134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.256 berichten | 4.930.191 stemmen

Some Mother's Son (1996)

Drama
112 minuten

geregisseerd door Terry George
met Helen Mirren, Aiden Gillen en Fionnula Flanagan

Annie Higgins (Fionnula Flanagan), is IRA-activiste, Kathleen Quigley (Helen Mirren) verafschuwt geweld en wil niets met de IRA te maken hebben. Aanvankelijk staan de twee tegenover elkaar, maar als hun zoons in hongerstaking gaan schept dat een band en moet Kathleen haar felle anti-IRA-mening bijstellen.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2003, 23:28 uur
Prachtige én indrukwekkende film. Heeft wat overeenkomsten met In the Name of the Father wat niet gek is als je weet dat hij ook door Jim Sheridan is geschreven en geproduceerd.
Vooral Fionnula Flanagan speelt een geweldige rol. Vind alleen de casting van Helen Mirren niet zo gelukkig gekozen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2003, 23:55 uur
Inderdaad. Normaal hou ik niet zo van dat soort moeder-zoon films, maar dit is toch wel een goed uitgediept verhaal. Bovendien is het een stuk waargebeurde Ierse historie, die hier goed tentoongesteld wordt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2003, 2:31 uur
Vond hem net niet zo indrukwekkend als "In the Name of the Father", maar zeker een goede film met prima acteerwerk. 3,5*

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2003, 2:36 uur
Mee eens Narva ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2003, 12:21 uur
Schitterende film, met knappe acteerprestatie van Helen Mirren. 4*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juli 2011, 17:26 uur
Echt een ondergewaardeerd meesterwerk. Wat een prachtige film was dit zeg.