134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.255 berichten | 4.930.191 stemmen

The Bone Collector (1999)

Bone Collector, The (1999)
2000 stemmen | gemiddelde 3,23
mijn stem:
12 jaar geweld angst grof taalgebruikVerenigde Staten
Thriller
118 minuten

geregisseerd door Phillip Noyce
met Denzel Washington, Angelina Jolie en Michael Rooker

Een forensisch expert is na een ongeluk verlamd en aan bed gekluisterd. Als er een reeks moorden gepleegd wordt, roept hij de hulp in van een jonge agente, die via camera- en radiocontact zijn ogen en oren zal zijn. Samen gaan ze op zoek naar de moordenaar.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 22:49 uur
Vandaag pas voor het eerst gezien. Echt een film die mij boeit en interesseert. Soort 'Silence of the lambs' achtige film! Voor mij een dikke 4,0 !

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 23:43 uur
saai tot en met. The Bone Collector is een (bijna letterlijk) bloedeloos misdaadverhaaltje dat is opgefleurd met een subplot dat werkelijk niets toevoegt. De acteerprestaties variëren van matig tot redelijk. Er is geen spanning doordat er de hele tijd eigenlijk niets gebeurt. Wat overblijft is een dof CSI plotje dat niet slecht is, maar ook verre van goed. De verhaalontwikkelingen zijn lachwekkend en het motief van de dader... Laten we dat maar op extreem zwak houden. absoluut niet indrukwekkend, maar ook niet te slecht om het compleet af te branden.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Bone Collector (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Bone Collector (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Bone Collector (€ 13,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 september 2011, 18:31 uur
Mooie film, spannend, leuk verhaal en goed geacteerd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 oktober 2011, 16:03 uur
het acteerwerk is goed... spanning is er te weinig... de subplot is uitstekend uitgewerkt en geloofwaardig. De dader, tja, dat vond ik een slechte keuze van de scriptschrijver. En toch... heb ik me prima vermaakt. Waarschijnlijk door de synergie tussen Washington en Jolie.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 12:41 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Alleen dat einde... Zo overdreven mierzoet. Jammer.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2011, 22:54 uur
Jammer dat er niet meer werk van Jefferey Deaver is verfilmd! De man heeft veel spannende boeken geschreven wat zeer goed filmmateriaal is :Y

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2011, 21:53 uur
Het blijft een leuke film om naar te kijken. Voldoende moorden en de vaart zit er goed in. En een topcast maakt het plaatje compleet.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2011, 16:00 uur
It's everyone's worst nightmare; you get into a cab and there's some psycho from Jersey behind the wheel.

Blijft nog steeds een prima film van Phillip Noyce....Dit komt komt mede door de prima cast die in deze film aanwezig is, ook is de setting in orde en zorgt voor een prima sfeer in deze film.

Denzel Washington en Angelina Jolie zijn prima acteurs in deze film en spelen hun rol ook overtuigend...maar de rol van Luis Guzmán als Eddie Ortiz was helemaal super en paste goed in deze film erbij...

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 9:33 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Gemengde gevoelens. Denzel speelt geweldig en geloofwaardig gehandicapt. Angelina viel tegen en erg 'neutraal' zo kwamen haar gevoelens niet echt over. De rest leunde vooral op Denzel, en zo kreeg ik ook het gevoel dat hij deze film droeg.

De film begint in een goed tempo, maar zakt in tegen het einde. En zo worden er ook een paar situaties onvoldoende belicht of gewoon overheen gewalst. Wat een gevoel met zich meebrengt van 'allemaal net niet'.

Zo heb ik ook het gevoel dat ik 2u naar iets gekeken heb, wat ik niet begreep/ of niet boeidde. En ik gok het laatste.

Het einde was te voorspelbaar en had een te hoog 'hollywood' gehalte :r

Al met al een 2,5 en dat komt grotendeels door Denzel.
Voor de rest sluit ik me aan bij RuudC.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2012, 23:09 uur
Bruisend bed.

De bijna statische leefomgeving van Denzel Washington, de aan bed gekluisterde expert, staat in schril contrast met de grote bruisende stad die de seriemoordenaar als speeltuin ervaart. Jolie heeft een uitstekende chemie met het acteerkanon en verzorgt, samen met de rest van de cast, de kers op de slagroom van deze mooi gefilmde en spannende thriller.

Zeer goed.

(moderator)
avatar van Spetie
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 10:40 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een film die enigszins doet denken aan films als Se7en en Silence of the Lambs, maar The Bone Collector komt echter geen seconde bij die films in de buurt.

Ook in deze film wordt een ervaren rechercheur gekoppeld aan een jonge onervaren persoon. In deze film zijn dat Denzel Washington en Angelina Jolie, die overigens allebei redelijk goed spelen. De scène waarbij Jolie op afstand wordt begeleid door Washington en daarbij de handen van een lijk doorzaagt om de handboeien in bezit te krijgen, is suspensevol en mooi gefilmd. Op dat gebed is de film ook zeker niet slecht.

Nee het is het afgezaagde verhaal, dat voorspelbaar is, vol clichés zit en helemaal nergens opzien weet te baren. De aanwijzingen van de moordenaar worden makkelijk gevonden en hierdoor ontbeert de film vaak spanning. Ook de uiteindelijke afloop is niet echt bijzonder en zelfs lichtelijk teleurstellend. Dit resulteert uiteindelijk in een redelijke, maar middelmatige film.