132.210 gebruikers | 83.331 films | 30.189 regisseurs | 3.421.891 berichten | 4.775.780 stemmen

locatie: Films » New Jack City (1991) » Info

Actie / Misdaad
97 minuten

geregisseerd door Mario Van Peebles
met Wesley Snipes, Ice-T en Mario Van Peebles

Nino Brown is leider van de invloedrijke drugsbende The Cash Money Brothers. Nino brengt crack op de markt, waarmee hij nog meer geld kan verdienen. De politieagenten Scotty Appleton en Nick Peretti hebben er alles voor over om Nino te pakken. Ex-verslaafde Pookie wordt door Scotty en Nick ingezet om te infiltreren in de drugsbende, maar hij wordt vermoord. Scotty besluit vervolgens om zelf undercover te gaan met gevaar voor eigen leven.

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2011, 17:54 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Waardeloze misdaadfilm over een drugsdealer die zo geobsedeerd is door Scarface dat hij zijn persoonlijke relaties er naar schikt en een soort R rated A-team dat hem opjaagt. De personages zijn slecht geschreven en het is zelfs onduidelijk om wie het in feite draait. Sterker nog, ik heb zelden een film gezien met zo een onlogisch, ongestructureerd verloop. Er worden bovendien allerhande idiote subplotjes bijgehaald: tussen al het wapengekletter zijn er enkele anti-drugs intermezzo's met een hemeltergend irritante Chris Tucker (god, wat was ik blij toen hij doodging!) en er is ook een vage subplot met enkele Italiaanse gangsters, die enkel nog eens in de verf moet zetten hoe 'cool' de bad guys wel niet zijn.

Het is allemaal nog dragelijk vanwege de redelijk amusante soundtrack en enkele actiescènes, maar naar het einde toe wordt het pas echt dramatisch. De stand-off tussen Snipes en Ice-T is erbarmelijk slecht geacteerd, in het rechtszaal gedraagt een advocate zich als Queen Latifah en uiteindelijk wordt de bad guy door één of ander willekeurig nevenpersonage doodgeschoten. Zodat het recht toch nog kon zegevieren!

Er mankeert nog heel wat meer aan dit waardeloos prul, maar het is het niet eens waard allemaal op te sommen. Mag zo de flop 100 in van mij.

mug13
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2011, 11:20 uur
Jordy schreef:
New Jack City is een hele aardige gangsterfilm. Hij geeft een goed (en deprimerend) beeld van de toestand in de New Yorkse ghettos begin jaren '90. Er zit een sterke anti-drugs boodschap in, maar deze wordt nergens echt vervelend. Er wordt redelijk goed geacteerd, onder andere door de hier debuterende Ice-T. Het verhaal kent enkele erg slechte momenten, maar over het algemeen is New Jack City een indrukwekkende film. Op Menace II Society en Boyz N The Hood na, de beste "zwarte" gangsterfilm. 3 en een halve ster.

Al zo vaak gezien deze film en vervelen doet hij niet.Zelf wou ik ook een mooi informatief bericht achterlaten bij deze film,maar na het lezen van jou bericht vind ik dat niet meer nodig.Met andere woorden:(Niks aan toe te voegen).

» Laagste prijs voor deze film op DVD

exclusief € 1,95 verzendkosten

gratis verzending

exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 14:30 uur
Vreselijk. En dat voor een film die met nog wel positieve steekwoorden in de herinnering was blijven hangen. Het blijkt een bouwval te zijn, propvol plotelementen die samenhang lijken te pretenderen, maar niet verder komen dan houtje-touwtje knoeierij. Geen verhaallijntje dat weet te overtuigen. Van Pookie's (vervelende) handel en wandel, de droevige maffia kliek tot CMB's ontmanteling, waar toch maar mooi wat vrouwenvlees aan te pas komt; het zit allemaal wel heel armoedig in elkaar.

En het gaat van kwaad via erger tot nog erger. Stoer is het allerminst, een paar aardige punchlines zijn zo goed als vergeten. Alles na de maffia hit voelt als extra rompslomp. Ice T's knipoog naar Shaft is nog het beste aan de confrontatie met Nino. De rechtszaak is sowieso al belachelijk, maar valt bovendien nog eens volledig uit de toon. Veel te veel hooi op een vork die afgezien van de muziek e.d. bitter weinig te bieden heeft. Judd Nelson is hier net zo verdwaald als New Jack City bedorven is.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 16:16 uur
Eenvoudige, maar vermakelijke film. Wesley Snipes speelt top, de rest voldoende.