Arirang (2011)

Zuid-Korea
Documentaire100 minuten
geregisseerd door
Ki-duk Kim (I)met
Ki-duk Kim"Arirang" is een zelfstudie van regisseur Ki-duk Kim, waarin hij terugblikt op zijn carrière om bij te komen van een zenuwinzinking die hij opliep door een bijna fataal ongeluk van een actrice op de set van zijn vorige film. De film volgt zijn dagelijkse bezigheden en vertelt zijn verhalen, waardoor hij hoopt weer in staat te zijn om een volgende film te maken.
[permalink] geplaatst op 26 mei 2011, 9:08 uurGedeelde winnaar van de "Un Certain Regard"-categorie op Cannes.
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 16:47 uur
[permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 23:27 uurWist niks van dat ongeluk af en dat hij een zenuwinzinking had. Vandaar dat hij er even tussenuit was. Ben benieuwd!
3,5
[permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 8:04 uurTriestig.
in een niet zo ver verleden een succesvol regisseur, winnaar van vele prijzen. Hoe komt hij terecht in een schuurtje in het kille vasteland, helemaal op zichzelf?
Een aparte documentaire. Ki-duk speelt een twee à drie rollen, en is toch steeds zichzelf. Hoe hij enerzijds zichzelf zit te bekritiseren, en erna volledig open zijn verdriet te woord laat. Geschoten met een enkele camera en verder geen crew, brengt hij een documentaire over zichzelf, zijn gedachten, zijn huidige leven.
Moeilijk om een score aan te geven. Zeker een aangrijpend gebeuren, maar ik kan niet ontkennen dat anderhalf uur gepraat gewoon wat te veel is. Ik heb deze dan ook in tweemaal gekeken.