134.916 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.977 berichten | 4.931.742 stemmen

locatie: Films » Veronica Guerin (2003) » Info

Veronica Guerin (2003)

Veronica Guerin (2003)
402 stemmen | gemiddelde 3,29
mijn stem:
12 jaar geweld angst grof taalgebruikIerland / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Drama / Misdaad
98 minuten

geregisseerd door Joel Schumacher
met Cate Blanchett, Gerard McSorley en Ciarán Hinds

Het waargebeurde verhaal over een journaliste die haar leven waagde op zoek naar de waarheid. Halverwege de jaren '90 was het zo goed als oorlog in Dublin, met een paar machtige drugsbaronnen die om de macht streden. Hun meest gevreesde vijand was niet de politie, maar de dappere Veronica Guerin (Blanchett) die onderzoek deed en de drugshandel aan het licht bracht. Ze moest haar verantwoordelijkheid ten opzichte van haar lezers en land afwegen tegen de belangen van haar gezin thuis. Door haar enorme inspanningen, waarmee ze Ierland voorgoed veranderde, werd ze een nationale volksheldin.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2010, 15:28 uur
Ze heeft het o.a voor elkaar gekregen dat criminelen de afkomst van hun geld moeten verantwoorden voor de wet, waardoor alle criminelen in eens blut raakten en bovendien ging de bevolking zodanig afkeuring uitten richting drugsbaronnen dat ze onder moesten duiken, als ze al niet opgepakt waren. Met andere woorden: ze heeft een heel belangrijk goed bereikt, weliswaar een zware opoffering maar niet voor niets.

Neemt overigens niet weg dat het gewoon een heel degelijk matig standaard thrillertje is, en door de realiteit zwaar overrated wordt.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2010, 19:10 uur
Een 3,31* zou ik niet direct overrated willen noemen - eerder precies wat ik zou verwachten van deze film. Verder heb je wel gelijk, natuurlijk: een film met een waargebeurd verhaal scoort altijd wel een paar punten 'omdat 't waargebeurd is'.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Veronica Guerin (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Veronica Guerin (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Veronica Guerin (€ 9,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2010, 21:00 uur
Nee ok, maar ik bedoel, sommige reacties lezend hiero. De rating is inderdaad goed, al zou ik het iets meer richting de 3 dan de 3.5 schalen.

pgm
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 13:03 uur
Zeer behoorlijk, het laat nog maar eens de slechtheid van een deel der mensheid zien, pakkend en goed geacteerd.

Voor de aandachtige kijker,

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2011, 15:00 uur
O wat was dat jongetje dat op het einde zong irritant, het leek wel een volwassene met een heliumballon. Als ik de laatste vijf minuten wegdenk was hij het kijken wel waard.
En met name omdat ik nog een dag erna moest denken aan Gerard McSorley die een uiterst onsympathieke misdadiger, zo zwart-wit mogelijk afgebeeld speelt. Man, man, wat een nare man. half puntje extra daarvoor.
Het blijft overigens fictie: het verhaal is niet compleet en op sommige punten onjuist. Zo is de moord op een rechercheur er mede de oorzaak van dat bovengenoemde wetgeving werd ingevoerd. En zat de door Gerard McSorley gespeelde gangster niet thuis, maar had hij de dag van te voren het land verlaten. Maar dat geeft niks, kon ie weer eens mooi een beeld gebracht worden met een snikkend tienerhoertje op de achtergrond.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 11:44 uur
Film zit een beetje warrig in elkaar, zeker de eerste helft. Naar het einde toe wordt het overzichtelijker en spannender.
Zoals gebruikelijk is Cate Blanchett weer uitstekend op dreef en eigenlijk redt zij de film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2011, 22:47 uur
Ja, ik vond het wel een interessant en integer portret van dit persoon. Het verhaal werd goed en duidelijk weergegeven. Cate Blanchet zette Veronica ook heel sterk neer. Wat een goede actrice is dat toch. Het einde vond ik wel heel heftig en bleef echt even bij me hangen. Goed gedaan.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2011, 9:51 uur
Goeie film over de Ierse misdaadjournaliste Veronica Guerin. Een waargebeurd verhaal waarbij de vrouw, naarmate ze doordringt in de criminele wereld, zichzelf en haar familie in gevaar brengt. Goed gemaakt, redelijk spannend en zeker onderhoudend. Ongebruikelijk materiaal voor producer Jerry Bruckheimer. Verder is het acteerwerk uitstekend, vooral Gerard McSorley weet dreigend uit de hoek te komen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 19:52 uur
Blijkbaar is deze dame een hele bekende journaliste, maar 'k had er nog nooit van gehoord. 'k vond het een goeie film. Goeie acteerprestatie van Cate Blanchett (die ook erg goed op het bestaande personage lijkt), een boeiend verhaal en het voelt ook allemaal realistisch aan. Typische Ierse muziek maken de film compleet. De film duurt zo'n 94 min en dit was een goeie lengte.
Vond hem de moeite waard om te bekijken.