Cocktail (1988)

geregisseerd door
Roger Donaldsonmet
Tom Cruise,
Bryan Brown en
Elisabeth ShueWanneer Brian uit het leger komt wil hij werk zoeken in New York, maar zonder diploma's komt hij niet ver. Dan komt hij te werken in een bar en van zijn baas Douglas leert hij alle kneepjes van het vak en samen worden ze de populairste barmannen van de stad. Brian wil echter graag zelf een cocktailbar beginnen en vertrekt naar Jamaica waar hij de knappe kunstenares Jordan leert kennen. Maar als Brian het aanlegt met een oudere rijke vrouw, verlaat Jordan hem.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 mei 2008, 15:17 uurStond al langere tijd op mijn "one-2-watch"-lijstje. Vanmiddag bekeken en vond het zeker de moeite waard.
By the way, .... So What dat de film bol van de cliche's staat?
Leuke romantische met een verassende rol van Douglas Coughlin.
Zeker de moeite waard.
The Last
[permalink] geplaatst op 17 mei 2008, 21:30 uurSaaie film, er gebeurt niet veel en al die bar -en cocktail trucjes vond ik ook niet bepaald hoogstaand. Cruise is echt slecht in misschien wel zijn slechtse rol ooit, en dat romantische gedoe maakt het er niet beter op, de kop die hij erbij trekt als hij boos is...

Het enige wat de film enigzins kijkbaar maakt is de mooie Elisabeth Shue.
4,0
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2008, 16:21 uurOnderschatte film. Het lijkt een heel makkelijk te maken film, maar hij is vooral in de teksten zo spitsvondig en leuk. Daarnaast voelen Cruise en Brown elkaar perfect aan, dat is een ideaal duo. Verder is het gewoon een erg boeiende film zonder saaie stukken. De film heeft weinig 'echte diepgang', maar de thema's liefde, vriendschap en toekomst worden luchtig maar uitstekend behandeld.
De eerste kroeg is daarbij een genot om naar te kijken, heel sfeervol. Cruise overtuigt toch echt wel weer helemaal voor mij, geen enkele opgetrokken wenkbrauw hier over zijn performance. Brown is super gecast.
Gedurfd ook om het einde enerzijds heel zwaar te maken. Prima geregisseerd en erg goed geschreven
2,0
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2008, 16:53 uurEnigszins onderhoudend romantisch niemandalletje, met leuke soundtrack, rondom de toentertijd als sexsymbool bekend staande Cruise. Bij vlagen redelijk, maar vooral gemiddeld.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 september 2008, 0:32 uurVerdorie, heb deze film vandaag gemist! Hoop dat ie snel weer op tv komt!
[permalink] geplaatst op 2 oktober 2008, 1:43 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHeel aardige romcom, wel een vrij standaard verhaal maar op zich is dat in deze film niet erg. Alleen het einde vond ik wel vrij zwak, het gaat te snel en zij neemt hem imo veel te makkelijk terug (na elkaar voor de 3e keer ofzo weer gezien te hebben en zonder echt dingen uit te spreken). Goed acteerwerk van de hele cast en verder kijkt ie gewoon lekker weg. 2,5*
3,5
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2008, 18:56 uurSamen met Top Gun de reden waarom Tom Cruise als kind een idool was. Eigenlijk niet meer dan een doorsnee romcom. Een 3.5 dus uit jeugdsentiment

Want een idool is de heer Cruise al heel lang niet meer...
[permalink] geplaatst op 17 januari 2009, 2:52 uurPlots van Tom Cruise films volgens comedian Rich Hall:
"Ever seen a Tom Cruise film? Like you couldn't figure out the plot in about 18 seconds... He's a cocktail maker. Pretty good cocktail maker, too. 'Till he has a crisis of confidence and can't make cocktails anymore. Until he meets a good-looking woman who talks him into becoming a better cocktail maker. What a riveting piece of cinema that was!
"Then he's a racecar driver. Pretty good racecar driver, too. 'Till he has a crisis of confidence and can't race cars anymore. Until he meets a good-looking woman who talks him into becoming a better racecar driver.
"Then he's a jet pilot. Pretty good jet pilot, too. Beginning to see a pattern emerge here? Was he a good jet pilot? YES HE WAS! 'Till he had a crisis of confidence and couldn't fly jets any more. Then I believe he met a good-looking woman who talked him into becoming a better jet pilot!"
En zo gaat het nog wel even door, maar dit is een vrij accurate samenvatting van de carrière van dit onderdeurtje, zou ik zeggen.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 maart 2009, 18:56 uurvrij loze film. toch redelijk vermakelijk
4,0
[permalink] geplaatst op 21 april 2009, 20:51 uurGewoon een zeer fijne film om te kijken. Ook leuk om net voor de zomer in je dvdspeler te stoppen voor het zomergevoel.
2,5
[permalink] geplaatst op 19 mei 2009, 0:51 uurEigenlijk meer een niemandsdalletje gemaakt rondom de destijds ontzettend populaire Cruise, dan echt een leuke film. Vond het aan de andere kant ook niet bepaald een flop, daar keek het me net allemaal iets te lekker voor weg. Een beetje ertussen in dus...
2,5 sterren
2,5
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2009, 23:41 uurCruise doet het slecht, het verhaal springt ook maar wat rond. De jaren tachtig muziek en die bloedmooie vrouw maken veel goed.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 juli 2010, 15:36 uurIk vond het een aardige film , geen spectacel maar voor een doordeweekse dag zeker niet slecht
2,0
[permalink] geplaatst op 7 juli 2010, 11:43 uurIrritant acteerwerk en jaren '80 baggerscenario. Eigenlijk maakt alleen Kokomo nog iets van de film.
3,0
[permalink] geplaatst op 31 juli 2010, 12:15 uurEen lekkere feelgood film uit de 80e jaren.
Het verhaal is lekker voorspelbaar, maar mede door Tom Cruise en Bryan Brown wordt het leuk gebracht.
Natuurlijk is ook Elisabeth Shue erg aangenaam om naar te kijken
En dan de muziek

. . . . nog steeds leuke nummers.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2010, 21:45 uurVandaag bekeken, en vond het een super film.
Heb erg genoten, en vooral van de toen lekkere Tom Cruise

En hij kon ook goed acteren.
Het verhaal was een beetje suf maar het werd heel goed gebracht, en ik begon helemaal in de film te leven.
Gewoon een leuke oude film met mooie momenten en dramatische en grappige momenten.
Eigenlijk alles zit erin de film.
Niet een film om 100x te bekijken maar zeker wel genoten en daar gaat het om.
Verder wel voorspelbaar, maarja welke film niet?
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2010, 0:41 uurIk weet niet wat het is maar ik houd van deze film

Lekkere sfeer gewoon, wordt er vrolijk van.
2,5
[permalink] geplaatst op 15 oktober 2010, 22:29 uurDestijds in de bios gezien, toen wel aardig geloof ik, maar nu...nah. Deze film heeft de tijdsgeest niet goed doorstaan.
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2010, 22:46 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk blijf dit een lekkere film vinden om naar te kijken. Heerlijk dat zomerse strantsfeertje. Met het romantische gedeelte zit het in ieder geval wel goed in deze film. En daar hou ik wel van. Qua drama zit je ook goed. Vooral de scène waarin Brian door de vader van Jordan wordt tegengehouden en hij helemaal uit zijn dak gaat en de scène waarin Brian het laatste gesprek heeft met zijn beste vriend vond ik hele sterke momenten.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 november 2010, 13:22 uurGewoon een lekkere romantische relaxte film. Heerlijk genieten.
2,5
[permalink] geplaatst op 29 januari 2011, 19:15 uurAardige film om naar te kijken, maar een beetje te leeg na mijn smaak.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 april 2011, 15:19 uurAardig tussendoortje, maar niks bijzonders. Daar is het verhaal te dun en te voorspelbaar voor.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 april 2011, 16:02 uurRedelijke film die zich het best laat bekijken bij het achteroverslaan van een aantal sterke cocktails

Leuk om eens gezien te hebben maar meer ook niet. Wist trouwens niet dat de film al zo oud was.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 mei 2011, 12:15 uurEen gouwe ouwe film van Tom Cruise.
Absoluut geen nare film, ook geen topfilm.
De 99 minuten (stond toch echt op mijn dvd doosje) heb ik met plezier de film van het begin tot het eind gevolgd. 3*
3,5
[permalink] geplaatst op 29 mei 2011, 20:29 uurhij kreeg maar 2 sterren in de veronica maar van mij krijgt hij er toch wel 3,5
3,5
[permalink] geplaatst op 18 juli 2011, 23:25 uurDeze film was altijd een van mijn lievelingsfilms toen ie uitkwam. We zitten nu anno 2011, dus 23 jaar later, maar nog altijd vind ik het een vermakelijke film. Eigenlijk best wel serieus. Je komt uit het leger en je bent op zoek naar een baan maar je hebt niet de juiste papieren. Ik vind het nog steeds een luchtige film, lekkere mooie beelden van Jamaica (zag daar herkenningsplekken) en naast de liefde ook een hoop tegenslag. Het plot is misschien niet al te indrukwekkend, maar vanuit het tijdsbeeld gezien helemaal geen onaardige film. En zeker niet de slechtse Tom Cruise film.
Over de vrouwen gesproken, meer enthousiast was ik over Gina Gershon...jammer dat het maar even duurde........
3,0
[permalink] geplaatst op 30 oktober 2011, 18:04 uurPrima tussen-doortje. Vooral door Shue

zeker het aankijken waard. Noeteren maar voor een gemiddelde rating: 3 sterren
3,0
[permalink] geplaatst op 22 november 2011, 21:13 uurLang geleden dat 'k deze had gezien, dus tijd voor een nieuwe kijkbeurt.
Het is een zomerse film met een dito soundtrack. Het verhaal heeft niet zo veel om het lijf, maar toch genoeg om je de volledige speelduur aan je scherm gekluisterd te houden. Voor de rest deed de cast deed het goed.
Geen meesterwerk, maar toch een leuke film om eens te bekijken.
[permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 20:42 uurCocktails & Dreams
Heb mij ontzettend vermaakt met deze feel-good movie. Erg leuke, zomerse en exotische sfeer hangt er in de film. Vooral het gedeelte wat zich in Jamaica afspeelt is erg leuk. Drank, vrouwen, reizen, warme oorden, drama, vriendschap, de film heeft het allemaal. Leuke cast en goede chemie tussen Cruise en Shue
Dit is echt zo'n film die je moet zien voordat je naar warme oord gaat. Een film die je vaker dan één keer keer kunt zien.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 19:16 uurWas voor mij een leuke feel good film uit de jaren 80, mijn favoriete periode.
Ondergewaardeerd en ik begrijp niet zo goed waarom.
De acteerprestatie van tom cruise vond ik niet slecht, en hij was een plezier om naar te kijken als vrouw... Zegt genoeg. De muziek, de sfeer en de vriendschap vond ik een pluspunt. Voor mij zeker een leuke film.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 april 2012, 11:02 uurDeze film is uit 1988, 24 jaar geleden al en Tom Cruise is niet veel ouder geworden in zijn gezicht als je deze film vergelijkt met zijn huidige films. Hij wordt dit jaar 50! Eerlijk is eerlijk, dat geef je hem niet.
Cocktail is een redelijke film die op zich wel lekker wegkijkt en dan met name door Elisabeth Shue, wat een ongelooflijk mooie vrouw. Shue en Cruise hebben een goede chemie samen en ook Aussie Bryan Brown overtuigt.
Al met al leuk om een keer gezien te hebben, meer niet.
5,0
[permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 14:52 uurNeem wat Tom Cruise, lekkere muziek, een flinke teug yuppie mentaliteit, New York city en een tropische omgeving. Flink schudden en... je krijgt deze geweldige Cocktail!
Wat een leuke en tijdloze film blijft het.
Zag hem nu al een derde keer volgens mij maar ik blijf ervan genieten. Als kind stond ik al met flessen te zwieren en wilde ook barman worden
Tom Cruise doet het weer erg goed in deze. Het zou zo een vervolg kunnen zijn op z'n andere succes, Risky Business. Leuk ook hoe hij en Bryan Brown voor hun rol hebben leren jongleren met de flessen drank zoals echte bartenders. Dit te zien doen met muziek erbij zoals Addicted to Love en Hippy Hippy Shake is echt geweldig
Erg leuke en aangename 80's film waarbij ik eigenlijk geen minpunten kan bedenken.