MENU

Stand Up Guys (2012)

mijn stem
3,02
382 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Misdaad
94 minuten

geregisseerd door Fisher Stevens
met Al Pacino, Christopher Walken en Alan Arkin

Een groep gepensioneerde gangsters besluit nog eenmaal samen te komen voor één laatste epische nacht. Val (Pacino) heeft er net een gevangenisstraf van 28 jaar opzitten, enkel en alleen omdat hij weigerde één van zijn criminele vrienden te verraden. Zijn beste vriend Doc (Walken) haalt hem op aan de gevangenispoort, en de twee nemen al gauw contact op met een andere oude vriend, Hirsch (Arkin). Hun band is nog steeds erg sterk en de drie halen oude herinneringen op. Ondanks hun leeftijd zijn hun capaciteiten om herrie en onrust te veroorzaken nog steeds intact. Kogels vliegen in het rond wanneer ze een hilarische poging wagen om de decennia van misdaad, drugs en seks die ze gemist hebben te compenseren.

TRAILER

 
avatar van mnrk
3,5
geplaatst op 3 mei 2013, 13:31 uur, permalink
You can't open a car with a coat hanger any more, Val.......Says who? .......Says the people who make cars.

Ik vond dit gewoon een leuke en vermakelijke film van Fisher Stevens....

Het verhaal is natuurlijk niet zo heel bijzonder maar het acteerwerk van Al Pacino, Christopher Walken en de hele (helaas) korte rol van Alan Arkin maakt dit meer dan goed ! Wat blijven dit toch geweldige acteurs....

En de hele film is ook voorzien van een prima soundtrack door Jon Bon Jovi....

avatar van kuiponok
3,0
geplaatst op 7 mei 2013, 10:48 uur, permalink
Geen topper, maar gewoon een redelijke misdaadfilm met de nodige humor.
Prima acteerwerk van Pacino en Walken en natuurlijk leuk om de 'oudjes' weer aan het werk te zien,

avatar van LOTR-lover
3,5
geplaatst op 8 mei 2013, 14:34 uur, permalink
Walken en Pacino samen is natuurlijk een garantie voor succes. Vind het daarom ook een vermakelijke en onderhoudende film met een paar goeie oneliners én een heerlijke soundtrack.

3,5*

avatar van Sergio Leone
3,5
geplaatst op 9 mei 2013, 11:31 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Leuk.

Een billenkletser is Stand Up Guys niet. Dat lijkt ook de bedoeling niet. De film teert volledig op uitgebluste opa'tjes, voorzien van de nodige luchtigheid maar ook met een thrillerelementje in - al mag het einde geen verrassing heten.

Het succesrecept is ongetwijfeld de cast. Zonder de flamboyante Al Pacino, de naïeve Christopher Walken en de gortdroge Alan Arkin had dit wellicht niet goed geweest. Alledrie de heren (en vooral de eerste twee, Arkin heeft een beperkte rol) krijgen hun momenten en doen daar hun ding mee - het komische effect is precies wat ik ervan verwacht had.
En toch is het Addison Timlin die het grootste deel van mijn aandacht wist te vangen, aangename kennismaking potverdieke.

Regisseur Fisher Stevens zorgt voor de visuele flair en een perfect tempo. Hoewel de hoeveelheid gebeurtenissen aan de hoge kant ligt is het heerlijk om mee te gaan op die flow. Daarnaast stopt de film op het perfecte moment al had het eindshot een pistooltrekkende Val & Doc geweest mogen zijn.
De soundtrack is ook nog eens dik in orde en een knipoog zoals een dansende Pacino (en dan ook nog eens een mengeling van zijn foute pasjes in Cruising en Scarface en het serieuzere werk in Scent Of A Woman!) maakt het af.

3,5

avatar van Waackx
4,0
geplaatst op 11 mei 2013, 19:07 uur, permalink
De oudjes maken hun grote naam weer waar.
Pacino, Walken en Arkin zijn alle 3 meesterlijk.
Vooral Pacino en Walken zijn een grandioos duo en laten de meeste hedendaagse acteurs verbleken tot een stelletje amateurs.
Schandalige kleine release wereldwijd voor 1 van de beste films van 2012.

2,5
geplaatst op 14 mei 2013, 11:56 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Het einde verpest de hele film
Je ziet niet hoe het afloopt

avatar van Captain Pervert
3,5
geplaatst op 14 mei 2013, 19:16 uur, permalink
Oh dankje, nu hoef ik hem niet meer te kijken.

avatar van Waackx
4,0
geplaatst op 14 mei 2013, 19:18 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Captain Pervert schreef:
Oh dankje, nu hoef ik hem niet meer te kijken.


het einde spreekt eigenlijk voor zichzelf.

dus ik zie het probleem niet waar altijdcritic het over heeft.

avatar van Waackx
4,0
geplaatst op 14 mei 2013, 19:20 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
altijdcritic schreef:
Het einde verpest de hele film
Je ziet niet hoe het afloopt


waarschijnlijk sterven Pacino en Walken want 2 man tegen een paar man en Walken ging er blijkbaar ook vanuit dat ie zal sterven want vlak voor het einde geeft ie zijn huis aan zijn kleindochter.

avatar van Captain Pervert
3,5
geplaatst op 16 mei 2013, 8:51 uur, permalink
Toch maar gekeken, ondanks de spoiler van die figuur hierboven.

En het is een leuke film
De cast is goed, de soundtrack is sterk, de situaties en dialogen zijn lekker absurd (en toch nog redelijk geloofwaardig) en het is een zorgvuldige, goed gemaakte film.

Pacino en Walken spelen losjes maar nergens in de trant van Ocean's Eleven/Twelve/Thirteen ("we maken even snel een film voordat we straks met zijn allen gezellig gaan borrelen").

De film weet droge humor goed te mixen met het vleugje spanning dat door de hele film heen sluimert en de hoofdrolspelers zetten geloofwaardige, grappige en aandoenlijke personages neer.

Aanrader, 3.5 sterren

avatar van Marvinleeaday
3,5
geplaatst op 17 mei 2013, 21:26 uur, permalink
Degelijke komedie, heb niet blauw gelegen maar zeker wel gelachen. De acteurs waren zeker op dreef.

avatar van Picker
2,0
geplaatst op 29 mei 2013, 7:17 uur, permalink
Zeker gezien de namen, en de rating, had ik hier toch wel veel meer van verwacht.
Ik vond het begin maar wat saai en vooral een beetje vreemd/ irritant aanvoelen...stond op het punt de film af te zetten dus dat betekend niet veel goeds. Naar het einde toe word het wel wat beter, maar nog steeds onder de maat.

avatar van Melvin Udall
2,5
geplaatst op 3 juni 2013, 21:47 uur, permalink
Hoe fijn zou het zijn om Pacino en Walken nog eens te zien schitteren in een kneiter van een film. Geef ze een film waar ze nog 1 keer kunnen schitteren zoals ze dat vroeger konden. Denk aan een Eastwood in Unforgiven. Nog 1 keer dat kunstje wat ze zo goed beheersten.
Hoe kan het toch dat dit soort grootheden afzakken richting B films met een waardeloos script en vage regisseurs? Het is natuurlijk goed bedoeld maar als je deze acteurs voor je rolprent kan strikken, Jon Bon Jovi de muziek laat verzorgen (prima songs overigens) dan probeer je ze toch te geven wat ze verdienen. Jammer.....

avatar van Honey Blossom
3,5
geplaatst op 6 juni 2013, 9:31 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
I loved it.

Al Pacino en Christopher Walken zijn mijn meest favoriete gangsters of all time en ik vond het geweldig om ze weer samen te zien werken. Meesterlijk gewoon. Werkelijk een heerlijke film.

De film gaat over Al Pacino, Val, die vrij komt uit de gevangenis en wordt opgehaald door zijn oude vriend Christopher Walken, Doc. Helaas moet Doc, Val om het leven brengen voor 10Am. Dus de heren hebben de hele nacht om te doen wat Val nog een laatste keer wil doen. Dit mondt uit in een bizarre avond, met veel droge humor, broederschap, opmerkelijk veel seks, en brengt de drie vrienden weer ‘back in the days.’

Echte gangsters blijven gangsters en hebben niet veel nodig om hun regels te doen gelden. I guess those men really don't have an expire date. They still got it.

3,5*

avatar van Rednas 2
2,0
geplaatst op 9 juni 2013, 12:04 uur, permalink
Pacino en Walken twee toppers in een in mijn ogen trieste film. Wat een gekunseld en ongeloofwaardig script.

avatar van ikkegoemikke
3,5
geplaatst op 29 juli 2013, 12:01 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik heb echt genoten van deze film. Geen hoogstaande humor en niet echt een misdaadfilm , maar door de juiste dosering ervan een ideale mix om van te genieten. Ik hou wel van die droge humor en dat beetje sarcasme. Zo zie je eens wat een vuistvol viagra kan teweegbrengen. Ik vraag me trouwens af of de titel van de film een verwijzing hiernaar is.

De scene waarbij Val in het ziekenhuis ligt en iedereen daar over koetjes en kalfjes bezig is,terwijl hij er bij ligt met een totempaal, vond ik hilarisch.

Pacino,Walkin en Arkin zijn drie klassebakken van de oude generatie die moeilijk te evenaren zijn. Ik zie geen kandidaten voor hun statuut bij dehuidige nieuwe lichting. Deze drie samen in dezelfde film is een lust voor het oog.

Meermaals heb ik wel eens moeten griniken met de droge humor :
Val: So how's your health?
Hirsch: Well, they took something out of me a couple of months ago.
Val: What'd they take out?
Hirsch: I don't know. I didn't ask, it's none of my business. But I'm a little more streamlined now, a little more aerodynamic.


De actie was beperkt maar dat was ook de bedoeling. En hoe het nu zou eindigen , is bijzaak. De hele film was een aanloop naar het punt dat Doc eigenlijk Val moest liquideren en dat de jarenlange vriendschap het overwon.

Ik heb de "Delete" knop al veel gebruikt op mijn Medi8ter, maar deze blijft toch mooi geparkeerd daar, zodanig dat ik hem later als ik ook de zalige leeftijd heb bereikt van deze heren , hem nog eens op mijn gemak kan bekijken


3,5*

avatar van Mischa
4,5
geplaatst op 30 augustus 2013, 15:55 uur, permalink
Heb me ontzettend vermaakt met deze kleine, leuke film. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen bij het zien van de cast op een meesterwerk hopen, maar sinds Righteous Kill weten we natuurlijk wel beter.
Lekker ongedwongen en goed gespeeld, ook in de bijrollen.

avatar van notsub
2,0
geplaatst op 14 september 2013, 14:01 uur, permalink
Ik heb me flink zitten ergeren aan deze film. Het is veel te traag, de humor past in het geheel niet bij de acteurs en het verhaal is erg mager. Dit slaat de plank totaal mis. Misdaad / komedie werkt zo niet. Je gaat toch geen film kijken om te lachen om Al Pacino? Die kerel moet gewoon bruisen en gif spugen.

avatar van Roger Thornhill
3,0
geplaatst op 22 september 2013, 9:52 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Eigenlijk zitten we niet naar een film met Val en Doc te kijken maar naar een film met Al Pacino en Christopher Walken, net zoals het samenspel van Pacino en De Niro het unique selling point van Righteous kill was. Verder niks mis mee aangezien de mannen naar behoren acteren, en meer dan dat zelfs, want af en toe schemert de tragische dimensie die je in de film zou kunnen lezen door de vriendelijke humor heen. (Zaten de Aristotelische eenheden van tijd, plaats en handeling er opzettelijk in?) Maar over het geheel genomen raakte de serieusheid toch een beetje bedolven onder de meligheid (inbreken in een apotheek op zoek naar Viagra, Alan Arkin die twee jonge vrouwen smachtend achterlaat, een begrafenis midden in de nacht met behulp van een "geleende" shovel), en het introduceren van een verkrachtingsslachtoffer dat er tamelijk onaangedaan onder blijft is binnen zo'n humoristisch kader eigenlijk enigszins onsmakelijk. Kortom, gemengde gevoelens na afloop.
 

avatar van olbo
2,5
geplaatst op 2 oktober 2013, 21:45 uur, permalink
Niet echt een film waar de spetters van af vliegen. Vooral de omgevingsgeluiden ontbreken of zijn heel zacht waardoor het wat sfeer mist.

avatar van Elineloves
2,5
geplaatst op 6 oktober 2013, 11:03 uur, permalink
Inderdaad niet heel bijzonder, de scènes die leuk zijn kun je op één hand tellen, maar toch kijkt het aardig weg. Met name door Pacino, die ik toch wel erg waardeer en waarvan ik -eindelijk- meer films ga kijken. Walken was even wennen, maar ook hij doet het leuk. De interactie tussen de twee en de situaties waarin ze terecht komen is onderhoudend genoeg om tot het einde door te kijken. Middelmatig, maar oké.

avatar van VforVictor
2,5
geplaatst op 24 oktober 2013, 22:27 uur, permalink
Wel een aardige film over ouwe rotten int vak, en sommige dialogen tussen Walken en Pacino waren wel grappig maar het verhaal had weinig om het lijf en de film was soms behoorlijk traag. daarom 2,5 ster

avatar van Alonzo
 
geplaatst op 3 november 2013, 1:25 uur, permalink
Christopher Walken en Al Pacino come on! Maar helaas de film na een half uur uitgezet.
Veel te traag en er gebeurt weinig.
Helaas geen cijfer omdat ik de film niet helemaal heb gezien.

avatar van Norman Mailer
1,5
geplaatst op 22 november 2013, 11:36 uur, permalink
Rampzalig. Pacino en Walken sjokken welhaast slaapwandelend door dit verhaal. Nou verhaal, daarvan is nauwelijks sprake.
En waar Walken nog kan terugvallen op de natuurlijke uitstraling van een, ooit, geduchte gangster – zijn mimiek, intonatie –, biedt Pacino een ronduit pathetisch aangezicht. Die kop met hipster haar alleen al, zucht.

Nadat de bejaarden gegeten hebben, en nog wat gegeten hebben, gaan we lachen. Waar ik het eerste half uur in de vooronderstelling was dat ik naar een drama over de vergankelijkheid van het leven lag te koekeloeren, krijg ik onderbroekenlol – trek 'ns aan m'n vinger, dat werk. Vervolgens eet Pacino natuurlijk nog een paar biefstukken.

avatar van Timba69
4,0
geplaatst op 8 januari 2014, 15:25 uur, permalink
Genoten van deze heerlijk wegkijkende film met een flinke dosis cynische humor. Het tempo paste prima bij de leeftijd van de hoofdrolspelers en toch gebeurde er genoeg. Walken en Pacino legden allebei uitstekende acteerprestaties neer en ook hun onderlinge klik was oprecht voelbaar. 4*

2,5
geplaatst op 25 januari 2014, 10:10 uur, permalinkbevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Het kijkt allemaal best lekker weg, Walken en Pacino kan ik altijd wel waarderen (Pacino sowieso wel een favorietje) en de bijrol van Alan Arkin was ook wel geinig. Het verhaal is niet heel bijzonder, maar in deze setting wel genoeg, waarbij het helpt dat de film niet al te lang is. Echter, door de mix van wat humor maar ook een enigszins serieuze ondertoon zijn sommige zaken over the top en daarom hier ook ongeloofwaardig en zelfs een klein beetje irritant zoals;
Pacino die medicijnen snuift en een heel vatje viagra naar binnen werkt (hadden ze hier niet één pilletje voor kunnen nemen, had ie ook wel in het ziekenhuis terecht mee kunnen komen), de afrekening van de verkrachters wat ontzettend snel gebeurt (sowieso gebeurt er heel veel in één nacht), het overlijden van Alan Arkin en de daarbij behorende vreemde begrafenis.

Naja, toch wel vermaakt en mede door de heren (en de leuke serveerster) net geen 3*. 2,5*. Alhoewel ik 3 ook wel over mij hart zou kunnen verkrijgen. Hmm.

avatar van Drrrrkkk
1,0
geplaatst op 6 maart 2014, 23:19 uur, permalink
Flauwe film die echt geen seconde weet te boeien. De uitspraak 'age is just a number' vind ik mooi, maar in het geval van deze film zijn de hoofdrolspelers écht oud en uitgeblust. Jammer.

avatar van Theunissen
3,0
geplaatst op 6 april 2014, 22:18 uur, permalink
Qua verhaal stelt het eigenlijk weinig voor deze Komedie / Misdaad, maar dankzij de uitvoering en met name de cast is deze film nog te doen. De drie oudgedienden Al Pacino, Christopher Walken en Alan Arkin doen het aardig (hebben uiteraard allemaal in veel betere films gespeeld) en maken deze film nog genietbaar. Het was overigens ook leuk om Julianna Margulies weer eens terug te zien. Hier en daar valt er wat te lachen en het einde vond ik eigenlijk best geslaagd. Gewoon leuk om eens gezien te hebben deze film en meer ook niet.

avatar van Toontje G
2,5
geplaatst op 7 april 2014, 22:00 uur, permalink
Een film gemaakt door bejaarden voor bejaarden. Ontzettend trage film. Hier had m i veel meer ingezeten.

avatar van scorsese
3,0
geplaatst op 9 april 2014, 18:20 uur, permalink
Aardige film waarin een man na 28 jaar uit de gevangenis komt en wordt opgewacht door zijn beste vriend. Een matig verhaaltje met clichématige personages. De balans tussen komedie en drama blijft goed gehandhaafd en de film verveeld geen moment. De drie hoofdrolspelers op leeftijd en ook de rest van de cast doen het prima.

2,0
geplaatst op 15 april 2014, 22:07 uur, permalink
De cast maakt het nog enigszins behapbaar. De film zelf is niet al te best!