132.165 gebruikers | 83.055 films | 30.180 regisseurs | 3.420.518 berichten | 4.773.474 stemmen

locatie: Films » Filmpje! (1995) » Info

Komedie
100 minuten

geregisseerd door Paul Ruven
met Paul de Leeuw, Rijk de Gooyer en Arjan Ederveen

Bob en Annie de Rooy (dubbelrol voor Paul de Leeuw) gaan scheiden vanwege Bob's seksuele veeleisendheid. Annie valt ten prooi aan maffiose minnaars en laat zich nietsvermoedend misbruiken als drugskoerier. Bob wordt tot over zijn oren verliefd op Carmen, dochter van de grote Don Gorgonzola (Rijk de Gooier). Beide ex-en belanden op het paradijselijke Curaçao waar het tot een zinderende ontknoping komt...

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juni 2009, 11:32 uur
Hou je van enorm flauwe, en regelmatig grove humor?

Er is geen gulden middenweg, je vind deze film absoluut flop of werkelijk superieur, voor mij geldt het laatste....Het slechtste verhaal ooit in een film, ronduit belabberd, maar de humor spat er van af. Ik snap als je hem ronduit k*t vind, je moet van de humor houden...

Ik raad hem toch iedereen aan...En je kunt hem het beste kijken met een slok op, met wat vrienden...dan is hij hilarisch op zijn top!

Denkd at ik hem zo'n 50 keer heb gezien, elke keer barst ik weer in gieren uit!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juni 2009, 11:45 uur
Joakiem schreef:

Er is geen gulden middenweg, je vind deze film absoluut flop of werkelijk superieur, !

De realiteit spreekt je tegen: Filmpje! (1995)

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2009, 12:03 uur
Waardeloos, ik heb absoluut niets tegen Paul de Leeuw, maar deze typetjes heb ik werkelijk nooit leuk gevonden met deze film als absoluut dieptepunt.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2009, 19:51 uur
Waarom krijg ik iedere keer zo'n misselijk gevoel in mijn maag als ik die levende drol van een Paul de Leeuw zie. Wat een vreselijke dweil die vent. Jammer dat je geen negatieve (< 0) score kan toekennen aan een film.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2009, 23:25 uur
Heeeerlijke film!
Normaal ben ik een groot fan van het Filmhuisgenre en Britse humor, een film als Filmpje! is zo af en toe een prettige afwisseling.
Geen zware, pretentieuze verhaallijnen, met eloquente, filosofische dialogen... maar lekker hard, grof, plat en absurdistisch.

Een echte aanrader voor mensen die niet voor de standaard humor gaan, waarbij je bananenschil al op een kilometer afstand ziet liggen, zodat je weet wanneer je ongeveer moet beginnen met lachen.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2009, 11:12 uur
demorge schreef:

Waarom heb je de film dan überhaupt gekeken?

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2009, 14:38 uur
demorge schreef:

Alles lager dan een 3 is een negatieve score hoor ;)

2,5 = een 5
2 = een 4
1,5 = een 3
etc.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2009, 21:52 uur
Negatief is het tegenovergestelde van positief, maar demorge bedoelt natuurlijk een negatief getal als getal onder de 0. Maar hij is gewoon dom bezig om een film met Paul de Leeuw als hoofdrolspeler te kijken, als hij al buikpijn krijgt van hem alleen al zien.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2009, 22:23 uur
Je hebt gelijk!

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 22:17 uur
Geen beste film, maar die beginscene met Arjan Ederveen vond ik wel heel leuk :D

film_criticus
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2010, 14:43 uur
Geweldige film, vooral die scéne dat hij zijn kinderen in mekaar ramt en die scéne met die domme ouwe tang bij het pinapparaat

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2010, 2:29 uur
een van de slechtste films ooit gemaakt. mensen die deze film goed vinden, tja. ik zal het niet zeggen, maar daar zou ik geen vrienden mee kunnen worden zeg maar.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2010, 15:14 uur
Ik heb me wel een aantal malen bescheurd om deze film. Ik herinnerde me dat ik hem als kind niet mocht zien van mijn ouders, en ben blij dat ik dat nu toch gedaan heb. Het is zeker geen film die je serieus moet nemen maar meer één die je met een goeie slok op kunt waarderen. Echt iets voor mensen die houden van Rembo & Rembo.

In die categorie mensen val ik zelf ook, en heb daarom met deze film een geslaagde avond beleefd. Erg over de top, maar dat is juist het mooie. Het hoge aantal bekende acteurs vond ik ook grappig om te zien (enkele spelers uit Het Zonnetje in Huis, Theo van Thea e.a.)

Leuk, 3,5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2010, 15:18 uur
johnhendrikos schreef:

Deze film is in zijn genre goed. Je moet zoiets in perspectief kunnen zien. Als ik naar een talentenjacht kijk moet ik lachen om de mensen die het belabberdst zingen. Je moet het dan ook zien als een groep mensen die doelbewust een 'wanprestatie' leveren, waardoor het juist omslaat naar iets dat op zichzelf erg goed is.

Met mensen die een dergelijk gebrek aan relativeringsvermogen hebben, kan ik geen vrienden zijn, 'zeg maar'.

Ps. als je aangeeft iets niet te gaan zeggen, doe dat dan ook.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2010, 15:15 uur
Regisseur Ruven leurt / is bezig met een vervolg, Bob en Annie de Rooy in Las Vegas!

CaptainTwisted
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 15:19 uur
1 van de meest waardeloze films ooit. Naast presenteren, gaat ook acteren dat ongelikte varken niet al te best af. Laat hem maar lekker mensen de grond in boren, dat is zijn enige kwaliteit.... 1*

kappeuter
(moderator)
1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 15:27 uur
Opmerkelijke stijging van het gemiddelde: link

CaptainTwisted
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2010, 16:00 uur
Hahaha vast omdat de generaties steeds dommer worden....

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2010, 16:37 uur
Bob en Annie De Rooy heb ik altijd de beste creatie gevonden van Paul De Leeuw, die onzekere en naar liefde hunkerende Annie en die botte en sexistische Bob vullen elkaar zo geweldig aan. Het is wel regelmatig vrij grof en ook ethisch niet zelden op de grens, het blijft echter unieke humor, ik lig nog zeer vaak in een deuk als ik kijk naar mijn verzameling video banden. Dat gebeurde tijdens Filmpje nauwelijks, slechts af en toe viel er voor mij wat te lachen. Maar over het algemeen is het gewoon een rommelige opeenhoping van scenes, ver beneden het nivo van de gemiddelde act van Bob en Annie De Rooy in de shows van Paul De Leeuw, zeer teleurstellend want ik had er juist zoveel van verwacht!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2011, 13:45 uur
Zooo slecht.. :P maar wel vermakelijk grappig! ;)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2011, 11:59 uur
Ik zoek deze film op dvd maar kan hem niet vinden, iemand tips?

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2011, 12:13 uur
^O^
jeezy schreef:
Ik zoek deze film op dvd maar kan hem niet vinden, iemand tips?

Op Marktplaats staat die nu. Succes!

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2011, 20:26 uur
Bob de Rooy, grappig figuur maar niet voor 100 minuten film.

Vanwege dat typetje wilde ik deze film eens zien. De eerste keer dat ik hem zag heb ik hem na 15 minuten uitgezet. Daarna nog eenmaal geprobeerd en het was me gelukt. Helaas was dit voor mij moeilijk door te komen. De humor vond ik echt vreselijk. Paul de Leeuw is niet te harden met zijn zenuwtrekkende typetje. Die drukte en de vreselijke schelle harde stem, brrrr. Ook bij dat vreselijke einde zat ik aftellend voor het beeld te wachten op de aftiteling. Een stukje van de film was een beetje leuk dus daarom nog een 1,0.

movie-edje
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2011, 21:08 uur
Super gelachen met deze film!

Annie & Bob de Rooy zijn voor mij nog steend geweldige Typetjes.

Je raad het nooit!
Je raad het nooit!