Versus (2000)

geregisseerd door
Ryűhei Kitamuramet
Tak Sakaguchi,
Yuichiro Arai en
Hoshimi AsaiVan de 666 poorten naar de gene zijde staat de 444ste poort in Japan en heet het 'woud der verrijzenis' waar goed en kwaad elkaar al eeuwen bestrijden. De film begint met de ontsnapping van gevangene KSC2-303 en zijn celgenoot uit de gevangenis. De bedoeling is dat ze in het woud worden opgepikt door een aantal gangsters die ze naar een veiliger oord zullen brengen. Maar in plaats daarvan ontaardt de samenkomst in een vuurgevecht waarbij de gangster-baas en KSC2-303's celgenoot het loodje leggen. Op het moment dat er een nieuwe geweldsgolf losbreekt gebeurt er iets vreemds - de doden staan op en vallen de overlevenden aan...
[permalink] geplaatst op 25 februari 2011, 0:32 uurGrote kans dat ik hier de langere cut heb. Heb de film echter nog nooit gezien, Afrader, aanrader in deze vorm?
4,5
[permalink] geplaatst op 28 maart 2011, 23:03 uurSimply Awesome.
Versus is een adrenalineshot van onstuimige gewelddadigheid in een overdreven jasje. Geschifte personages schieten elkaar overhoop om vervolgens te reďncarneren als driftige zombies die de avond daarvoor iets te diep in het glaasje gekeken hebben.
De speelduur stond me eigenlijk wat tegen, maar eerlijk is eerlijk; dit waren de snelste 2 uur van mijn 24 levensjaren. Flitsende choreografie die 119 minuten lang verrassend blijft, van freeze frames tot versnelde cinema tot rustmomenten en losbandig camerawerk.
Explosieve gevechten en energiek sounddesign, kurkdroge en kletsnatte humor geven het extra zetje dat Versus nodig had om stoffelijk te knallen, mijn aandacht bij het nekvel te grijpen en het kwalitatief uit te wringen tot het laatste vuurwerk geschiedenis is.
5,0
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2011, 1:06 uurSo heerlijk om weer een 5 sterren film te zien! Ik heb echt genoten van deze film! Top top top. Super personages, super 'verhaal' (simpel en krachtig) en super setting. De makers van deze film hebben van het standaard zombie/martial arts- verhaal een lopende sketch gemaakt. Geniale karakters en humor jongens wat een humor!

5 stars!
TheShadowking
[permalink] geplaatst op 5 september 2011, 1:12 uurWat een belachelijke films zeg, hoop gezwier en gezwaai en in het luchtledige slaande idioten. Over de top en vaak erg irritant over the top geacteerd met een zaaddodende Aziatische Ken in de hoofdrol. Je kon ook wel erg goed zien dat het low budget was want de snijwonden en kale hoofdjes waren zichtbaar erop geplakt.
Had hem bijna afgezet, maar toch afgekeken want hij maakt me soms wel aan het lachen zo fout.
Ik geef hem nog 2 sterren voor de humor en de hack and slash actie. de nodige gore & guts en de mortal kombat actie.
4,5
[permalink] geplaatst op 1 december 2011, 17:47 uurGeweldige onzin-film bomvol aktie, stompzinnige toestanden en dito dialogen, idiote personages, zombies, gorigheid en dat alles verpakt in een erg fijne film dat eens te meer aan het werk van Sam Raimi doet denken.
Lekker simpel maar doeltreffend decor, namelijk een bos...waar vervolgens de ene na de andere belachelijke gebeurtenis zich voltrekt.
Het onzin-verhaal (als er al sprake is van een verhaal), slaat natuurlijk nergens op en is een excuus voor een hoop waanzinnige scenes die zich in sneltreinvaart onttrekken.
Een aantal personages spannen voor mij de kroon (de yakuza met z'n groene blousje en stiletto is werkelijk te gek) en het zijn dan ook de lekker gestoorde personages die de film z'n charme geven.
Ondanks de lange speelduur, verveelt de film geen moment en biedt genoeg voer voor wie er van houdt: gewoon een film om met gelijkgestemde vrienden onder het genot van een krat bier en/of een fles whisky met veel plezier naar te kijken. Gegarandeerd: het dak gaat eraf!!!
3,0
[permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 10:22 uurIk kan de positieve berichten voor deze film nu niet bepaald delen. De zwaardduels waar je in deze film van het begin tot het eind mee doodgegooid werd begonnen mij op den duur behoorlijk te vervelen. Ook dat die duels zich maar op een lokatie afspeelde - The Forest of Resurrection - maakte deze film voor mij behoorlijk langdradig. Dat ik deze film ondanks mijn negatieve punten toch nog een krappe voldoende geef is behalve de humor - die werkte bij mij af en toe best wel op mijn lachspieren - vooral vanwege de zeer lieflijk ogende vrouwelijke hoofdpersoon geacteerd door de zeker niet onaantrekkelijke actrice Chieko Miesaka. Zij zorgde in ieder geval voor nogal wat afwisseling in deze voor mij nogal teleurstellende film die het absoluut niet haalt bij "Midnight Meat Train", de enigste film van Kitamura die ik tot nu toe gezien had.
4,5
[permalink] geplaatst op 25 april 2012, 12:24 uurBlijft geweldig!
Maar toch merk je dat de recente zwerm aan Japanse splatter was in de weg staat van de originele beleving van deze film. In 2000 was alles nog geweldig wild en over-the-top, zet er een recente Nishimura naast en eigenlijk is het nog best braaf allemaal.
Voordeel is wel dat Kitamura een veel beter regisseur is dan wat er bij het Sushi Typhoon collectief rondloopt. Ook zonder budget levert hij creatief en weelderig camera werk. De beeldkwaliteit mag dan niet superslick zijn, wat er verder visueel gebeurt is absoluut de moeite.
Verder blijft het afwisselend en leuk. Geinige gore, leuke humor en toffe gevechten. Zo vliegen de twee uur voorbij en blijft dit een film die qua filmische fun één van de beste in z'n genre is.
4.5* en een
uitgebreide review