• 9.387.741 stemmen

Met onder meer: Sandra Bullock, George Clooney en Ed Harris

Releasedatum: 3 oktober 2013

Plot Gravity

"Don't let go."

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) is een briljante medische ingenieur die op haar eerste shuttlemissie gaat met de ervaren astronaut Matt Kowalski (George Clooney), die het commando heeft over zijn laatste vlucht voor hij met pensioen gaat. Maar een schijnbaar routine ruimtewandeling draait uit op een ramp. De shuttle wordt vernietigd waardoor Stone en Kowalski alleen achterblijven – vastgeketend aan elkaar en steeds verder zwevend in het duister. De oorverdovende stilte verraadt dat ze elke link met de Aarde verloren hebben ... en elke kans op redding. Angst wordt paniek, en elke hap lucht vermindert de nog resterende hoeveelheid zuurstof. Maar misschien is de enige weg naar huis verder te gaan in de angstaanjagende uitgestrektheid van de ruimte.

Dr. Ryan Stone

Lt. Matt Kowalski

Mission Control (stemrol)

Aningaaq (stemrol)

Shariff (stemrol)

Explorer Captain (stemrol)

Russian Space Station Captain (stemrol)

avatar van horizons

horizons

Ik ben gestopt met die vraag stellen.

avatar van JR30GP

JR30GP

Theunissen schreef:

Wat had men dan veel meer kunnen doen met dit verhaal

Laat ik het houden bij de 3 opmerkelijkste punten in de film die ik 't verhaal niet ten goede vond komen:
- Die onzinnige heldendood van Clooney. Laat hem geraakt worden door iets, dit was echt zo suikerzoet en ongeloofwaardig.
- Vervolgens Bullock en de brandblusser, echt waar, hoe verzin je het???
- En tot slot die frisse plons in het water waarbij ze nog bijna even verdrinkt wat ook weer niets toevoegd aan de film.

avatar van horizons

horizons

JR30GP schreef:

- Vervolgens Bullock en de brandblusser, echt waar, hoe verzin je het???

eh. weg drijven de ruimte in lijkt mij meer cru dan door iets geraakt worden.
De brandblusser is een ode aan Wall-E. Leuk.
Iets met water en herboren worden.

avatar van JR30GP

JR30GP

horizons schreef:

eh. weg drijven de ruimte in lijkt mij meer cru dan door iets geraakt worden.
De brandblusser is een ode aan Wall-E. Leuk.
Iets met water en herboren worden.

Prachtig, dan is het een 10.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik vond het nu juist sterker. Als hij door iets geraakt zou worden zijn we in één klap van hem af. Nu drijft hij langzaamaan de leegte en eenzaamheid in en dat is pijnlijker.

avatar van Theunissen

Maar nog weet ik dan niet wat er meer uit deze film gehaald had kunnen worden. Nu noem je eigenlijk alleen de punten op die je zwak vond in het verhaal en niet wat men beter had kunnen doen.

Die wending met George Clooney op het einde zou ik wel leuk gevonden hebben. Maar helaas was het juist geen wending.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ew_MK1 schreef:

Ik snap de hoge score hier niet zo. Het ziet er allemaal fraai uit dat is zeker een pluspunt maar verder was het niet veel bijzonders. Het was erg voorspelbaar en de rol die Clooney neerzette was ook maar matig. Het was alsof hij zo uit een andere film doorgelopen was naar deze zonder zich in te leven in de nieuwe rol. Bleef dus eigenlijk niet zoveel meer over dan visueel mooi en voor dat alleen kan ik toch niet meer dan 2,5 ** geven.

Helemaal niks aan toe te voegen.

John Milton

Ik had toch wel enige flaming verwacht nav de uitslag van de Oscars. Ik ben zelf erg tevreden met Cuaron als beste regisseur en ik vind de overige zes Oscars voor Gravity ook behoorlijk terecht.

Heb de uitzending niet gezien, misschien vanavond!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

John Milton schreef:

Vind het ook verdiend! Verwachtte zelfs niet dat ze er zoveel zouden halen.

UmbraVitae

Vond hier niet veel aan, saaiheid troef :/ Geen spanning en veel SciFi was er ook niet aan. Jua een drama, oké...heel saai ruimtedrama pffft. Bij deze nog maar is bewezen, puur voor mezelf dan, dat ik niet moet afgaan op goed scorende films bij het mainstream volkje en meestal met de "betere" acteurs. Geef mij dan maar een echt drama à la an american crime en SciFi à la War Of The Worlds om het nog simpel en braafjes te houden Achja ieder z'n ding e 1.5/5 voor de moeite.

bjerik76 schreef:

Vond dit toch wel een tegenvaller.

3d beelden in de bios zullen wel mooi zijn geweest.

Het verhaal was zwakjes, en kreeg wel een typisch " good feeling" Hollywood eind, en een vreselijke " comeback" rol van Clooney

Film zit vol met toevalligheden, en dat er zoveel ruimtestation vlak bij elkaar zitten in de oneindige ruimte...

De temperatuur is ver beneden het vriespunt, maar Miss Bullock zweeft zodra ze een station inkruipt in mum van tijd in dr ondergoed.

Had de film dramatischer en spannender verwacht, kwam als een Danielle Steel telefilm over.

Oef nog iemand die verbaasd is over de hoge score. Film deed me ook weinig, buiten dat wel schoon gedaan is, maar puur qua verhaal en het gevoel ik bij deze film kreeg, saaiheid troef

Jason10 schreef:

George Clooney kan beter verder met zijn espresso reclames, komt ie beter tot zijn recht.

Wat een bagger film.

jups, saaiheid troef, blij dat er toch nog enkelen zijn na mij, die dit niks speciaal vinden

avatar van Pim1993

Pim1993

Trage oninteressante film. Dat komt gewoon door het plot. Hier moet je geen film over maken. De 3,5 geef ik omdat de special effects gigantisch goed waren. Uiteraard door een fantastisch hoog budget maar dan laten ze zich visueel gelijk van hun beste kant zien. Clooney had deze moeten skippen. Sandra Bullock was ook geen donder aan in deze film waar acteurs niet eens belangrijk zijn.

Tsja, hou je van mooie beelden is hij het kijken waard!

avatar van DjFrankie

DjFrankie

3D film kijkt lekker weg, en boeit van begin tot eind.

avatar van möök

möök

Zwak verhaal in een adembenemend decor.

avatar van Bardie

Bardie

Vond de verhaallijn wat zwak, erg simpel. Dat is natuurlijk ook wel te begrijpen maar iets meer diepgang had wel gemogen. Special effects zijn natuurlijk bijzonder mooi te noemen.

avatar van Mai*

Mai*

Nou, ik snap niet hoe het kan dat deze film zoveel oscars heeft weten te bemachtigen....

Beetje standaard verhaal eigenlijk. En door dat standaard verhaal bleef ik alles behalve geboeid. Het was zelfs zo erg dat ik vooruit ben gaan spoelen. Want laten we eerlijk zijn op het moment dat de russen hun satelliet hadden kapot geschoten, kun je er op wachten dat het hun kant op komt. Goed, hoort nu eenmaal bij de film dus ik blijf kijken. Vervolgens gebeurd inderdaad wat men verwacht het puin komt als nog hun richting op vervolgens gaat alles naar zijn grootje, behalve uiteraard de acteurs. Jammer, hierin blijft het voorspelbaar. Vanaf dat moment raakt uiteraard het zuurstof bijna op, red zij ter nauwe nood de ISS en jaaaaa... het kan erger!! en breekt brand uit!!! Hoe voorspelbaar kun je het maken?? Uiteraard is het einde ook al aardig te voorspellen en had hem dan ook graag totaal anders willen zien aflopen.

Het enige wat echt onwijs een pluspunt aan deze film is, is dat het hoe dan ook ontzettend geloofwaardig is gemaakt. En dan heb ik het over het decor maar ook over de manier hoe de acteurs over het scherm bewegen. Ik vraag mij af hoe die dat gedaan heeft. Het is echt de enige reden waarom deze film van mij een 1 heeft gehad.

7 oscars, ik was benieuwd precies waarvoor:
Beste regie: Alfonso Cuaron - Gravity
Beste camerawerk: Gravity
Beste editing: Gravity
Beste muziek: Gravity
Beste effecten: Gravity
Beste geluidsmixage: Gravity
Beste geluidsediting: Gravity

Vooruit met de geit.. Je moet hem gewoon gezien hebben.. maar niet voor het verhaal.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Karl van H. schreef:

Het zijn allemaal technische Oscars. Als alleen het verhaal je dwars zit, vraag ik me af waarom niet duidelijk is waarom Gravity deze Oscars niet zou mogen winnen. (Trouwens, of die Oscar voor beste muziek verdiend is, durf ik niet zo gauw te zeggen. Ik weet niet wie er nog meer genomineerd waren, maar de muziek was in mijn herinnering niet zó bijzonder.)

Ik vond juist muziek (ook) volledig verdiend. Price's soundtrack vond ik echt heel sterk.

avatar van MerikW

MerikW

toen ik de trailer zag dacht ik "neppe bullshit" maar na hem toch maar gezien te hebben, was de film echt veel beter dan gedacht!

avatar van PG01

PG01

De 7 Oscars en vele nominaties meer dan waard. 91 Minuten vastgeketend in mijn stoel gezeten kijkend naar deze fantastische film.

avatar van chantal29

chantal29

ik vond dit helemaal niks

chantal29 schreef:

ik vond dit helemaal niks

Bedankt voor je bijdrage?

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Ik vind het altijd raar dat voorspelbaarheid een reden is om een film af te kraken. Ik zou het snappen als het een misdaadverhaal was ofzo, maar toch niet bij deze film.

Mai, Had je bij Avatar en Dances with Wolves niet door hoe de film ging lopen?

Ik vind het veel erger dat het verhaal niet echt interessant is en de thema's zo overdreven "on the nose" is.

Dit is vooral een achtbaanrid voor mij geweest. Heel erg cool, maar niet echt iets wat behalve het visuele, indruk op me maakte.

avatar van mr_erp

mr_erp

Ik vond George Clooney wel goed en de ruimtebeelden waren ook nog wel aardig. Verder echt niks bijzonders. Sandra Bullock kon me totaal niet bekoren, zoals gewoonlijk. De film was verder ook langdradig, ongeloofwaardig en gewoon totaal niet boeiend. Toch positief dat de film maar 85 min duurde want het was saaiheid troef. Blij toen hij af was!

avatar van Stephan

Stephan

De beste verhalen zijn vaak simpel en doeltreffend. Personage heeft een doel en obstakels verhinderen hem/haar dat doel te bereiken. Hoe helder wil je het hebben?

SFX zijn adembenemend en nog nooit zo overtuigend ruimtebeelden gezien. Een mooi Innerlijk gevecht, characterbuilding, humor, emotie en het gevecht tegen de elementen geven je een...

"hell of a ride".

Beste film sinds jaren.

avatar van J_11

J_11

Wat een film. Laatst herzien in IMAX, het was het waard. Fantastisch van begin tot eind, met de beste SFX sinds Avatar en een de oscarnominatie waardige rol van Sandra Bullock. In een film waar de beelden (in combinatie met de soundtrack) zó voor zich spreken moet je eigenlijk niet meer verhaal verlangen. De mensen die dit wel doen hebben de film misschien niet in de bioscoop gezien. Doe dit nu het nog kan, en je zult waarschijnlijk niet (meer) teleurgesteld zijn .

avatar van arno74

arno74

Ik heb deze in de bioscoop gezien, en daar miste ik het verhaal ook. Prima als er mensen zijn die vooral het visuele waarderen en daar hun score op baseren, evengoed als dat er mensen zijn die vooral het verhaal beoordelen. Ik geef deze een hoge score voor het visuele en een lage voor het (gebrek aan) verhaal. Daarmee kom ik op 2.5*

avatar van schoonetoonen

schoonetoonen

Ik wilde deze film graag zien, omdat ik het vermoeden had dat de 3D-techniek bij en film eindelijk eens een verschil zou maken. En dat was ook zo! Het eerste deel van de film vond ik echt erg goed wat dat betreft. Wat een fantastisch openingsshot. Hoe lang duurde die? Een kwartier of zo?

Goed, het verhaal verrast niet, en is bij vlagen (zeker naar het einde toe) ongeloofwaardig, maar jongens! What a ride! Het greep met wel goed bij de kladden, na een uur was de adrenaline nog niet uit mijn lijf!

Ik beoordeel deze film dan ook gewoon op de filmische ervaring die bij mij gewoon erg goed werkte.

avatar van kathmandu

kathmandu

Heb 'm nu toch maar in de bios gekeken.

Dat viel me alleen maar meer tegen, wat een slechte film.

Verlaagd naar 1 ster. Waardeloos.