• 9.379.042 stemmen

Petra - Seizoen 1 (2020)

Show titel: Petra

Afleveringen: 4

Speelduur: 5 uur en 29 minuten

Ontwikkeld door: Francesca Longardi, Giovanni Stabilini, Marco Chimenz, Sonia Rovai, Riccardo Tozzi en Nils Hartmann

Met: Paola Cortellesi, Andrea Pennacchi en Antonio Zavatteri

Oorsprong: Italië

Datum van release: maandag 14 september 2020

Eerst uitgezonden op: Sky Atlantic (Italië)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Petra

Petra Delicado heeft een saai bureaubaantje bij de politie van Genua. Door een personeelstekort krijgt ze de opdracht samen te werken met de ervaren, ietwat ouderwetse rechercheur Antonio Monte. Samen moeten ze onder meer een reeks verkrachtingen onderzoeken. Ook illegale hondengevechten, religieuze sektes en donkere geheimen in de televisiewereld komen langs.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. Riti di Morte

14 september 2020 (1 uur en 24 minuten)

Petra werkte als advocate voor de Italiaanse politie in Genua. Wanneer er meerdere vrouwen worden verkracht, moet zij wegens personeelstekort aan de slag als inspecteur, samen met haar ondergeschikte Antonio Monte. Hij is wat ouder dan haar, en véél conservatiever.

2. 2. Giorno da Cani

21 september 2020 (1 uur en 24 minuten)

Er wordt een verwonde man gevonden die niet veel later sterft in het ziekenhuis. Petra en Antonio krijgen de hulp van een hondentrainer en een dierenarts wanneer blijkt dat de dode betrokken was bij illegale handel in honden.

3. 3. Messaggeri dell'Oscurità

28 september 2020 (1 uur en 18 minuten)

Petra komt op tv namens de politie. Kort daarna ontvangt ze een pakketje op het bureau, met daarin een penis op sterk water. Meerdere amputaties volgen en het lijkt onderdeel te zijn van een macaber religieus ritueel.

4. 4. Morti di Carta

5 oktober 2020 (1 uur en 23 minuten)

Petra en Antonio onderzoeken de moord op een alom gehate man die een tv-roddelrubriek had. Ze komen echter tot over hun oren in de shit terecht wanneer ze proberen de nare kant van de entertainmentindustrie bloot te leggen.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Heerlijke chemie tussen Petra en haar assistent Antonio maken deze detective de moeite waard.

avatar van ZAP!

ZAP!

Ik moest wel even wennen, maar na 3 afl. vind ik dit best een leuke serie.

Vooral de soms gruwelijke en bizarre zaken weten mijn aandacht vast te houden.