134.922 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.509.193 berichten | 4.931.811 stemmen

locatie: Films » The Terror (1963) » Info

Horror / Thriller
81 minuten

geregisseerd door Roger Corman
met Boris Karloff, Jack Nicholson en Sandra Knight

In de 19de eeuw ziet Luitenant André Duvalier (Nicholson) meerdere malen de verschijning van een mooie vrouw (Knight). Hij wordt door haar naar het kasteel van Baron von Leppe (Karloff) geleid. Daar krijgt hij onderdak, maar de baron en zijn butler hebben liever dat hij vertrekt. Duvalier is echter vastberaden om de vrouw te vinden.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2005, 15:08 uur
Een stukje uit deze film werd gebruikt voor Targets. Het moment dat Karloff van de trap afliep de grafkelder in.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2005, 17:20 uur
was het ook niet zo dat Coppala deze film mede regisseerde?

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Tales of Terror (€ 4,99)
exclusief € 1,19 verzendkosten

Hero and the Terror (€ 5,99)
gratis verzending

Hero and the Terror (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2005, 16:38 uur
Yep, dat klopt, maar hij staat niet op de credits

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2005, 17:58 uur
Gekocht bij de blokker voor 1 euro 50.

Zag jack Nicholson staan dus hopenlijk is het wat.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2005, 19:56 uur
Van sinterklaas gekregen (ik kreeg van een anonieme bron te horen dat hij inderdaad zo goedkoop was)

Is trouwens wel aardig deze film. Lekkere ouderwetse film.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2005, 8:39 uur
Let op de drijvende rotsblokken!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2005, 21:46 uur
Sfeervol en goed geacteerd, maar het verhaal is niet altijd even interessant en boeiend en de dialogen zijn af en toe aardig slecht. > 2.5*

mikoz schreef:
Gekocht bij de blokker voor 1 euro 50.

Gekocht bij de Bart Smit voor 2 euro.
Hij is inderdaad spotgoedkoop, maar de kwaliteit v/h beeld v/d dvd is wel erg slecht. Ook helemáál geen extra's of zoiets dergelijks, maar voor zo'n lage prijs maakt dat niks uit.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2006, 22:58 uur
Inderdaad, de dialogen zijn te slecht voor woorden. Toch wel mooi om Jack Nicholson in zijn jonge jaren naast een oude Boris Karloff te zien.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2007, 12:38 uur
Wisselvallige film. Soms wel oké maar over het algemeen leek het acteren op het werk van een High-School-Amateurgezelschapje dat Shakespeare opvoert. Erg jammer en raar met namen als Karloff en Nicholson(die slechtheid hier overtreft). 2 sterren.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2007, 21:56 uur
Best leuk filmpje. Jack Nicholson en Boris Karloff in een film van Roger Corman. Dat zijn al drie redenen om de The Terror tenminste een kans te geven. 3*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 april 2007, 11:19 uur
as schreef:
was het ook niet zo dat Coppala deze film mede regisseerde?

Ja, om precies te zijn staan er op imdb.com nog 4 uncredited regisseurs:

- Francis Ford Coppola
- Monte Hellman
- Jack Hill
- Jack Nicholson

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2007, 14:55 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Mensen, mensen, wat een drol van een film. Misschien wel de lelijkst gedraaide film ooit (hoewel ook de kwaliteit van de dvd de film niet ten goede kwam).

Dat het verhaal volstrekt onzinnig is, de plottwist op het eind, nergens op sloeg, de geloofwaardigheid (ook binnen het genre) ver te zoeken is en er sprake is van allerlei jatwerk (vooral Dracula), is nog niet zo heel erg. Erger is dat er met behulp van allerlei grote namen (in wording) geen moment spanning wordt gecreëerd. De film lijdt aan een overdaad aan muziek, van de slechtste effecten ooit in een film en nogmaals dat volslagen belachelijke script. Bovendien neemt 'de film' zich veel te serieus.

Zag (geheel bij toeval) die andere the Haunting uit hetzelfde jaar op dezelfde dag. Die is toch wel heel wat beter. 1 ster.

veron35
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 april 2007, 9:51 uur
Ik zie op IMDb dat Sandra Knight (de vrouw die Helene speelt) de met Jack getrouwd was.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2007, 19:47 uur
Deze film wist het al in de eerste seconde duidelijk te maken dat het complete rommel was. Onmiddelijk valt op hoe lelijk en rommelig de film wel niet is. En ook de afgrijselijke muziek wordt meteen ingezet. Gedurende de rest van de film blijft het hetzelfde, op een paar minuten hier en daar na. Het acteerwerk is ook niks, ondanks Karloff en Nicholson, maar dat verbaast niets want geen enkele acteur zou waarschijnlijk goed kunnen presteren in een film als dit. Lees voor de aardigheid ook eens de trivia van deze film op IMDB, dan wordt het duidelijk waarom deze film zo slecht is. Belachelijke productie-omstandigheden. Regisseur Roger Corman is een cultregisseur, maar ik hoop dat The Terror zijn slechtste werk is, want anders hoef ik de rest niet te zien.

veron35
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2007, 21:53 uur
Dan kijk de rest maar niet. Dit was de beste die ik van hem gezien heb...

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2007, 12:29 uur
Hmm, ik heb wat meer over Corman opgezocht en deze film wordt vrijwel nergens genoemd. Andere films van hem staan bekend als meesterwerken. Hij krijgt van mij nog wel eens een kans. Dan met een film die niet in 4 dagen en met 5 regisseurs is opgenomen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2008, 3:57 uur
Ik vond deze best heel leuk eigenlijk. Het stoorde me ook niet dat de beeldkwaliteit slecht was, ik vond het wel extra sfeer aan de film geven. Ik vind de film best boeiend, met vooral interessante personages en goed acteren. Het is een heel aparte film, met spannende muziek. Het verhaal is inderdaad wel een beetje vreemd, maar voor een film als deze kan ik dat wel accepteren. Het einde vind ik subliem.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2008, 19:06 uur
Best wel grappige film, natuurlijk waren de effects niet super, al was het laatste (waar de vrouw veranderd in een pop met karamelvla wel leuk gemaakt)

Verder wel leuke film, goed verhaal, leuk met dat oude vrouwtje. Alleen een beetje onduidelijk wie "Eric" nu precies was. De ene keer weer niet, dan weer wel!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2008, 21:14 uur
Een nogal goedkope oudbollige maar tamelijk sfeervolle griezelfilm met een leuke rolletjes van een jonge Nicholson en oude rot Karloff. grappig ook dat er zeker twintig-
minuten van de film in Targets te zien zijn.

2,5 sterren

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2008, 0:12 uur
De sfeer vind ik dan nog aardig getroffen. Karloff is leuk, Nicholson is het wat mij betreft in deze film absoluut niet. Jammer van de mindere effecten. Zelfs als je meegaat in het verhaal en van het genre houdt wordt je beleving naar het einde toe wel heel zwaar op de proef gesteld. De film struikelt tenslotte over verwarring. Wat een belabberde plot, zeg!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2009, 17:48 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Behoorlijk sfeervolle horrorklassieker met een nog jonge Jack Nicholson en natuurlijk hét icoon in de geschiedenis van het horrorgenre: Boris Karloff. Het meest positieve aan deze film vond ik raar genoeg de slechte beeldkwaliteit die enorm veel sfeer geeft aan deze film. De beginscène langs het strand met André Duvalier (Nicholson) heeft iets angstaanjagends, niet eng in de pure betekenis van het woord maar het geeft wel een sinistere sfeer.

De sfeer was dus zoals ik aanhaalde het meest positieve element aan deze film want afgezien daarvan was het allemaal maar aan de magere kant. Zo was het verhaal niet altijd even duidelijk of nam het rare wendingen en vond ik zowel Nicholson als Karloff geen buitengewone acteerprestatie neerzetten. Karloff had beter vervangen kunnen worden door iemand die er wat angstaanjagender uitziet, terwijl Nicholson dan weer niet genoeg sympathie uitstraalde voor zijn rol. De effecten vond ik ook hopeloos ouderwets, zo kwam de transformatie van het gezicht van Helene (in de laatste scène) nogal nep over door die overlappende beelden. In de originele versie van Jekyll & Hyde uit '31 werd dat trucje ook al toegepast, deze film is dertig jaar jonger.

Al bij al is het toch wel eens een aanrader om gezien te hebben, al is het maar omwille van de sfeer in deze film. Plus de combinatie van een stokoude Boris Karloff die al van voor de eerste geluidsfilms acteert en een nog heel jonge Jack Nicholson die nu nog altijd actief is als acteur is zeldzaam.

2.5 sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2009, 19:48 uur
Als je de naam Roger Corman ziet, dan weet je het vaak al wel. Vervolgens zie je Jack Nicholson en Boris Karloff staan en denk je: toch maar kopen deze DVD. Beeldkwaliteit valt inderdaad tegen maar ondanks alle slechte omstandigheden rondom de productie van deze film hebben ze er toch nog wat van weten te maken. Toch had het zeker vele malen beter gekund.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2010, 15:16 uur
Flauwe griezelfilm.

Wat vooral tegenvalt is het plot. Het rammelt en wordt traag uitgevoerd, ondanks de verrassende twist. Daarnaast zijn de acteerprestaties van Nicholson en Karloff ook niet wat je er van zou verwachten. Wat overblijft is een vrij standaard low-budget film met dito uitvoering. Ook de hulp van Nicholson en Coppola mocht niet baten.

De DVD-release van 'Extreme' is overigens jammerlijk van een slechte beeldkwaliteit.

Doorsnee.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2010, 20:17 uur
Niet spectaculair maar het had wel iets :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2010, 8:38 uur
Best te doen deze film. Geen hoogvlieger maar gewoon aardig. Redelijke sfeer en acteerwerk. En ook een aardig verhaal met twist. De beeldkwaliteit en soundtrack vond ik wat minder.
Kleine 3*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 12:43 uur
In de plotbeschrijving staat te lezen dat Roger Corman de film heeft geregisseerd terwijl de film door Francis Ford Coppola geregisseerd is.