134.867 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.617 berichten | 4.927.497 stemmen

The Fox and the Hound (1981)

Alternatieve titel: Frank en Frey

Fox and the Hound, The (1981)
673 stemmen | gemiddelde 3,29
mijn stem:
Animatie / Avontuur
83 minuten

geregisseerd door Ted Berman, Richard Rich en Art Stevens
met de stemmen van Kurt Russell, Mickey Rooney en Pearl Bailey

Frey, een vossenjong, wordt van zijn moeder gescheiden en door een oude boerin in huis genomen. In de buurt woont een boer die Frank, een jachthondpup, heeft gekocht. Tegen de wil van de boer in spelen Frank en Frey elke dag met elkaar. Maar als de boer in de herfst op jacht gaat, neemt hij Frank mee om een echte jachthond van te maken. Frey is triest dat hij zijn vriendje moet laten gaan, en als hij in de lente terugkomt, is Frank niet meer de hond die Frey zich herinnert.

Vanaf 23 mei te koop op Blu-Ray
» alle films die je binnenkort kunt kopen

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2011, 22:34 uur
Disney heeft altijd al meesterwerken gemaakt en deze is dan ook weer een goed geslaagde film.
Een prachtig verhaal over de onmogelijke vriendschap tussen hond en vos

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2011, 19:28 uur
Deze is misschien een minder bekende Disney, maar daarom niet minder qua kwaliteit. Het is een typisch verhaal over vriendschap, maar het wordt ook weer mooi gebracht. De animatie oogt mooi en het wormpje is wel leuk. De film kijkt leuk weg en wist de volledige speelduur te boeien. De film bevat wel niet direct memorabele liedjes (toch iets typisch Disney), maar je kunt nu ook niet alles willen.
Het is wel niet direct een echt meesterwerk, maar eens mooi om te bekijken.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Fox and the Hound (€ 18,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Fox and the Hound (€ 20,99)
gratis verzending

Fox And The Hound (Import) (€ 22,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

(moderator)
avatar van Spetie
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2011, 14:02 uur
Aardige Disneyfilm.

Qua animatie ziet het er prima uit. Vooral de dieren zijn erg mooi getekend, waarbij de grote boze bruine beer er echt bovenuit springt. Het verhaal zelf is wat magertjes en net als bij bijvoorbeeld een Sleeping Beauty merk je dat ze moeite hebben gehad om te film te vullen. Zo lijkt het verhaaltje met de vogels en de worm er een beetje bijgesleept en heeft het verder ook weinig van doen met het Frank en Frey verhaal. De momenten tussen de vos en de hond zijn redelijk, maar ik kreeg er verder weinig gevoel bij. Ook qua humor valt het allemaal mee. Het kijkt makkelijk weg, maar een bijzondere film is het eigenlijk nergens.

Disney heeft echter veel betere films gemaakt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2011, 7:53 uur
Er gaat nog steeds een anekdote rond in de familie hoe ik in tranen met tuiten uit de bioscoop kwam na het zien van "Frank en Vrij". Vandaag heb ik de film met mijn dochtertje gekeken en ook bij haar was het een stortvloed aan tranen. Voor kinderen die hier erg gevoelig voor zijn is het misschien niet aan te raden.

Het is wel een heel mooi en ontroerend verhaal. Ook volwassenen kunnen hier een traantje bij wegpinken. Misschien zijn de animaties wat minder maar het is zeker wel een mooie klassieker.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2012, 22:44 uur
Vosje met vervolg.

Een mooie animatiefilm uit de beroemde koker van Walt Disney. In Nederland vooral bekend onder de naam Frank en Frey. Het verhaal over een lief vosje dat vrienden wordt met een jachthond is niet alleen schitterend vormgegeven, maar weet ook zo nu en dan op een traantje op te wekken. De classic zou 25 jaar later een vervolg krijgen.

Goed.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2012, 21:46 uur
20, oh nee, bijna 30 jaar geleden gezien en nu ik zelf kinderen heb en films voor ze aan het zoeken was schoot deze film me weer te binnen. Ik vond hem vroeger geweldig en nu nog steeds. En de kinderen ook trouwens.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2012, 17:45 uur
Fox and the hound heeft de allures van Bambi. Net als bij de vorige film is er meer aandacht aan het verhaal en mikken ze op een ouder publiek. Niet constant liedjes en slapstick grapjes. Dat loont de moeite, want het resultaat is boeiender. Maar de animators missen nog wel de nodige ervaring. Waar The Rescuers nog dat duistere mochten hebben, had ik hier wat meer kleuren en warmte gewild in het bos.