134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.903 berichten | 4.931.541 stemmen

Bacheha-ye Aseman (1997)

Alternatieve titels: The Children of Heaven, بچه هاي آسمان, De Schoenen van Zahra

Bacheha-ye Aseman (1997)
44 stemmen | gemiddelde 3,72
mijn stem:
Iran
Komedie / Drama
89 minuten

geregisseerd door Majid Majidi
met Mohammad Amir Naji, Amir Farrokh Hashemian en Bahare Seddiqi

Film over Ali, een jongen van negen jaar en zijn zusje Zahra. Ali verliest op weg naar huis de net gerepareerde schoenen van zijn zusje Zahra. Hij durft dat thuis niet te zeggen. Hij spreekt met Zahra af dat ze het voor hun ouders geheim houden en dat ze zijn schoenen aantrekt naar school. Op school levert dat wat problemen op. Plotseling ziet Zahra een meisje in haar schoenen lopen en samen met Ali achtervolgt ze haar. Ze ziet dat het meisje het thuis nog armer heeft dan Ali en Zahra, zodat ze de schoenen niet terug durven te vragen. Dan hoort Ali van een hardloopwedstrijd. Degene die als derde eindigt, krijgt een paar gymschoenen.

gebruiker
bericht

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2002, 21:22 uur
woensdag 1 januari duitsland 1

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2003, 16:12 uur
Dit vond ik dus echt een prachtige film. Ik kijk over het algemeen niet vaak van dit soort films, en al helemaal niet films die afkomstig zijn uit Iran. Vaak vind ik die films niet erg toegankelijk voor iemand zoals ik, omdat ik me vaak niet kan vinden in de personages en passages ( shame on me)en de verkrijgbaarheid laat ook te wensen over.

De film weet een klein verhaaltje op een grootste manier te vertellen. De stilte, het meisje dat haar schoen verliest, de nijdige conversaties tussen de twee meisjes, allemaal kleine dingen die erg boeiend zijn gefilmd. De kinderen spelen overigens uitstekend, en weten van deze film een waar meesterwerkje te maken. De regisseur neemt zijn tijd om het verhaal te vertellen,en schotelt de kijker beelden voor van de crisis in Iran, maar blijft daarbij wel bij zijn verhaal. De ironische ondertoon van deze film ,en het weliswaar voorspelbare maar fantastische einde maken van de film een ware topper 4.5 sterren

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2003, 17:53 uur
Weet iemand waar deze film te koop is op DVD R2?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2003, 22:04 uur
Ik heb even geinformeerd, maar zover ik weet is er (nog) geen region 2-versie reeds verschenen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2010, 8:58 uur
7 jaar en 13 dagen na het vorige bericht wil ik even melden dat de DVD wel degelijk als regio-2 versie met nl ondertitels op de markt is. Net gekocht, maar nog niet gezien.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2010, 6:18 uur
Gauw doen dan. :)

Dit is werkelijk neorealisme op z'n allermooist. Majidi is een humanist pur sang.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 september 2011, 12:29 uur
Bij de boekenvoordeel opgepikt met als prijsje €2 en 3=2, kortom dus €1,33 :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2011, 22:39 uur
Iran blijft een vreemd land. Het enige land dat officieel door God geregeerd wordt, dus je kunt er wel vanuit gaan dat er veel baarden een hoofddoekjes in zitten. Er valt best doorheen te kijken. The Children Of Heaven is ook helemaal geen religieuze film, al zie je wel dat het een grote rol speelt in het dagelijks leven daar.

The Children of Heaven is vooral een kneuterige film. Duidelijk gemaakt met middelen die naar westerse maatstaven ouderwets zijn. Ergens is het wel schattig hoor, dat knullige acteerwerk, de simpele zielen die erin meespelen en het simpele en voorspelbare verhaaltje. Je merkt goed dat het land behoorlijk achterloopt op het gebied aan cinema. Maar bijzonder is het ook niet, behalve dat het verschil tussen rijk en arm goed belicht wordt. Leuk voor kinderen, maar ik denk dat zij eveneens de huilpartijen en het vingertje van de hoofdpersoon snel beu zijn. Zeker leuk voor een keertje.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2011, 3:20 uur
:')