Faccia a Faccia (1967)

geregisseerd door
Sergio Sollimamet
Gian Maria Volonté,
Tomas Milian en
William BergerProfessor Brad Fletcher (Gian Maria Volonté) is ziek en trekt naar warmer oorden. Hij komt de bandiet Beauregard (Tomas Milian) tegen en ontdekt de boef in zichzelf. Wanneer Fletcher meer en meer zijn krachten terug krijgt komt zijn relatie met Beauregard onder druk te staan. Ondertussen worden ze op de huid gezeten door Siringo, een privédetective.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 21 juli 2005, 12:13 uurAmazon.DE
Uit op DVD in Duitsland, met Engelse subs, De Sollima-box
3,5
[permalink] geplaatst op 21 juli 2005, 13:03 uurEn ik maar voor heel veel geld uit Japan bestellen....
En een van de films in die Box (The Big Gundown) heb ik niet....
3,0
[permalink] geplaatst op 21 juli 2005, 15:40 uurBen na Violent City toch wel benieuwd. Maar even noteren...
3,0
[permalink] geplaatst op 22 maart 2006, 22:34 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenSterke muziek van Morriconne; lekker opzwepend. Vond de film overgens op redelijk wat momenten on-westerns aan doen:maar enkele shoot-outs (en dus ook niet, zoals de meeste films eentje op het einde), niet echt good of bad guys en de rots-achtige omgeving deed ook iets aparts met de film, in positieve zin), omdat er vooral wordt toegespitst op de relatie tussen de professor en de bandiet en de karakter verandering die zij doormaken.
Niet overall even boeiend, maar net als Violent City de moeite waard. Meer Sollima's zijn op komst...
[permalink] geplaatst op 3 april 2006, 23:34 uurVond 'm toch vrij matig. De muziek was uiteraard schitterend van Morricone maar de regie vond ik erg stijfjes en ik denk ook dat de rol van Brad Fletcher niet echt een rol was voor Gian Maria Volonte.
Maar misschien ben ik 'm zo erg gewend als de 'schurk' uit
A Fistful of Dollars en For a Few Dollars More.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 januari 2009, 2:40 uurHerzien, maar in het Italiaans (zoals het bij deze film eigenlijk hoort). Intelligente film. Wellicht ga ik ooit nog naar de vier sterren.
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2010, 10:12 uurIk vind hem vermakelijk de muziek ook en inderdaad, Gian Maria Volonte ken ik ook van a fistful en for a few dollars more en dat ik even moest wennen maar hij word toch weer een beetje de "bad guy".
[permalink] geplaatst op 26 september 2010, 20:14 uur
[permalink] geplaatst op 10 november 2010, 1:49 uurOriginele spaghetti,zonder afgezaagde vengeance thematiek.Het draait vooral om de psychologie vd personages,met name die van Volonté.Hij begint als een burgerlijk onderwijzertje uit het noorden zonder echte levenservaring en gaat naar Texas om in de ijle droogte minder gekweld te worden door zijn TBC.Als hij natuurmens Milian ontmoet,wordt hij ahw terug het leven in gesleept.Het dreigt vervolgens even een buddy movie te worden,maar alles wat daarna gebeurt zet de verwachtingen van de kijker op zijn kop.Zoals iemand al zei:no good guys,no bad guys.
De focus ligt wat minder op de shoot outs,al zijn die gelukkig wel aanwezig,waaronder iets dat wel een persiflage op Leone lijkt.De film doet meer aan Peckinpah denken:de thematiek van eer en verraad die wordt vervangen door de waarden vd moderniteit(geld en realpolitik).Nog gekker:de gang van Milian heet verhip the wild bunch,en de bankovervalsequentie was duidelijk een grote inspiratie voor het begin van TWB.
Het slot dwingt je om per 5 seconden je verwachtingen bij te stellen,zeer goed.
De soundtrack van Ennio is ok,maar niet behorende tot zijn beste.Milian,Volonté en Berger zijn zeer goed.
[permalink] geplaatst op 18 mei 2011, 16:13 uur
4,5
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2011, 22:16 uurDe dvd had ietwat vertraging en een blu ray release is in zijn geheel geschrapt maar als het goed is komt hij deze week dan toch echt binnen. Heb er onwijs veel zin in en de verwachtingen zijn hoog.
4,5
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2011, 0:13 uurAbsoluut meesterwerk van Sollima. Prachtig verhaal over 2 tegenpolen die tegen wil en dank samenwerking en hier een bijzondere band aan over houden. het geheel wordt soms bijna filosofisch gebracht. Ook hoe die professor zich ontwikkeld in de film is heel erg mooi in beeld gebracht en neem hierbij het geweldige verhaal over "the wild bunch" en je komt op een absolute klassieker uit.
Ben het eens met "pippo" en kan erbij zeggen dat deze Wild Bunch veel leuker is om naar te kijken dan die andere.
[permalink] geplaatst op 20 februari 2012, 22:02 uurJonesy schreef:
Dat tweede zeker, maar dat eerste vond ik toch wel erg zwak uitgewerkt - ik wil het niet ongeloofwaardig noemen, maar de ontwikkeling was naast onlogisch, ook erg schematisch en te vlug uitgewerkt. Maar los daarvan leverde het wel een mooie spanningsboog op.
Neemt niet weg dat de film inderdaad een politiek-filosofische inslag heeft, die je niet vaak terugziet in dit werk, tenminste niet op dit niveau. Nog meer (abstracte) lyriek had de film trouwens goed gedaan (zoals bijvoorbeeld in de Antonio das Mortes films van Glauber Rocha). Zeer fraai gebruik van de locaties, zoals de woestijn op het einde, maar met name de rotsgebieden van de outlaws halverwege de film.
Tomas Milian heeft in de film trouwens één van de meest foute kapsels ooit, daarin is wellicht alleen Patrick Swayze in Point Break een serieuze concurrent.