The Nutty Professor (1996)

1497 stemmen | gemiddelde 2,63
Komedie95 minuten
geregisseerd door
Tom Shadyacmet
Eddie Murphy,
Jada Pinkett Smith en
James CoburnDr. Sherman Klump is een vriendelijke, briljante genetica professor die nogal last heeft van overgewicht. Wanneer de mooie Carla Purty (Jada Pinkett) op de universiteit les komt geven, wordt Sherman prompt straalverliefd en zoekt wanhopig naar middelen om zijn 200-kilo zware lichaam terug te brengen naar algemeen geaccepteerde normen en zo haar hart te winnen. Hij neemt een slok van zijn experimentele vetverminderende serum en verandert in Buddy Love, een gladde afgetrainde Don Juan. Helaas blijken zowel het serum als Buddy Love niet in de hand te houden te zijn en Sherman constateert tot zijn verschrikking dat hij een monster heeft gemaakt. Kan Sherman zijn afschuwelijke alter ego nog stoppen voor het te laat is, of wint Buddy de strijd?
Max en Joep
[permalink] geplaatst op 1 december 2008, 12:28 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGisteren even langs gezapt (heb hem al paar keer eerder gezien), heb nog net even de tafel-scene gezien met de hele familie.
Toch wel weer erg leuk, die scheten latende opa, prachtig.
Ik moest destijds zo lachen om Buddy Love, als hij die standup comedian in zijn hemd zet, tranen over mijn wangen.
En is het nu ook dit deel dat het over een nieuwe manier gaat om je darmen door te spoelen en dat die opa zegt: nou, ik heb anders nog wel een oude manier!! PPEEEEEEEEEEEP!!!!!!!!!!!Dat was ook zo grappig.
[permalink] geplaatst op 1 december 2008, 19:41 uurwas wel leuk, * 3,0
3,0
[permalink] geplaatst op 1 december 2008, 20:49 uurHaha gisteravond weer gelachen hoor!
1,5
[permalink] geplaatst op 28 december 2008, 15:30 uurAlleen de duels met Dave Chappelle waren grappig en het familie diner de rest van de film kun je beter vergeten. Jada Pinkett Smith vond ik er best aardig uitzien in deze film.
1,5
[permalink] geplaatst op 9 april 2009, 9:00 uurErg matige komedie, die maar niet grappig wil worden, enkele schaarse uitzonderingen daargelaten. Murphy kan op zich best grappig zijn en het is best wel knap dat hij in deze film maar liefst acht rollen voor zijn rekening neemt. De rol van Buddy Love is veruit het leukst en levert nog een paar grappige momenten op, maar voor de rest valt er maar weinig te lachen in deze film.Vooral de familie van professor Sherman is pijnlijk ongrappig en op een gegeven moment had ik het allemaal wel gehad met alle plas, poep, scheet en al dat soort grappen!
3,0
[permalink] geplaatst op 29 juni 2009, 16:38 uurLeuke film. Vooral de scene in de club met Dave Chappelle vond ik geweldig. Ook de familie etentjes kon ik waarderen en dan vooral de rol van oma...
3*.
[permalink] geplaatst op 4 juli 2009, 0:22 uurThe Nutty proffesor kent veelgebruikte humor die ondertussen al lang niet meer grappig is. Eddie Murphy is hierin matig.
2,5
[permalink] geplaatst op 6 september 2009, 20:56 uurAch.. wel leuk, maar dit is wel hele erge onderbroekenhumor
2,0
[permalink] geplaatst op 22 januari 2010, 5:20 uurMurphy en zijn fetisj.
Want Eddie vindt fatsuits erg geil.
Zo merkten we o.a. tijdens het latere Norbit, wat nog enigszins te pruimen viel in een hersenloze bui.
Maar evenals dąt onvoldoende grappig zijnde niemandalletje, is ook dit allesbehalve leuk. Hoe graag je ook zou willen.
Want humor mag best plat zijn, maar moet op zijn minst de lachspieren prikkelen. Eddie van Hill of Landis bestaat niet meer. En ook de tijden van oranje lederen jackets op het podium waren grappiger dan dit tenekrommende werkje.
En dan helpen vele dubbelrollen je alleen maar dieper in de onleuke afrond. Met behulp natuurlijk van het meisje van de frisse prins. Er blijkt geen houden aan.
Nog maar een scheetje dan. Wie weet gaat er iemand lachen.
Doorsnee komedie-reut.
2,5
[permalink] geplaatst op 7 februari 2010, 18:10 uurIk geef toe dat ik een paar keer zowaar heb kunnen lachen, maar voor de rest is dit geen bijster intelligente film

[permalink] geplaatst op 23 maart 2010, 16:32 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMisschien ben ik een van de weinige maar ik vond dit een hele goede film, ik zal uitleggen waarom ik dit vind.
Dit is echt een geloof - in - jezelf - romantiek - humor - die - serieus - is - maar - tegelijkertijd - ook - niet - serieus - is! Geweldig hoe ze dit gecombineerd hebben!
In deze film zit ook een goed verhaal dat je raakt (het raakt mij in iedergeval), geloof in jezelf, het zal niet altijd lukken, maar als je in jezelf gelooft is het al een beetje gelukt. Het raakt mij ook echt toen die komiek grappen over Sherman zijn gewicht maakte
Het gedrag van de Sherman familie vond ik echt geweldig!
Het overdreven gelag ienteerde me af en toe, daarom net geen 5. Verder helemooie grappige film, met een goede message die naar mijn gevoel goed is overgebracht!
4,5
[permalink] geplaatst op 23 maart 2010, 17:27 uurNauwja ik vind het gewoon geweldig hoe ze dit gemaakt hebben, je kunt lachen, het serieus nemen en er iets van leren. Allemaal in 1,5 uur :]
Ik hou van zulke soort films

3,5
[permalink] geplaatst op 27 mei 2010, 18:43 uurFart-jokes FTW!
1,5
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2010, 9:30 uurSlappe/makkelijke remake van een fantastisch origineel.
Waar Jerry Lewis overtuigd en ook daadwerkelijk grappig is, moet Murphy het van de poep en plas grappen hebben.
Not my cup of tea.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 14:29 uurDit is toch wel een klassieker, ook al ligt het niveau niet erg hoog. Slappe troep, tja... maar er zijn slechtere komedies. Eddie Murphy in de jaren 90, het was jeugdsentiment voor me. Aardige goochelshow om een keertje gezien te hebben.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 september 2010, 0:02 uurDeze blijft voor mij altijd leuk.. vroeger 4,5**** maar tegenwoordig moet ik hem 3,5* geven. Lager kan hij ook niet zakken.
3,5
[permalink] geplaatst op 20 januari 2011, 8:36 uurErg leuke komedie, met vermakelijke rollen van Eddie Murphy. de personages Sherman en Buddy worden amusant neergezet. ik vind dit persoonlijk een van zijn grappigste films. het verhaal is simpel bedacht, maar doeltreffend. en met de humor zit het ook wel goed. verder ook een aardige bijrol van Jada Pinkett Smith. 3,5 ster.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 februari 2011, 13:35 uurGoeie film, maar waarom zo een lage waardering? Nee, dit zal je leven niet veranderen, maar hij is toch zo leuk om eens in de zoveel tijd te zien. Goed verhaal, vermakelijk uitgevoerd.
[permalink] geplaatst op 28 februari 2011, 20:20 uurThe_CrY schreef:
Omdat hij zoals vanavond weer voor de 456e keer op tv komt.
Op een gegeven moment ken het wel.
4,5
[permalink] geplaatst op 28 februari 2011, 20:40 uurOmdat ze de film uitmelken (door hem super vaak op tv te draaien) maakt het nog geen slechte film.
4,0
[permalink] geplaatst op 3 maart 2011, 21:37 uurInderdaad, je kan zelf kiezen of je kijken gaat of niet. Ik heb dat nooit echt gedaan, tot drie maanden geleden ofso. Is dan toch wel weer leuk.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 april 2011, 15:57 uurThe Nutty Professor blijft gewoon een geweldige leuke komedie!
Al zo veel maal gezien, maar blijft mij toch boeien.
Nu de humor vergaat wel een beetje (Behalve de scene met Dave Chappelle)
Maar ik blijf toch met een grote glimlach altijd zitten.
Leuk verhaaltje, maar vooral een geweldige luidruchtige Eddie Murphy die dat hier veel leuke personage's vertolkt, en hij laat zeker zien dat de man met veel plezier de rol van Buddy Love en Sherman Klump vertolkte.
Jada Pinkett Smith zag er heel knap uit!
Kleine 4,0 sterren.
1,5
[permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 0:08 uurScheet, poep, boer, en nog maar weer is een scheet. Veel verder komt de Nutty Professor niet.
Vooruit ik ben mild: 1,5*, omdat ik zowaar af en toe een klein beetje gegniffeld heb.