The Messenger: The Story of Joan of Arc (1999)
Alternatieve titel: Jeanne d'Arc

geregisseerd door
Luc Bessonmet
Milla Jovovich,
John Malkovich en
Dustin HoffmanAls jong meisje krijgt Jeanne D'Arc een visioen, waarin God haar vertelt dat zij uitverkoren is om de Fransen te bevrijden van de Engelsen. Jaren later, als jonge vrouw, bezoekt ze de Franse Dauphin, die wacht met zijn kroning tot koning van Frankrijk totdat de oorlog met de Engelsen is gewonnen. Jeanne legt aan de Dauphin uit wat haar missie is en wordt, na de nodige scepsis, aanvoerster van zijn leger. Als de oorlog eenmaal gewonnen is, krijgt zij echter te maken met achterdocht en verdachtmakingen.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2008, 15:00 uurGeweldig geacteerd door Milla Jovovich, Ik had nog nooit van haar gehoord maar ze kan er wel wat van.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2008, 13:06 uurGalantje0012 schreef:Elementofone schreef:
ja dat vond ik ook al raar! van blond naar donkerbruin?

!
Inderdaad! Hadden ze toen haarverf?

0,5
[permalink] geplaatst op 4 november 2008, 22:15 uurDeze heb ik in mijn schooltijd dus moeten kijken. Verplicht op school. Jammer anders had ik hem nooit van mijn leven gekeken. Wat een vreselijke film.
Sorry, maar ik heb hier geen enkel goed woord over te zeggen.
[permalink] geplaatst op 27 mei 2009, 14:56 uurVoordat ik deze versie bekeek heb ik eerst nog een andere joan of arc gezien (blijkbaar ook in 1999 gemaakt). uiteraard vergeleek ik ze met elkaar. na deze versie een tijdje een kans geven te hebben, had ik hem toch teleurgesteld uitgezet.
Als je een film van joan of arc wilt kijken raad ik toch de andere verfilming uit 1999 aan. (geregisseerd door Christian Duguay
met Leelee Sobieski, Jacqueline Bisset en Powers Boothe)
3,0
[permalink] geplaatst op 27 juni 2009, 0:05 uurDit is echt wel underrated.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 juli 2009, 1:12 uurGeweldig goede acteerprestaties, aangrijpend verhaal en leuke massascènes !
Ik had dit in de top 250 verwacht !
bild
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2009, 14:06 uurIk verschiet er een beetje van dat deze film zo weinig punten heeft. Alles is gewoon zeer goed: de muziek, sfeer en het script + acteerprestaties om woow tegen te zeggen.
bild
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2009, 20:39 uurNe herzieningen moet ik deze film echt wel uit mijn top 10 smijten en zelf met 1,5 sterren verminderen. Ik weet echt niet meer wat ik zo goed vond. Het bovenstaand bericht is een commentaar die niet langer geldig is.
4,5
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2009, 5:35 uurDustin Hoffman máákt deze film.
Heerlijk hoe hij de mythe met glasharde logica doorprikt.
[permalink] geplaatst op 6 oktober 2009, 13:58 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAardig filmpje van Luc Besson over het leven van Jean d'Arc. Ik vond het alleen weer bijzonder jammer dat die Fransen Engels spraken, doet toch altijd wat afbreuk aan de geloofwaardigheid. Verder viel Milla Javovich me wat tegen soms, toch zeker bij die veldslagscènes waar haar acteren nogal gemaakt en weinig overtuigend klonk. Anderzijds bekeken had ze toch ook weer haar sterkere momenten (zeker vanaf haar gevangenschap). Verder zaten er nog heel wat leuke bijrollen in voor o.a. John Malkovich en Dustin Hoffman. Die surrealistische visioenen van Jean d'Arc vond ik toch wel het sterkste aan deze film, bijzonder fraai in beeld gebracht met een diepere betekenis. Het verhaal an sich was best goed en redelijk sfeervol, er valt in elk geval niet veel op aan te merken. Geen top 250 werk maar wel genietbaar.
3.0 sterren
[permalink] geplaatst op 6 oktober 2009, 16:49 uurJDSsmetje schreef:
Geweldig goede acteerprestaties, aangrijpend verhaal en leuke massascènes !
Ik had dit in de top 250 verwacht !
Door mensen zoals jij (die een 3 stemmen) komt deze film daar niet in

0,5
[permalink] geplaatst op 25 april 2010, 14:13 uurwat een bagger!!!
de oorlogen zijn zo slécht uitgevoerd, en spanning...
pff... dat moet je echt niet zoeken in deze film (samen met goede acteerprestaties)
4,0
[permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 14:11 uurDit is 1 van de films die mij als klein meisje zijn bij gebleven..
De elementen in deze film hebben mij als klein meisje weten te boeien, en dat doen ze nog steeds.
Bijzonder goed acteer werk van Milla Jovovich en Dustin Hoffman die het heerlijke sarcastische rolletje vertolkte van haar ''geweten''.
Toch zijn er naar mijn mening nog wat onduidelijkheden omtrent haar visioenen etc.
Blijft een ijzersterke film voor mij.
[permalink] geplaatst op 13 juli 2010, 16:41 uurZonde van 't gemiddelde. Die mocht gerust een 3,4 hebben.
1,5
[permalink] geplaatst op 12 december 2010, 18:57 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenI don't think. I leave that to God. I'm just a Messenger in all of this
Joan of Arc was een film die ik al redelijk lang had liggen. Ooit eens opgenomen van televisie en sindsdien lag de film door de langere speelduur stof te happen. Dit weekend kwam er een kameraad langs om een film te zien en uit de collectie plukte hij deze. Hij dacht dat hij deze ooit al eens had gezien maar hij vond hem vrij goed en wou hem gerust nog eens zien. Voor mij was dat ook goed maar ergens heb ik daar toch spijt van want Joan of Arc is nu niet echt een geweldige film te noemen.
Het begint al met het feit dat een film die Franse personages heeft halsstarrig weigert om Frans te spreken. Nu krijgen we een mengelmoes van Engels met slechte accenten waardoor de film een serieuze lacher wordt. Onvoorstelbaar als je bekijkt dat Luc Besson dit heeft geregisseerd, een Fransman nota bene... Als geschiedenisles is dit jammer genoeg ook te verzuimen. Ik ken niet erg veel van Jeanne d'Arc, uitgezonderd van het feit dat het een vrouw was, stemmen hoorde van God en dat ze stierf op de brandstapel, maar daar stopte het dan ook. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in die drie uur van de film bitter weinig heb bijgeleerd. Het wordt allemaal nog redelijk gebracht (de veldslagen zien er vrij goed uit) maar voor de rest kent de film een tiental personages die er teveel aan zijn, ik wist op den duur echt niet meer wie dat wie was en wie er nu alweer dood was gegaan. Besson lijkt hier ook een formulewerkje van te maken door flashbacks te laten afwisselen door een veldslag om dan terug met een flashback af te komen. Allemaal wel leuk voor even maar naarmate de film vordert was ik het echt wel kotsbeu geraakt. De poging tot humor in de vorm van de 3 (of4?) ridders die allemaal die het in het begin niet op Jeanne moeten hebben maar dan toch even snel als een blad aan een boom omdraaien is, net zoals de rest van de film, leuk voor eventjes maar meer ook niet.
Waarom Jovovich hiervoor gecast was, was me een groot raadsel. Ik spreek in de verleden tijd want ondertussen ben ik er achter gekomen doordat op Imdb staat dat ze alleen maar de hoofdrol kreeg dankzij haar man Luc Besson, die toevallig dan weer de regisseur was... Tjah, zo is het natuurlijk niet moeilijk om een rol te versieren maar waar ik Jovovich meestal nog te pruimen vind (o.a. in de Resident Evil reeks) is ze hier werkelijk tenenkrommend slecht. Het continu uitstrooien van one-liners over God en dat jij alleen maar de boodschapper bent maakt je geen goede actrice, zo blijkt. Ik denk dat Besson door had dat hij met deze film niet zo bijster veel goeds kon doen en daarmee maar een shitload aan, normaal gezien, goede acteurs boven haalt. Zo wordt er zelfs op de fantastische John Malkovich weer eens beroep gedaan maar ook die faalt gigantisch hard door het feit dat hij een loser van een koning moet spelen, iets wat hem werkelijk langs geen kanten afgaat, en natuurlijk het Engels met een Frans accent is lachwekkend. Lachwekkend slecht. De Franse klassebak Vincent Cassel komt ook tevoorschijn, waar zat Besson in godsnaam met zijn gedachten om geen Franse film te maken, maar ook die kan de film jammer genoeg niet redden. Zo kent de film nog veel goede acteurs, hetzij in kleine rollen, zoals Faye Dunaway en Dustin Hoffman maar verdomme, het trekt op niets.
Een film om maar rap te vergeten. De veldslagen zien er uitstekend uit, het bloed viel wel mee, maar de cast en het oersaaie verhaal doen de film de das om. Jammer want ik denk dat het verhaal over de Maagd van Orleans op zich wel potentie heeft om tot een goede film te leiden maar in het vervolg toch liever zonder Besson, Jovovich en consorten...
5,0
[permalink] geplaatst op 6 februari 2011, 13:23 uurTarkus schreef:
Prachtige en goede gemaakte film over deze historische figuur uit de Franse geschiedenis.
Milla Jovovich is subliem als Jeanne D'Arc alsook de kleinere rol van John Malkovich. Maar wat dan gezegd over de rol van Dustin Hoffman, geen grote rol voor hem in deze film (hij komt amper 15 minuten in beeld) maar hij valt wel op door zijn prachtprestatie.
Geweldige gevechtsscènes die zeer realistisch en tijdgebonden overkomen.
Al is de film dan 2 uur en 30 minuten lang, mij heeft hij geen moment verveeld, integendeel, de prent boeit van begin tot einde.
Prachtige regie van Luc Besson.
Heb deze prachtige film nog eens opnieuw bekeken, deze maal op Blu-ray.
Hoeft het gezegd dat de beelden en geluid eens zo indrukwekkend zijn op dit schijfje dan voorheen op DVD.
Het zal zeker niet de laatste maal zijn dat ik deze film heb gezien, ik herhaal mijn woorden uit een eerder commentaar: "Prachtige film en een sublieme Milla Jovovich".
3,0
[permalink] geplaatst op 16 oktober 2011, 17:25 uurPrima film, met een degelijk verhaal. Ook het acteerwerk wordt overtuigend ingevuld door Jovovich, Malkovich en Hoffman. De eerstgenoemde steelt echter de show. 3 Sterren.
[permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 13:52 uurJDSsmetje schreef:
Dit is echt wel underrated.
Da's best wel grappig.
Je stemt 3,0 en de film heeft een stemgemiddelde van 2,99.
Dus inderdaad een underrate van 0,01.