134.910 gebruikers | 85.731 films | 31.052 regisseurs | 3.508.714 berichten | 4.930.989 stemmen

Fei Lung Maang Jeung (1988)

Alternatieve titel: Dragons Forever

Fei Lung Maang Jeung (1988)
46 stemmen | gemiddelde 3,41
mijn stem:
Hongkong
Actie / Komedie
102 minuten

geregisseerd door Sammo Hung Kam-Bo en Corey Yuen
met Jackie Chan, Sammo Hung Kam-Bo en Biao Yuen

Johnny (Jackie Chan) is een advocaat die een grote chemische fabriek vertegenwoordigt in een milieuschandaal. De eigenaar van een kleine visserijfarm, Yvonne, klaagt de chemische fabriek aan wegens illegale lozingen. Johnny probeert de farm te kopen zodat een schandaal achterwege kan blijven...

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2005, 3:47 uur
Éen van de meest rauwe en vermakelijke jackie chan films. Het leuke is ook dat de seven little fortunes in deze film te bewonderen zijn. top!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2006, 19:13 uur
Oh wat een goede film, Maar ontzettend veel romantiek voor een Jackie Chan film nog Sammo Hung:P

vet goede grappen zaten er ook in, het actie was goed actuur werk was ook niet slecht, iedereen weet dat Jackie neit de beste acteur is maar deze film was redelijk goed,. super goed eigenlijk:D

een 5 voor deze film. er was niks om over te klagen.

www.jackie-chan.nl wil ik bedanken!!!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2006, 22:39 uur
Je hebt helemaal gelijk!!

ik ben een trouwe jackie chan fan elke film is goed van hem vind ik, alleen ik vind ze niet allemaal even vermakelijk.

maar deze film komt zeker op me jackie plank!

een dikke 5, voor Jackie

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 september 2006, 19:52 uur
ben er naar 6 jaar lang zoeken toch aangeraakt lang het internet dan nog wel
zeer goede film met de three brothers, zie ze graag samen spelen, zou wel een vervolg op mogen komen.
spijtig dat ze te weinig films samen hebben gemaakt

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2006, 8:53 uur
Is deze film zo zeldzaam dat mensen heb niet in bezit hebben en niet hebben gezien? Zelfs op IMDb hebben een kleine 800 mensen hem maar gezien. Ik heb er net in elk geval eentje geregeld via marktplaats. Ben zeer benieuwd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2006, 14:55 uur
Inmiddels bekeken en de film is erg goed! De actiescenes zijn rauw en hard, de humor is typisch Chan, Sammo Hung zet ook altijd leuke typetjes neer en de badguys zijn ook weer top. Ook het eindgevecht in de fabriek ben ik zeer over te spreken.

Zoals achter op de hoes: "Dragons Forever is van begin tot eind een spetterende actiekomedie zoals alleen Jackie Chan hem kan maken"

****

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2008, 23:38 uur
slechste jakie chan film dat ik al gezien heb. zo een flauw verhaal. en dan toch hier nog zo hoog gescoort. ik ben een jackie chan fan maar niet van deze film.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 april 2008, 22:27 uur
Zo zeldzaam is ie niet, check bol.com maar es...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2009, 20:44 uur
Vind ik één van de beste films van Chan. Een verhaal moet je natuurlijk niet zoeken in dit soort films (zijn die verhaaltjes in Chan zijn films niet meestal flauw trouwens?). De actie is echt top, Sammo Hung is weer van de partij natuurlijk en Biao Yuen kan er ook wat van. Ook een leuk terug zien van de Giggling General uit Eastern Condors, die hier als sigaren rokende slechterik van een goed niveau is.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2009, 18:02 uur
Enorm vermakelijke film. Het verhaal is iets minder maar als je het verhaal weglaat heb je een enorm leuke film met actie, stunts en geweldige gevechten. 4,0.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2010, 18:34 uur
Had op meer gehoopt, maar verder niet slecht.

Men Corey Yuen en Sammo Hung aan het roer mag je mooie gevechten verwachten. Met Chan, Hung en Biao Yuen als acteurs al helemaal. Maar ook die baas was best geweldig.

En geweldige gevechten zijn. Wanneer het knokken begint is het echt genieten, met als hoogtepunt de finale. Geweldig gevecht in de fabriek.

Wat er allemaal voorkomt vond ik alleen iets te pover. Dat dubbel date stukje in het midden is toch aardig bagger. Povere humor. Ook al die verwarring in het begin van de film vond ik niet bepaald grappig.

Of het nu comedy is, of drama ... het eerste uur van dit soort filmpjes is meestal niet het beste. Gelukkig af en toe nog wel wat gave gevechten en een spetterende finale. En leuk acteertrio in de hoofdrollen natuurlijk.

(btw, erg vage scene in die rechtbank, wat voor een rechter is dat :?)

neo
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2010, 0:14 uur
Wederom waren Jackie Chan,Sammo Hung Kam-Bo en Biao Yuen samen in een film te zien. De film barst van de gebruikelijke Hongkong humor, maar wordt gelukkig lang niet zo flauw als sommige andere films (Twinkle, Twinkle Lucky Stars, My Lucky Stars...) binnen dit genre. Denk hierbij aan verwarrende situaties, ''niet vechten, maar toch vechten'' scenes en wat romantische verwikkelingen.

Het aantal geslaagde, doch korte actiescènes zijn er in overvloed. Dit alles valt haast in het niets bij het meer dan uitstekend spektakel in de finale, waarin Benny Urquidez na Wheels on Meals nu' echt' kan schitteren. Het probleem is nog steeds dat men een keer of twee het gevecht met Chan onderbreekt, maar het is nog steeds ruimschoots de moeite waard. Ook komt de giechelende generaal uit Eastern Condors nog even in actie, maar het is een gemiste kans dat de makers hem niet meer betrokken bij de werkelijke gevechten.

Prima actiefilm.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 14:34 uur
Mijn eerste Jackie Chan. Ik zal Jackie nog wat kansen geven maar dit was niet mijn ding. Ik vond de humor ver te zoeken en verder dan een glimlachje ben ik niet gekomen. Verhaal op zich was wel leuk maar er had wel wat meer van gemaakt kunnen worden.