geregisseerd door John Carpenter met Kurt Russell, A.J. Langer en Steve Buscemi
Na een schok van 9.6 op de schaal van Richter in 2013, komt Snake Plissken terecht in Los Angeles. Zijn missie: zoek in het vernietigde L.A. een verloren gegane Doomsday Device. Als hij de deadline niet haalt, wordt er een gif in zijn lichaam gespoten. Maar zo makkelijk lijkt deze missie niet te zijn...
3,5[permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 16:52 uur
Reinbo schreef: Ik heb het toen ook ergens gelezen. Was een grote zakkenvulactie. Kon de film juist met die achterligggende gedacht extra waarderen. Past perfect bij de anti Hollywoodvibe van de film.
"Van het budget eigenden Carpenter en Hill zich ieder vijf miljoen toe, Russell stak het dubbele in zijn zak."
3,5[permalink] geplaatst op 14 oktober 2011, 12:36 uur
Wat een bazige cast met ondermeer Steve Buscemi, Pam Grier en natuurlijk Kurt Russell in dit vervolg op Escape from New York! De film is nogal een jolig gebeuren, een beetje fout, maar wel met een toffe sfeer. Grootste minpunt zijn de sfx, die ook voor 1996 er totaal niet overtuigend werken.
3,0[permalink] geplaatst op 4 november 2011, 17:32 uur
Leuke cult. Maar voelt toch ook best wel gedateerd aan, de special effects zijn grotendeels eerder grappig door hun onbeholpenheid dan iets anders. Dat zal haast wel zo bedoeld zijn, zo oud is de film tenslotte nou ook weer niet.
Met een heleboel beroemde acteurs in kleine en soms erg grappige rolletjes. Maar Kurt Russell is wel de held.