Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003)

1253 stemmen | gemiddelde 2,62
Verenigde Staten / Duitsland / Japan / Verenigd Koninkrijk
Actie /
Avontuur117 minuten
geregisseerd door
Jan de Bontmet
Angelina Jolie,
Gerard Butler en
Noah TaylorIn het tweede deel van Tomb Raider moet Lara Croft (Angelina Jolie) op zoek naar een tempel waar een
sleutel te vinden is tot "Pandora's Box". Als deze "box" geopend wordt, kan deze een kracht loslaten die miljoenen mensen hun levens kan ontnemen. Lara moet deze sleutel en 'box' eerder vinden dan Chen Lo, hoofd van een Chinees misdaadsyndicaat, die "Pandora's Box" wil vinden, en dan wil verkopen aan de hoogste bieder.
3,0
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2009, 17:10 uurEen goed vervolg. Het verhaal was een beetje moeilijk te volgen. Maar toch zet Angelina haar rol weer briljant neer.
Ook weer overdreven net als de vorige en op het eind zeker.
Maar toch werd het allemaal daardoor leuker.
Lekker veel actie en ook wel grappige momenten erin.
Heerlijk om naar dit soort films te kijken.
4,0
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2009, 22:27 uurIk vind dat dit deel beter is dan deel 1.
Het kostuum dat ze deze keer aanheeft was veel beter en Angelina is niet alleen een van de beste actrice's maar ook een hele mooie vrouw.
[permalink] geplaatst op 27 december 2009, 21:06 uurIs het waar dat er nog een deel 3 komt?
ik las het op een site maar ik vertrouwde het niet helemaal, er stond trouwens ook aangegeven dat ie in 2009 zou uit komen...
3,0
[permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 22:51 uurDe 2e Tomb Raider film is een leuke avonturenfilm maar komt niet helemaal over zoals de game's.
Wel ziet Angelina Jolie er weer heerlijk uit en speelt Gerard Butler een prima rol.
De stunt vanaf de torenflat in Hong Kong was helemaal in de stijl van de film.
Er gaat een 3e Tomb Raider komen alleen met wie als Lara Croft??
Persoonlijk hoop ik op Angelina Jolie...maar Megan Fox is ook prima om naar te kijken
Untitled Lara Croft Tomb Raider Project (2012) - imdb.com
[permalink] geplaatst op 5 februari 2010, 21:18 uurDonderdag 11 februari om 20:40u op VT4
2,5
[permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 22:23 uurAngelina zag er heerlijk uit. Ik vond deel 1 wel wat avontuurlijker. Het hele Hong Kong-gebeuren interesseerde me weinig. Pas in Afrika werd het weer een Avonturenfilm ipv een Actie-film. Leuk, maar nergens spetterend.
2,0
[permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 8:33 uurBuitengewoon ongeloofwaardige flauwekulfilm. Jolie zag er wel leuk uit, maar wat acteerde ze onnatuurlijk.
Dertien in een dozijn actiefilm.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 maart 2010, 20:33 uurminder als 1 maar nog steeds vermakelijk, en natuurlijk angellina.
2,5
[permalink] geplaatst op 3 april 2010, 2:30 uurTsja, dit tweede deel was eigenlijk meer van hetzelfde. Alleen begon het wel erg slecht met die geanimeerde haai onder water. Dat was echt om te janken.
Voor de rest een redelijk dom plot, over de top actie, slechte muziek/soundtrack en de soms slechte Special Effects.
Daartegenover staat een lekkere Jolie, prachtige omgevingen, soms ook wel leuke actie momenten en een redelijk vermakelijke film. Meer helaas ook niet.
Blarown
[permalink] geplaatst op 6 april 2010, 10:21 uurwat een achtelijke film zeg..
ik vond hem in een doos van de rommelmarkt dus ik hem meegenomen en gekeken, ik vond het een hele slechte film toen stond ik voor 2 opties;
1. terug in de doos voor rommelmarkt stoppen, maar ik wilde het iemand anders niet aandoen om deze voor 2,50 te kopen
2. heel ver weg stoppen zodat niemand hem ooit nog ziet
(ik koos voor optie 1 xD weer 2,50 binnen)
[permalink] geplaatst op 29 mei 2010, 14:58 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWas ook een goed vervolg op Tomb Raider. Niet slechter, niet beter. Maar gewoon weer hetzelfte vermaak. Angelina Jolie was weer lekker op dreef als Lara Croft en daarnaast had de coole Gerard Butler ook een prachtige rol. Zeker ook een rol in zijn beginjaren. Verder was het verhaal gewoon standaard en Indiana Jones-niveau maar de locaties waren wel weer zeer sfeervol en de aanwezige actiescenes kwamen ook goed uit de verf. Ook gaat dit deel wel weer wat verder in de Fantasie-categorie want aan het einde dit keer
komen er van die dino-achtige monsters in voor. Best wel onverwacht eigenlijk.
Verder een onderhoudend vervolg.
3,5
[permalink] geplaatst op 14 juli 2010, 23:48 uurOok deze bevat behoorlijk leuke actiescènes en heeft me goed vermaakt.
1,5
[permalink] geplaatst op 29 juli 2010, 9:40 uurBeetje onrealistisch.. En dat zeg terwijl ik nog best van Fantasy films hou...
En het acteerwerk was ook niet geweldig, slechte animatie's... En de poster is lelijk.
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2010, 14:20 uurWaardeloos,
Kijkend naar de acteurs en film..en niet alleen naar de actrice, al is dat ook 3 x niks. Geen natuurlijke look, alles nep.
Ze kan gewoon niet acteren, wat een verschrikkelijke film.
Teveel fantasie. Zit totaal geen verhaal in deze film.
Voor de mensen onder 12 jaar misschien amusant, maar voor mij totaal niet.
Draait maar om 1 ding.
Zonde van mijn tijd geweest.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 november 2010, 20:47 uurAngelina sowieso +1, wil deze film binnenkort graag zien.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 november 2010, 12:11 uurGewoon een lekkere film om naar te kijken.
Maar ietse minder dan deel 1.
2,5
[permalink] geplaatst op 13 januari 2011, 15:22 uurVermakelijk, meer dan dat kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Het doet wel eer aan de videogames, maar die zijn allang hun sfeer kwijt. Dus helaas geen topper, maar wel lekker wegkijkend. Lara Croft is dus niet back, maar kicked nog wel een beetje ass.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 april 2011, 22:09 uurAardig filmpje uit de goeie ouwe tijd van lang geleden toen Angelina nog leuk was. Hoewel dat in deze film al aan het afnemen was, tenminste, daar zie ik nu de tekenen wel al van in deze film - maar deze is nog steeds eens stuk leuker dan wat ik recenter van haar gezien heb, dat lijkt allemaal echt niks te zijn.
En het is een redelijk goed vervolg. Minder mooie acties dan in deel 1, maar nog steeds wel grappig - volstrekt ongeloofwaardig, onrealistisch, maar wat had je dan verwacht. Het is allemaal best aardig in beeld gebracht - Lara kronkelt in een strak duikpakje bevallig door een tempel onder water. Hoe mooi wil je het hebben. En, af en toe is het best verfrissend om een film te zien die je niet stil hoeft te zetten als je even iets gaat pakken - je mist tenslotte maar weinig als je niet heel goed oplet of een minuutje overslaat, het verhaal is al even ongeloofwaardig als de actiescenes.
Geacteerd wordt er niet echt, daar vraagt de film ook nauwelijks om - de acteurs vullen alleen de stukjes op die de stunt doubles te saai vinden, of hoe noem je dat. Toch doen Angelina en Gerard Butler hun werk best goed - zoals al gezegd, er wordt niet heel veel acteertalent van ze gevraagd.
2,5
[permalink] geplaatst op 22 mei 2011, 13:48 uurDe mooie Jolie geeft de film wat meer waarde, door haar verschijning. Maar dit vervolg is niet van beter niveau dan de eerste film. zo worden de Games niet veel eer aan gedaan, door de volstrekt ongeloofwaardige Actie en verhaallijn. Maar de film neem je dan ook met een flinke korrel zout, en dan valt het toch nog gewoon in de catogorie Popcorn-vermaak. Niet echt beter of slechter te noemen dan de eerst film. 2,5 ster.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 juni 2011, 10:36 uurVerhaal is ondergeschikt aan het visuele beeld zullen we maar zeggen, kijkt lekker weg in meerdere opzichten.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 22:11 uurVeel beter dan de infantiele voorganger. Lara Croft zal altijd bekender blijven door het videospel dan door de films, maar dit deel valt nog best mee. Iets meer avontuur en stevige actie en minder videogamegedoe. Jan De Bont is wel ideaal als regisseur om dergelijke films te maken waarbij je beter van actie naar actie naar actie kan gaan omdat de dialogen toch niet echt van topkwaliteit zijn. Maar een topreeks is het zeker niet.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 0:00 uurMinder dan deel 1, toch niet vervelend om te kijken.
Spannend verhaal, net een tikkeltje te lang.
2,5
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 9:01 uurErgens tussendoor deze film opgepikt, maar het was niet echt een verrijking. Er zaten toch wel een heel aantal foute momenten in ook. Mocht er een flop-100 van filmscènes bestaan zat die scène met de haai er zeker in.
movie-edje
3,5
[permalink] geplaatst op 19 september 2011, 20:30 uurovertreft zeker te weten deel 1
meer aktie
jan de bont wilde lara croft meer als mens neer-zetten, en niet zo uit een game-getrokken figuur.
daar is hij erg in geslaagt!
goed vermaak!