Adam (2009)

geregisseerd door
Max Mayermet
Hugh Dancy,
Rose Byrne en
Peter GallagherAdam gaat over een jongeman, Adam (Dancy), met het Asperger Syndroom, die na de dood van zijn vader in hun appartement is blijven wonen. Hij is gefascineerd door onderwerpen zoals science fiction en ruimtereizen. Wanneer Beth (Byrne) in het appartementsgebouw komt wonen groeit er een relatie tussen de twee.
2,5
[permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 23:15 uursara-pezzini schreef:
zo onmogelijk is een relatie met iemand met asperger's niet hoor....
Ben geen kenner van het syndroom. Maar een relatie met iemand die asperger heeft in deze mate... lijkt mij niet gemakkelijk. Even buiten het feit om dat deze persoon aan de and're kant een soort van superbrein heeft.
[permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 23:16 uurik vond de relatie ook zeker erg snel gaan! dat was in ons geval absoluut niet zo! maar anders zou de film wel heel erg lang worden....
vond wel het moeite hebben met ontmoeten van ouders en vrienden herkenbaar, en alles letterlijk nemen, het obsessieve doorgaan over dingen waar hij veel van weet, het niet tegen liegen kunnen en het nodig hebben van een schema om schoon te maken thuis ook....
ik vond hem verder wel wat houterig (Adam) ik weet niet of dit een asperger trekje is, maar herken het absoluut niet in mijn vriend......
vond inderdaad het eind ook geloofwaardig...
in ieder geval mooi om niet zo'n overdreven cliche hollywood film te zien over Asperger's....verdiend meer aandacht en begrip..
[permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 23:19 uurmikey schreef:sara-pezzini schreef:
het heeft ook zeker zijn uitdagingen, mijn vriend heeft het niet in deze erge mate, maar het vergt vooral veel begrip, als je weet waarom iemand iets zo doet of zegt ben je een aardig eind.....verder zal iemand met asperger niet gauw liegen en bedriegen, en dat is ook wat waard.....dat kwam in de film ook naar boven en vond ik mooi om te zien, en dat hele kinderlijke herken ik ook niet, soms wel, maar meestal niet....
asperger is er ook in verschillende vormen.....liefde is toch het allerbelangrijkste en respect....
4,5
[permalink] geplaatst op 18 januari 2012, 15:33 uurPrachtige film over het syndroom van Asperger. Ik ken toevallig zelf iemand, die hetzelfde syndroom heeft, erg goed. Deze film laat een realistisch beeld zien over een jongen met Asperger. Zijn gaven en zijn zwakke punten komen duidelijk naar voren.
Natuurlijk is het beeld een klein beetje overdreven, maar dat laat goed zien hoe mensen met Asperger precies in elkaar zitten en hoe zij denken.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 18:31 uurValt mij niet tegen deze film het laat best aardig zien wat autisme inhoud. ik ben het dan ook helemaal met sara pezzini eens..
hoewel ik geen asperger heb maar de klasieke vorm van autisme, kan ik bepaalde dingen wel herken alleen het word natuurlijk hier en daar aangedikt en het gaat hier ook om een heelveel heftigere niveau van autisme dan wat ik heb.
Om het even kort te houden, is het zeker niet onmogelijk om met een autistische persoon een relatie te hebben, ook kunnen mensen met autisme goed leren en zich zelf verbeteren in de zin van beter om kunnen gaan met bepaalde situaties waardoor het bij sommige nauwlijks merkbaar is aan de buitenkant
Geduld en begrip is erg belangrijk om met een autist als vriendschap als partner een goede relatie te hebben, sta er voor open en let niet zo zeer op hoe we iets zeggen maar wat we zeggen.
ELKE persoon heeft wel eigenschappen wat met autisme te maken heeft,
maar omdat wij meerdere eigenschappen kunnen opsommen krijgen wij de naam autisme.
Dit is ook zeker niet een nadeel! in tegen deel juist, het helpt ons alleen maar met vele verschillende dingen.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 18:42 uursabsabsab schreef:Ghost13 schreef:
Dat hoeft niet altijd. Ik heb zelf ook PDD-NOS maar dat zegt niet dat het altijd minder erger is dan Asperger. PDD-NOS heeft 12 kern merken en de helft daar van komen ook bij Asperger voor 'dus eigelijk is het bijna het zelfde'
Alleen het verschill is bij Asperger is altijd sprake van een goed IQ en bij PDD-NOS is daar niet altijd sprake van maar dat is bij iedereen verschillend voor de ene is het gewoon een nare stoornis voor de andere is het een gave.
Hier ben ik het mee eens, maar ga niet blind staren op welke vorm. Ik had eerst PDD-nos als diagnose gekregen en later is dat de klassieke vorm van autisme geworden... dus dat bedoel ik maar...
Uit ervaring van de groep cursus "ik en autisme" is asperger heftiger dan PDD-nos, maar dat hoeft inderdaad zeker niet zo te zijn, veel hangt af van de eq en iq ..
het verschil? Dat is niet echt erg duidelijk, maar meestal hebben mensen met asperger wel vaste duidelijke kenmerken bijvoorbeeld te lang op 1 onderwerp door blijven gaan zoals je ook in deze film kan zien.
en bij Klassiek autisme of PDD-nos kunnen de kenmerken meer verschillend zijn P.P. waarschijnlijk lijkt het minder erg omdat het minder snel opvalt.
Maar er zijn plannen om die 3 (pdd-nos asperger klassiek autisme) alles onder 1 naam te brengen: Autisme spectrum stoornis (ASS)
Sterker nog PDD-nos is geen echte diagnose autisme en wie denkt dat dat niet zo is verzoek ik om eens deze site te bekijken
[permalink] geplaatst op 26 januari 2012, 17:45 uurIemand die klassiek autistisch is die is echt autistisch, en ASS zijn meer de vormen van autisme.
Het einde van deze film was opzich wel goed, maar op en een of andere manier wel open.
[permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 9:00 uurOfftopic:
ASS staat voor Autisme Spectrum Stoornissen. Onder de noemer ASS vallen verschillende stoornissen, bijvoorbeeld Klassiek Autisme, het syndroom van Asperger, en PDD-NOS (pervasieve ontwikkelingsstoornis niet nader gespecificeerd).
Bron: