A Few Good Men (1992)

geregisseerd door
Rob Reinermet
Tom Cruise,
Jack Nicholson en
Demi MooreDe onervaren militaire advocaat Daniel Kaffee (Cruise) is gespecialiseerd in het sluiten van dealtjes. Hij wordt gevraagd om 2 militairen te verdedigen die ogenschijnlijk schuldig zijn aan moord. Na wat meer speurwerk komt Kaffee erachter dat de 2 jongens in opdracht van kolonel Nathan Jessep (Nicholson) handelden. Helaas heeft Kaffee daar geen bewijzen voor, dus hij staat voor de nagenoeg onmogelijke taak om de onschuld van de mariniers te bewijzen.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 januari 2011, 22:19 uurGood old Jack ook in deze film schittert hij weer, iets wat je niet van zijn mede-spelers kan zeggen.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 januari 2011, 23:00 uurEen interessante film met een goed acterende Cruise en Nicholson. Het onderwerp boeide me wel en het verhaal was goed. De film was redelijk spannend.
2,5
[permalink] geplaatst op 2 januari 2011, 1:07 uurGoede cast, aardig plot. Maar nergens word het echt bijzonder of speciaal. Regie is ook uitermate saai.
[permalink] geplaatst op 2 januari 2011, 12:30 uurmer1973 schreef:
'I'm gonna rip the eyeballs out of your head and piss in your dead skull! You fucked with the wrong Marine
Dit blijft een prima film, mede door Jack Nicholson met zijn uitspraken.
Maar ook het acteerwerk van Tom Cruise is in orde en dat allemaal aangevuld met de ocerige cast ( Kiefer Sutherland, Kevin Bacon, Demi Moore en Kevin Pollak).
Het verhaal was ook prima en er zat genoeg vaart waardoor de film boeiend blijft.
2,5
[permalink] geplaatst op 2 januari 2011, 20:11 uurFilm duurt net te lang en Cruise (die in deze film vaak in beeld is) doet het niet zo goed, had liever meer gezien van Nicholson.
Goede bijrollen.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 januari 2011, 13:26 uurCruise presteert inderdaad een stukkie minder dan Nicholson, die met name door zijn scherpe one-liners schittert in deze film, maar vond hem beter dan ik hem doorgaans vind. Vond het sowieso een goeie film, boeiend tot het eind.
4,5
[permalink] geplaatst op 30 januari 2011, 13:56 uurEen prachtfilm!
Rob Reiner heeft eigenlijk bijna alleen maar prachtfilms gemaakt,vind ik persoonlijk.
Een meesterlijk regiseur.
5,0
[permalink] geplaatst op 2 maart 2011, 22:33 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHele sterke film qua acteerwerk. Jack Nicholson zette zo fantastisch zijn rol neer als tiran. Vooral de scène in de rechtzaal gaf me kippenvel. Wat een woede kwam er van die man af. Ook Tom Cruise stond zijn mannetje in deze film. Van het begin tot het einde heb ik geboeid zitten kijken. De opbouw naar het climaxmoment toe op het einde was heel erg sterk neergezet.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 mei 2011, 22:38 uurInderdaad erg sterke film. Naast Nicholson vond ik Demi Moore en Kevin Bacon ook sterk spelen. Alleen lastig te volgen zonder ondertiteling

[permalink] geplaatst op 28 juni 2011, 23:19 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen uitstekende film. Vanwege mijn voorliefde voor rechtbankfilms was deze bij voorbaat eigenlijk al geslaagd, maar het moet altijd nog wel even waargemaakt worden. Een prima verhaal waar weinig op aan te merken is. Niet echt bijster ingewikkeld of briljant, maar goed genoeg om de volledige speelduur interessant te blijven. Veel nationalistisch gebrul ("I Want The Truth!") op het einde, maar daar hou ik wel van. Ook het hoge happy end-gehalte op het einde heb ik me niet aan gestoord. Hiermee bedoel ik quotes als You don't need a patch on your arm to have honour.. Maar als ik dit soort banale dingen aan moet halen, omdat ik verder geen negatieve punten heb, weet je al hoe goed een film is. Het enige wat deze film mist is een coolheidsfactor; een bepaalde scène of een bepaald personage waar je over 10 jaar nog aan denkt. Daar is Kaffee toch iets te gewoontjes over.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2011, 21:28 uurOp de één of andere manier vind ik dit soort films erg amusant, terwijl de afloop meestal al wel van tevoren vast staat, zo ook hier. Toch brengt a Few Good Men wat extra's met zich mee door de gebalanceerde cast die bovengemiddeld presteert en het gelijkmatige tempo. Het slotakkoord had een streepje minder gekund, maar vooruit, het kon de prent niet uit het lood slaan.
4,0
[permalink] geplaatst op 24 december 2011, 8:59 uurjack nicholson is helemaal top in deze film,prachtig gedaan !!!!
3,0
[permalink] geplaatst op 24 december 2011, 21:15 uurAf en toe schmiert Jack wel een beetje in deze film, maar het blijft een genot hem te zien acteren. Hoewel Cruise en Moore hun best doen, is het toch Jack die de show steelt. Verder vind ik A Few Good Men best aardig, maar beslist geen topper.
4,5
[permalink] geplaatst op 25 december 2011, 13:29 uurHeerlijke film, ook vooral omdat hij veel in de rechtbank speelt.
Cruise is zeer goed op dreef, net als Nicholson.