Striptease (1996)

geregisseerd door
Andrew Bergmanmet
Demi Moore,
Burt Reynolds en
Ving RhamesErin Grant is haar baan kwijt en de voogdij over haar dochter. Om het geld voor de proceskosten bij elkaar te krijgen, gaat Erin dansen in een louche club genaamd de Eager Beaver. Erin's striptease is zo opwindend dat een fan, die ook congreslid is, er alles aan wil doen om haar te bezitten, hij gaat zelfs op de vuist voor haar. Als foto's hiervan opduiken, staat Erin sterker in de strijd om haar dochter terug te krijgen. Maar ze moet ook nog eens rekening houden met de aanhoudende bedreigingen van haar idiote, pillenslikkende ex-man en de politieke handlangers van het congres-lid die vastbesloten zijn hem te beschermen tegen schandalen die catastrofaal zijn voor zijn carrière.Deze film staat op nummer 99 in de flop 100
» volledige flop 100
3,5
[permalink] geplaatst op 19 september 2009, 14:32 uurIeder zijn meug maar ik heb een andere mening ik heb me namelijk goed vermaakt met deze film 3.5*
2,5
[permalink] geplaatst op 20 september 2009, 9:44 uurOp zich is de film niet zo slecht. het is de goede uitwerking die hier ontbreekt. maar buiten dat is de film nog steeds genietbaar. dit natuurlijk mede door demi moore, die er mooi uitziet, en de prent wat meerwaarde geeft. 2,5 ster.
3,0
[permalink] geplaatst op 29 oktober 2009, 13:38 uurAls je de film wil bekijken om het verhaal dan ben je eraan voor de moeite, want veel waard is dat niet, of althans de uitwerking ervan niet.
Burt Reynolds is ronduit belachelijk, ik snap niet dat men zo'n karakter kan neerzetten zonder zelf te beseffen dan men zich hopeloos belachelijk maakt.
Wat betreft Demi Moore, ik heb haar altijd wel een degelijke actrice gevonden, en ook hier doet ze het helemaal niet slecht, maar het zijn wel haar looks die het hier doen, en toegegeven, welke man zou er nu niet vallen voor het prachtige lichaam dat ze hier toont.
De film is geen groot succes geworden, een flop zelfs, maar toch heb ik er weer plezier aan beleefd.
De beelden zijn mooi, het verhaal iets minder, maar het ene maakt het andere ruimschoots goed.
1,5
[permalink] geplaatst op 15 november 2009, 19:26 uurSlechte film. Demi Moore en Robert Patrick acteerden goed. Maar de rest acteerden slecht. Op sommige momenten kon het mij niet interesseren. 1,5.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 11:39 uurik vind deze film wel iets hebben waarom weet ik niet maar toen ik hem een apaar jaar geleden zag moest en zou ik er voor wakker blijven om hem af te zien zal dinsdag wel even kijken of dat nog steeds zo is!
3,0
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 11:44 uurFilm is zo slecht niet..
2,0
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 22:30 uurWas er niet iets met een bodydouble in deze film? Ik vond haar er zelf al best goed uit zien; "Sweet dreams are made of these".
Was trouwens vergeten dat Robert Patrick hierin meespeelde.
1,0
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 22:34 uurSoort van komedie en moeder/kind drama in 1, met hele foute koppen en gladde lichamen.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 22:42 uurVermakelijke film.
Demi Moore heeft er nooit beter uitgezien en er zijn leuke acteurs zoals Ving Rhames, Burt Reynolds, Robert Patrick, Armand Assante.
2,0
[permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 22:44 uurDe film was minder slecht dan in mijn herinnering maar goed is nog steeds iets anders. Demi Moore doet het in ieder geval heel behoorlijk en Reynolds en Assante houden een wedstrijd wie het hardste kan over-acteren. De uitsmijter van de nachtclub en de muziek vond ik eigenlijk nog het beste.
1,0
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 0:11 uurToen de controverse ontstond over Demi's naaktscenes in Striptease, dacht ik dat ze zich blood gaf voor een feministische film over vrouwen die gedwongen worden tot het stripperschap wegens geldproblemen en zodoende worden overgeleverd aan de grillen van de perverse man. Nu komt dit ook wel aan bod in de vorm van een sentimenteel subplotje, maar omgeven door karikaturale randpersonages weet het totaal niet te overtuigen. Geen drama dus.
Tsja, wat is de film dan wel? Het gevoel overheerst dat de regisseur dat zelf eigenlijk ook niet wist. Vaak probeert het een komedie te zijn, maar daarvoor is het pijnlijk ongrappig. Of een thriller, maar dan zit het overdreven spel weer in de weg om spannend te worden. Zelfs een erotisch thrillertje is het niet - daarvoor zijn de stripscenes op een vreemde manier te onerotisch.
Wat je overhoudt zijn slechts enkele droge opmerkingen van Ving Rhames en een tenenkrommende rol van Burt Reynolds in zelfspot modus, in een film die terecht in alle floplijsten genoteerd staat. En dan schaamt Reynolds zich voor Boogie Nights... 1*
1,0
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 1:16 uurDe film is dus uitgezonden door BNN in hun "week van de foute film". Ik had voor een dusdanige week titels als Plan 9 from Outter Space misschien interessanter gevonden, maar goed 't is ze vergeven. Met Striptease kon ik barweinig. Allemaal net niet acteurs waar ik direct wat mee heb en de sfeer vond ik onprettig fout. Dan nog dat verhaal met dat dochtertje... Nee, hoef deze film niet nog een keer te zien.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 10:33 uurWel goed verhaal goede acteurs en matig gespeeld,
maar wel goed vermaak.
2,5.
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 12:06 uurDrs. DAJA schreef:
De film is dus uitgezonden door BNN in hun "week van de foute film".
BNN gezamenlijk met VARA en VPRO. Met de foute film wordt bedoeld, film die een Golden Raspberry Award kreeg voor slechtste film.
speranza
[permalink] geplaatst op 26 februari 2010, 19:24 uurIk heb genoten van deze film! Demi Moore is geweldig!
2,5
[permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 22:53 uurOpzich is de film Striptease best een aardige film. Het verhaal houdt niet veel in. Het idee is opzich leuk en goed gevonden, maar verder houdt het weinig in.
Toch moet ik zeggen dat ik me best heb vermaakt, want het lijk nu misschien of ik de film niks aan vond. De film loopt vlot door en boeide me wel de hele tijd!
[permalink] geplaatst op 21 juni 2010, 19:08 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHet begon niet slecht, maar eindigde als een gedrocht.
Ik had verwacht dat de film serieuzer ging zijn. Ik zeg niet dat de gekozen thema's in de film naar voren moeten gebracht worden als zware kost, het mag lekker luchtig blijven, maar vooral het einde is een teleurstelling van jewelste. Zelden heb ik zoiets kinderachtigs gezien. De strippers die touwtje staan te springen met Demi's kind terwijl er geweerschoten in de lucht vlammen, de dronken ex-man. Ergerlijk dat einde.
Een moeder die worstelt met het gerecht om het voogdij van haar kind en daarbij nog een ondankbaar beroep doet. Het zou sowieso al uitlopen in een groot cliché. Maar een iets serieuzere aanpak + een cliché was meer aangewezen dat wat we nu gezien hebben.
Hier en daar proberen ze het gevoelsmatige naar voren te schuiven, maar al snel begint de kinderachtigheid weer. De congresvertegenwoordiger als grootste dieptepunt. Iemand die voor zijn verkiezingen staat en glimmende botjes aandoet met vaseline en van de ene stripperstent naar de andere rondzwiert. Lijkt wel alsof ik naar een KNT-versie aan het kijken ben van Samson en Gert. Ook dat A-team typetje circuleert soms wat aan het randje. In het begin zat er wat subtiele humor in, die viel best wel mee, daar hadden ze het beter bij kunnen laten, want al snelt begint één en het ander stevig uit de hand te lopen op humorvlak.
De dansscènes van Demi tenslotte zijn meestal leuk gedaan. De muziek was ook inorde, vooral het liedje Sweet Dreams en Little Birds van Annie Lennox zullen me bijblijven.
Voor de rest een matige film, als is misschien een flop 100 notering wat overbodig.
Wigand
[permalink] geplaatst op 5 oktober 2010, 14:47 uurLeuke dansscènes met Demi Moore en prima muziek. Ik heb me uitstekend vermaakt.
majkos
[permalink] geplaatst op 22 januari 2011, 2:28 uurdie floplijst slaat hier helemaal nergens op een flop is een film zoals speed 2. Films die meer kosten dan ze opleveren. Deze film vond ik zeker niet slecht. Demi moore is een genot om naar te kijken visueel en qua acteerwerk.En aardige film en volgens mij was het zeker geen flop.
speranza
[permalink] geplaatst op 25 januari 2011, 8:53 uurNatuurlijk is dit geen flop. Demi Moore is heerlijk.

3,5
[permalink] geplaatst op 5 juni 2011, 13:30 uurIk snap eigenlijk ook die negatieve berichten niet al moet je ieder zijn mening respecteren, na mijn mening vond ik het een vermakelijke film met een hele mooie Moore.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 juni 2011, 11:01 uursnap niet dat deze film zo laag beoordeeld wordt, zo slecht is ie niet !!
Het is toch een leuke film om te kijken.
Hele goede rol van de mooie Demi Moore, goede rol van politie inspecteur Assante.
movie-edje
[permalink] geplaatst op 19 september 2011, 18:44 uursuper slecht!