134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.979 berichten | 4.931.464 stemmen

locatie: Films » For Lung (2010) » Info

Actie / Thriller
106 minuten

geregisseerd door Dante Lam
met Leon Lai, Richie Ren en Vivian Hsu

Tijdens het onderzoek naar de toedracht van de moord op een prostituee wordt de koppige detective Man Fong gekoppeld aan de sluwe, wereldwijze inspecteur Kei van de narcotica afdeling. Als er op de plaats van de misdaad DNA gevonden wordt van één van Man Fong's collega's, moet hij buiten de geëffende paden denken om de waarheid te achterhalen. Kei's griezelige gretigheid om te helpen begint inmiddels te stinken en al gauw moet Man Fong proberen te achterhalen wie er nu precies zijn vrienden zijn.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 16:09 uur
Deze film moet ik gewoon zo snel mogelijk zien ! De trailers zien er meesterlijk uit :

Trailer 1
Trailer 2

"Lam is making a case for himself as the Michael Mann of Hong Kong" _O_

Fire of Conscience -- Film Review - hollywoodreporter.com

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 mei 2010, 21:56 uur
Goede film , maar verwacht geen Michael Mann-productie ....

***0,74* / *****

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juni 2010, 20:00 uur
Zeg dan Wai-keung Lau of Johnnie To.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2010, 22:06 uur
Men moet Michael Mann gewoon niet automatisch vergelijken met de cineasten die films over gedesillusioneerde cops maken . For Lung is een mooi film , maar hoe kun je deze film ( of andere films van Lam ) met Miami Vice vergelijken ? Dante Lam heeft enkele elementen van Michael overgenomen , maar hij gaat er op een verkeerde manier mee om . Er is echt niemand die de audiovisuele stijl van Michael Mann beheerst ...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juni 2010, 13:20 uur
Gelukkig niet ...

Mooie mix van het stijlvollere werk van Johnnie To en het wat hippere, slickere werk van Andrew Lau. Het resultaat is een vlot actiefilmpje dat er aardig mooi en stijlvol uitziet.

Actiescenes zijn sterk, er loopt een stelletje goeie acteurs rond in deze film en visueel is het genieten van begin tot eind. Erg knappe intro die daarna alleen maar verder gezet wordt.

Verhaaltje is erg simpel en niet meer dan een kapstok om enkele geweldige locaties aan te doen en daar wat vuurgeweld los te laten. Toch hoeven de dramatische scenes niet echt onder te doen, wat eigenlijk misschien nog het opvallendste is.

Normaal niet echt mijn genre, maar Lam weet zichzelf eindelijk naar een hoger niveautje te tillen. Heerlijk mix van stijlvol en actievol vermaak. Laat de volgende maar komen!

4.0* en een uitgebreide review

stinissen
avatar van stinissen
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juni 2010, 18:30 uur
Niks bijzonder standaard actie/thriller.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juni 2010, 20:25 uur
Man, 2.5* komende van jou voor een Chinese film = wereldfilm! :p

stinissen
avatar van stinissen
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juni 2010, 23:31 uur
:D

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juni 2010, 2:36 uur
Prima film, lekkere actie en overtuigend acteerwerk. Weet iemand hoe ze het begin, iedereen bevroren en zo met het beeld bewegend maken? Is het net als een plaatje modelleren en dat je daar met een camera doorheen gaat?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 23:46 uur
lekkere actie-film met veel vaart.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 13:03 uur
Ja, zeer lekkere actiefilm .
Grof, veel geweld.
Verhaal stelt echt niet veel voor, maar de ombouw erom heen is schitterend.
Word 1 van mijn favoriete misdaadfilms.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2010, 23:11 uur
Laatste oosterse thriller/actie die ik gekeken heb, ik houd er mee op..Ik houd de personages niet uit elkaar..wat ik er van begrepen heb is het niks bijzonders, wel fraai verfilmd...2.5

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 september 2010, 10:24 uur
Chinese actiepolitiethriller met aardige gevechten en redelijk verhaal. Wel voldoende.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2010, 0:06 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
best wel ok thriller, alleen jammer van wat toevalligheden zoals gereedschap naast het kooitje waar dat kind opgesloten zit, en brandslang bij 't vuurtje maar bijv. actie stukjes, en sommige camera beelden leuk gedaan.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2010, 1:04 uur
Niet meer dan aardig, einde een beetje langdradig.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2010, 21:32 uur
Mooie chinese actie film tegenwoordig beter dan de amerikaase.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 november 2010, 22:47 uur
Goede Chinese film, met veel actie.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2010, 23:03 uur
Heel erg rommelig, het verhaal springt van de hak op de tak.

Matige film en moeilijk te verstaan Chinees.......volgens mij geen Mandarijn

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2011, 22:51 uur
Beetje Tony Scott achtige politiefilm. Stijlvol maar rommelig. Kijkt verder prima weg. 3,5*

Zinema
avatar van Zinema
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2011, 21:01 uur
Visuele flow.

Fijne misdaadthriller met uitstekend vormgegeven actie en prima acteerprestaties. De film kent een uiterst prettig visueel jasje en een lekker hoog tempo. Inhoudelijk wordt alles zeer simpel gehouden, hetgeen de algehele flow ten goede komt.

Zeer goed.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2011, 15:15 uur
Fraai vormgegeven film die daarnaast met een aantal actiescènes best weet te imponeren, maar tegelijkertijd een plot meetrekt dat als een molensteen om de nek gaat hangen. Het misdaadgebeuren weet weinig indruk te maken, de hoofdrollen bestaan niet bepaald uit de grootste gangmakers en wat er allemaal achter schuil gaat, is nogal duf. De melodramatische elementen in het slot vormen dan ook de grootste afknapper.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juni 2011, 22:55 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Behoorlijk actiethriller die helaas wel wat rommelig is.

Visueel is de film sterk en elke scene is onderhoudend. De actie is vlot en de onderlinge confrontaties spannend. Vooral Ren vond ik erg goed spelen, doet me een beetje denken aan een jonge Anthony Wong.

Helaas is het verhaal wat rommelig. Soms springt de film van de hak op de tak en kon ik verschillende namen en personen niet goed meer plaatsen, of hun motieven. Wellicht wordt dat bij een herziening beter.

Een aantal actiescenes maakte zeker indruk en zagen er goed uit. De dood van die man die werd opgeblazen was op een of andere manier nog best schokkend. Ook de drama-elementen waren van een keurig niveau. Niet te geforceerd sentimenteel, maar erg natuurgetrouw en echt.

Leuk filmpje, die wel een kwartier korter had mogen zijn. Wanneer ik bij een herziening nog meer van het achterliggende plot ontdek kan ik deze met een gerust hart nog wat ophogen.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juli 2011, 1:56 uur
Het is allemaal zo overdone, meer actie dan thriller. Vaart genoeg, aardig verhaal, jammer dat het ongeloofwaardig werd door al dat overdreven geweld en actie. Ik was blij dat ie afgelopen was.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2011, 15:54 uur
Weet iemand of deze film in Nederland op dvd verschijnt?