Eagle vs Shark (2007)

geregisseerd door
Taika Waititimet
Loren Horsley,
Jemaine Clement en
Craig HallLily is het type muurbloempje dat op onbegrijpelijke wijze trouw blijft aan de onverschillige wereld die haar omringt. Alles aan haar is het net niet. Verkeerde jurk, verkeerd loopje, verkeerde woorden. Het hoogtepunt van haar monotone dagen achter de counter in een fastfoodketen is de dagelijkse bestelling van Jarrod, een sociaal gemankeerde maar van zichzelf overtuigde verkoper. Net als zij heeft hij een kleine moedervlek boven zijn bovenlip en Lily is ervan overtuigd dat dit hen op een bijzondere manier aan elkaar verbindt. Hoewel Jarrod niet geïnteresseerd is in de timide Lily, belandt ze toch in zijn leven als ze bereid is om hem naar zijn geboorteplaats terug te brengen. Hier aangekomen wil Jarrod alleen maar de jongen die hem vroeger heeft gepest eindelijk van katoen geven.
4,0
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2008, 12:53 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenSometimes love is blind.....Luckily!
Echt een speelse film met veel geinige verwijzingen naar bekende films ' vooral die fascinatie voor superheld Arnie van de broer van Lily was erg fout ', veel onzinnige liedjes die aansluiten bij de maffe wereld aldaar, een stroomversnelling aan losers die ten koste van elkaar hun ego proberen te strelen door zich omhoog te werken en rustige, fijne muziek die natuurlijk even versneld als Jarrod zijn oefeningen afwerkt. Die jaren `80 muziek bij dat laatste feest was ook zo fout, maar het werkte wel omdat de film niet ' ineens ' toewerkt naar een enorme karakterontwikkeling waarbij de personages ineens dansen op de hipste muziek en er ook naar bewegen.
Heb gedurende deze film bijna constant met een glimlach om mijn mondhoeken gezeten. Niemand in deze film hoeft zich illusies te maken op een grote ommeslag in zijn leven, het foute gedrag zit er gewoon helemaal ingestampt en gaat er nooit meer uit, ook al rusten er op sommige onderwerpen nog een taboe. Droog! Hoe die computernerd ineens een pornoaanval op zijn computer krijgt te verduren en hem niet de baas weet. Zo zijn er tal van kleinschalige, ingetogen humoristische momenten waarbij schaamte, nederigheid en hoogmoed bij de personages worden uitvergroot. 4*
3,5
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2008, 20:41 uurAparte, maar mooie film over aparte maar mooie mensen.
Ik heb genoten.
3,5 *
2,0
[permalink] geplaatst op 28 november 2008, 20:58 uurVrij matige en ook redelijk voorspelbare film. Vooral het personage van Jarrod was erg irritant. Een paar aardige momenten, daarom toch nog 2 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 december 2008, 15:06 uurBest grappige film. Begint heel goed, met erg sterke grappen. Jammer dat de film in het midden een beetje stil valt.
Zeker een aanrader voor fans van Napoleon Dynamite. Een niet al te vlotte droogkomische film.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 juni 2010, 19:07 uurDat stukje dat hij die taart kapot slaat. Heb 'm even stop moeten zetten, me kapot gelachen hahaha!
2,5
[permalink] geplaatst op 18 oktober 2010, 21:57 uurde film begon leuk maar zakte naar het einde toe af....
2.5 *
bommetje
[permalink] geplaatst op 11 januari 2011, 1:43 uurVolgens mij bevat deze film een aan hondsdolheid grenzende overeenkomst met een scetch uit de serie New Kids, die met de indianentooi. Maar zal wel toeval wezen.
Als lelijke mensen je tegenstaan als hoofdpersonages in een film dan kan je deze gemakshalve krassen van je lijstje. Je mist dan welliswaar wel een drooghollige lachfilm eerste klas.
4,5
[permalink] geplaatst op 22 januari 2011, 18:25 uurGeweldige film uit de Wellington regio. Lekker droog en vaag af en toe. Prachtig!
3,0
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2011, 1:44 uurEigenzinnige komedie die het over de gehele speelduur niet van de one-liners en simpele grappen moet hebben, maar met het droge sfeertje in Nieuw Zeeland iets aparts creëert. Dit komt ook mede dankzij de vele idioten die in de film meespelen. Her en der zitten er wel leuke grappen in de film, zoals thuis bij die computernerd. Die doen ervoor zorgen dat de film niet al teveel inkakt, want echt heel geweldig wordt het ook weer nergens. Bijvoorbeeld dat stopmotion gedoe vind ik zelf persoonlijk overbodig en is niet meer dan interessant doenerij.