Bringing Out the Dead (1999)

515 stemmen | gemiddelde 3,16

Drama120 minuten
geregisseerd door
Martin Scorsesemet
Nicolas Cage,
John Goodman en
Patricia ArquetteFrank rijdt 's nachts als paramedicus in Manhattan in een ambulance rond. Na jaren geconfronteerd te zijn met ziekte en dood is hij totaal uitgeblust. De laatste tijd wordt hij achtervolgd door de gedachte aan een 18-jarig meisje dat hij niet heeft kunnen reanimeren. Op een nacht leert hij Mary kennen, een ex-junkie wier vader met een hartaanval is opgenomen. Maar Frank kan het allemaal niet meer bolwerken en vraagt ontslagen te worden, wat hem echter geweigerd wordt.
1,0
[permalink] geplaatst op 11 november 2010, 18:15 uurIk ben niet graag echt negatief over een film... maar ondanks dat ik een Nicolas Cage fan gaat deze film voor mij de boeken in als een ontzettende B film maar waar je ook nog eens een depri gevoel van krijgt.
Echt niet mijn smaak en ook hoe de film in elkaar steekt en het plot.... snap nog niet waarom Nicolas zijn naam eraan gaf.... sorry voor degene die hem wél waarderen... 1 ster
3,5
[permalink] geplaatst op 24 november 2010, 0:15 uurFlitsende film.
Scorcese heeft met deze naargeestige film inclusief een vleugje donkere humor, uitstekend werk afgeleverd. Mooi geschoten en voorzien van een aantal leuke en flitsende visuele foefjes in een kitscherige gloed, die sfeerverhogend werkt.
Cage is een paramedicus die vecht met zijn demonen terwijl reggae-legende
Burning Spear uit de speakers schalt. Sowieso is de soundtrack fenomenaal, maar vreemdgenoeg hebben niet alle tracks het album gehaald. Ook de bijrollen zijn bijzonder sterk.
Zeer goed.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2011, 23:03 uurTrailer doet me inderdaad denken aan Taxi Driver. Groot voordeel, want dat is voor mij de beste film ooit gemaakt. Snel maar eens zien deze film.
[permalink] geplaatst op 14 oktober 2011, 10:41 uurrotjuh schreef:
Ik vind dit toch juist wel een goede acteerprestatie van hem. Tenminste niet zo op de automatische piloot als bijna alles films waarin hij speelde de afgelopen jaren. Ik zou als fan eerder trots zijn geweest

Verder trouwens nergens zo goed als Taxi Driver, maar wel een sterk onderwerp. Overige acteerprestaties zijn trouwens ook erg goed. Ving Rhames en Tom Sizemore bijvoorbeeld. Op het gebied van sfeer weer top, maar ik ben ook niet anders gewend van Scorsese.
4,0
[permalink] geplaatst op 20 oktober 2011, 9:32 uurOnbegrijpelijk, die gematigde reacties hier. Vond het errug sterk. Net als in Taxi Driver speelt deze film zich af in een donker New York. Verwrongen van moraal, uitgekotst door God. Het is inderdaad een bijzondere ellendige film, maar op een gegeven moment, krijgt de humor wat de overhand zelfs. Dat relativeert wat mij betreft wel een en ander.
Ik vind de gebeurtenissen die misschien wat los overkomen, maar dat uiteindelijk niet zijn en die Cage van binnenuit slopen, amusant en indrukwekkend. Af en toe leeft Scorsese zich ook uit op visueel gebied en de nadrukkelijk aanwezige muziek was meestal erg goed gekozen.
Was aangenaam verrast. Scorsese is toch wel erg goed. Niet dat ik dat niet al wist, maar ook zijn wat minder gelauwerde films zijn gewoonweg erg goed. 4 dikke sterren.
5,0
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2011, 23:19 uurdeze film word vaak vergleken met taxi driver.waarchijnlijk doot de regiseur.
ook een klasieker maar niet geheel terecht.
vooral de waanzin de humor de muziek naar mijn mening subliem.
een wereld waarin krankzinnigheid aan de orde van de dag is.
naar mijn mening een film die je moet zien en die je ook meerdere keren kan zien.
mischien zelfs wel beter dan taxi.
topfilm