hij was toch ook nog grappig, al was hij wel iets minder dan de eerste (zoals gewoonlijk

). Dit keer zaten wel er meer verwijzingen in naar andere film: zo passeerden ET, Ghost, Casablanca en zelfs The Wizzard of Oz de revue.
Het verhaal is niet echt om naar huis te schrijven, maar dit moet je er maar bijnemen. Wel een pluspunt dat de cast opnieuw meedoet.
Wie de eerste goed vind zal deze ook wel bekoren.
[permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 18:06 uur@lars-pixar, heb de film nét (weer) gezien en vraag me af hoe je erbij komt dat de subtitel van deze film "small of fear" (klein van angst) is??
Zoals deze site vermeldt én ook de DVD hoes, is het gewoon "the smell of fear".
3,0
[permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 18:21 uur@Veadige, Dat is een foutje van mij want de a moest een e zijn bij The Small Of Fear , en in het Nederlands betekend de titel in die richting van, klein van angst.
2,0
[permalink] geplaatst op 11 februari 2012, 12:45 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenTegenvaller.
Hoewel het aantal moppen vrij hoog ligt, is het vooral de kwaliteit van de moppen die het laat afweten, enkele uitzonderingen daargelaten (ik denk aan de scène waarin Nielsen terug naar het werk gaat door achteruit te rijden.).
Van een film met Leslie Nielsen verwacht je toch 't een en 't ander, maar helaas bleef de slappe lach uit, de domme kop van Leslie Nielsen ten spijt.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 april 2012, 11:44 uurHaha, blijft een toffe franchise die ik met veel plezier herbekijk.
Leslie Nielsen is een baas als Frank Drebin. De humor is veelal van het enorm flauwe soort maar mijn god het is vaak zo flauw dat het hilarisch wordt. In ieder geval werkt dit voor mij prima, meerdere malen moeten lachen.
Meer hoef je van dit soort filmpjes niet te verwachten, het is weinig verheffend maar het zorgt wel voor een leuk avondje. En meer moet dat niet zijn.