132.018 gebruikers | 83.237 films | 30.121 regisseurs | 3.415.695 berichten | 4.763.892 stemmen

locatie: Films » Wake of Death (2004) » Info

Actie / Avontuur
86 minuten

geregisseerd door Philippe Martinez
met Jean-Claude Van Damme, Valerie Tian en Tony Schiena

Ben Archer is een ex-politieagent die de gruwelijke moord op zijn vrouw wil wreken door in zijn eentje de strijd aan te gaan met een machtige Chinese bende. Tijdens zijn wraakoefening ontfermt Ben zich over een klein meisje dat de geadopteerde dochter van de Chinese bendeleider blijkt te zijn.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2010, 22:59 uur
Sinds lange tijd weer een echte JCVD gezien. En moet zeggen dat ik enigszinss verrast ben.

Verhaal is niet bijster diep, maar wel leuk genoeg voor een avondje vermaak. Ben nou ook niet bepaald een favoriet van Van Damme, maar ben wel van plan meerdere films van hem te gaan bekijken.

De actie is prima verzorgd en ook de mooie (ontroerende) muziek mag er ook wezen. Echter, is de film niet dusdanig bijzonder dat ik er een goede film in zie, maar heb me er alleszins toch aardig mee weten te vermaken. Ik zie dan ook liever de 'vechtende' Van Damme. Mooie poster ook trouwens.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2010, 22:40 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Het verhaal is dan wel niet erg diep, toch vind ik dit een zeer sterke film van JCVD. De opbouw van de film is erg goed gedaan en houd de spanning erin. Leuke actie scene's, hoewel dit niet veel aanwezig zijn, zijn ze toch zeer bruut. Ik vond het stuk met de schroevmachine toch best gaaf! Ik had alleen van het einde iets meer verwacht.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Wake of Death (€ 10,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Wake of Death (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Wake of Death (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 oktober 2010, 22:05 uur
Minder sterk begin, maar naar mate de film vordert wordt hij oo steeds beter!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2011, 18:36 uur
Zonder meer een leuke, grimmige actiefilm met het nodige spektakel van onze Vlaamse gespierde held, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het magere verhaal nogal wat gaten kent en nauwelijks verrassingen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 18:11 uur
Eerder een misdaad- dan een actiefilm. Jean-Claude van Damme verandert daar maar weinig aan. Zeker voor zijn doen is het een grimmige film. Jean-Claude speelt Ben Archer, iemand die geen zuiver verleden heeft. Zijn familie komt in botsing met een familie van de Chinese maffia, vanwege de weggelopen tiener Kim. Het verhaal is zeer gewelddadig en bovendien erg mooi geschoten. Sommige plaatjes zijn erg mooi en staan in schril contrast met de tvfilms die Steven Seagall de laatste tien jaar veel gemaakt heeft. Dat zijn de momenten waarin te zien is dat er toch een behoorlijk budget was voor Wake Of Death. Een ander verschil zijn de rauwe emoties. Vooral de scenes waarin er om Ben’s vrouw gerouwd wordt, waren aangrijpend. Nogmaals, geen typische van Dammefilm. Misschien dat daarom de algemene score relatief hoog is.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2011, 17:59 uur
Een grauwe Jean Claude van Damme film. Hierin is wel te zien dat van Damme ''oud'' wordt maar dat is geen probleem want ik blijf van de man genieten en van zijn films.
De scene met de boor is natuurlijk bruut maar tegelijk prima montage in de film.
De eindscene had ik wat meer van verwacht, het is een enkel schot met de badguy.
Opzich is dat een minder puntje aan de film.
Al met al een vermakelijke JCVD film.

3.0 *

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 23:55 uur
Volgens mij 1 van, of misschien wel dé beste Van Damme film uit de periode na z'n bioscoopfilms.
Een echte Van Damme film is het ook nog eens geworden: veel slechterikken, actie -en vechtscenes. Ook best wel de geweldadigste van zijn films te noemen, met rauwe moordpartijen en een heftige folter scene.
Ook m'n hoedje af voor de vele knappe en stijlvolle shots en de mooie achtergrond van Kaapstad.

Jammer dat dit geen bioscoop film is geworden want dat had JC zeker verdiend met deze goeie actiefilm.