134.862 gebruikers | 85.575 films | 31.015 regisseurs | 3.506.213 berichten | 4.927.063 stemmen

locatie: Films » Days of Thunder (1990) » Info

Actie / Romantiek
107 minuten

geregisseerd door Tony Scott
met Tom Cruise, Nicole Kidman en Robert Duvall

Door de week zwijgen de motoren op het circuit. Maar in het weekend breekt de dag des oordeels aan. Dan denderen de stockcars over de baan met een snelheid van 300 km per uur. Cole Trickle (Tom Cruise) heeft zijn zinnen gezet op de overwinning in een van de zwaarste autoraces van de wereld: de Daytona 500. Maar voor het zover is heeft Cole nog het een en ander uit te vechten met zijn teambaas Harry Hogge (Robert Duvall). Hij zet niet alleen zijn leven op het spel, maar ook de liefde van zijn vriendin, de mooie dokter Claire Lewicki (Nicole Kidman).

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 20:24 uur
Standaard en cliché. De scene in het ziekenhuis was wel goed. Voor de rest nogal saai en mak eigenlijk. Ook het verhaal is simpel en zwak.
Krijgt een magere 1,5.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2010, 12:46 uur
Hoe die aan het eind van de race zijn 4 lekke banden laat vervangen en die Russ Wheeler ff een tikkie geeft HEERLIJK!!!!!

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Days Of Thunder (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Days of Thunder (€ 15,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Days of Thunder (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2011, 19:27 uur
Gisteren na 20 jaar eindelijk de film voor het eerst gezien en het is een heerlijke film gebleken. Ik was 15 toen de film een groot succes was en titelnummer Show Me Heaven een grote hit.
Maar gek genoeg de film nooit gezien, terwijl ik de dvd al een aantal jaar in mijn bezit heb (samen met Top Gun in een hoesje).

Ook al ben ik geen raceliefhebber, ik heb wel genoten van de film. Vooral het racegeweld is heerlijk op thuis over je speakers te horen en soms echt het idee te hebben in de film te zitten, als je de stock cars achter je langs hoort scheuren! Het verhaal is natuurlijk dun, maar door de ongedwongen jaren 80-sfeer pakt het je toch. Ik ben dan ook een kind van de jaren 80, waardoor ik toch een voorkeur heb voor de sfeer in zulke films en er keer op keer naar kan kijken.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2011, 20:12 uur
Formule-verhaal

Met het verstand op 0 valt er best te genieten van dit standaard actiewerkje rondom de racende Cruise. Toch heeft Scott, naast de destijds enigszins vernieuwende filmstijl, weinig te bieden aan de kijker die iets meer verlangt. Zo wordt dit dertien in een dozijn formule-verhaaltje wel heel erg clichématig en zonder sjeu gebracht.

Redelijk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2011, 8:58 uur
Doorsnee film, die met een leeg hoofd nog wel te genieten valt. Cruise speelt een leuk rolletje, maar kan de film niet over de balk tillen. en buiten een paar vermakelijke scenes om, blijft de uitwerking zeer standaard.2,5 ster.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2011, 14:51 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Vrij zwakke autorace film met een flauw en cliché verhaal. Tom Cruise en Nicole Kidman redden de film nog enigszins maar veel stelt de film niet voor. Er zitten wel een paar grappige momenten o.a. de scene waarin Robert Duvall een ijsje zit te eten tijdens een race en aangeeft pas de banden te wisselen als hij zijn ijsje opheeft.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2011, 18:08 uur
DragQueen schreef:

En zo is het. Bier&chips. Waardeer deze een 1/2 puntje hoger.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 februari 2012, 13:41 uur
Deze film, waarin Cruise en Kidman elkaar leerden kennen nota bene, geeft wel goed de sfeer weer van het NASCAR-racen in de VS.
Maar het verhaal is toch een beetje zwak en ik vind de romantische verhaallijn, tussen Cruise en Kidman uiteraard, er teveel aan.
Wat meer aandacht voor het racen had de film beter gemaakt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 april 2012, 11:31 uur
ik ben geen grote Cruise fan, maar vind deze film best vermakelijk. vooral de actiescenes zijn goed in beeld gebracht, koestwerk dat wordt langs de muur gescheurd, de geur van olie en verbrand rubber dat bijna de huiskamer binnenkomt. het verhaal lijkt inderdaad wel heel sterk op dat van Top Gun.

toch me vermaakt