MENU

The Pelican Brief (1993)

mijn stem
3,15
926 stemmen

Verenigde Staten
Thriller / Drama
141 minuten

geregisseerd door Alan J. Pakula
met Julia Roberts, Denzel Washington en Sam Shepard

Na de moord op 2 rechters van het Hooggerechtshof komt een jonge rechtenstudente met een theorie over de daders. Wanneer haar vriend vermoord wordt door een bom die voor haar bedoeld leek, lijkt het er op dat ze er niet ver naast zat met haar ideeën. Samen met een medewerker van een plaatselijke krant onderzoekt ze de zaak steeds verder.

TRAILER

 
avatar van FunkStarr
3,0
geplaatst op 25 juli 2013, 12:23 uur, permalink
Aardige film met een uitstekende Washington en Roberts. Ondanks de lange speelduur blijft de film boeien alleen moet je wel gefocused blijven om het verhaal goed te kunnen volgen want anders mis je veel.

avatar van missl
2,0
geplaatst op 22 augustus 2013, 12:08 uur, permalink
Film over een vrouw die allerlei dingen weet maar het niet echt duidelijk wordt waarom ze het weet en mensen vinden het niet leuk dat ze het weet. En dan zou het spannend moeten zijn maar het valt allemaal wat tegen. Kijkt wel lekker weg maar verder niet interessant.

3,0
geplaatst op 26 maart 2014, 7:05 uur, permalink
De eerste twintig minuten zijn wat moeilijk om volgen maar daarna zet de cineast alles netjes op een rij en groeit de film uit tot een interessante en boeiende thriller. Naar het einde toe nemen gebruikelijkerwijze voor dergelijke films de actievolle scènes de bovenhand en wordt de film wat clichématig.
Julia Roberts spreekt wat vreemd op een ongemotiveerde toon voor een pientere studente met veel lef en Denzel Washington haspelt zonder veel moeite zijn zoveelste rol in de rij af.
Behoorlijke middenmoot.

avatar van gauke
3,5
geplaatst op 3 april 2014, 16:48 uur, permalink
Het bekende boek van John Grisham (een justitiële samenzweringsthriller) werd solide, op een pakkende manier, met stijl en met een sterke opbouw gefilmd. Ondanks spannende achtervolgingen had de film wel wat meer actie kunnen gebruiken. Er was sprake van een sterke chemie tussen de hoofrolspelers Julia Roberts en Denzel Washington en de natuuropnames (pelikanen) waren mooi.