134.900 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.433 berichten | 4.930.558 stemmen

locatie: Films » Salt (2010) » Info

Actie / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Phillip Noyce
met Angelina Jolie, Liev Schreiber en Chiwetel Ejiofor

Evelyn Salt is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Rusland te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen...

gebruiker
bericht

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2011, 18:35 uur
Wat een rotzooi!

Je ziet duidelijk dat deze film is gemaakt voor domme Amerikanen. De hoge score van de film is voor mij een raadsel! Wat een ongeloofwaardig zooitje. Belachelijk en cliché verhaal.
Angelina deed het zo ongelooflijk slecht als 'spion'. De rol pas haar totaal niet! Ik had nog zo gehoopt dat Jolie geen woordje Russisch zou spreken, toch is het er van gekomen, wat overigens amper verstaanbaar was. Als Rus is het mega irritant en totaal niet geloofwaardig als een Amerikaan Russisch praat.

De film bevat ook een aantal hilarische (lees: totaal ongeloofwaardige) scènes. Jolie meets Macgyver in het CIA kantoor. Lekker onrealistisch. Waarom ging ze daarna nog naar huis, terwijl ze door iedereen wordt gezocht? Op een gegeven moment ontsnapt Jolie, door op op het dak van een semitrailer te springen zonder er af te vallen. Begint steeds meer op een tekenfilm te lijken. Jolie is absoluut niet overtuigend als spion. Het gaat allemaal zo makkelijk en soepel. In haar eentje kon ze dus de zwaar bewaakte Russisch president vermoorden. Give me a break! Ze ontsnapt telkens uit situaties waar het onmogelijk is om te ontsnappen. Die liftscene was ook een grap. Het leek af en toe een parodie van een echte spionnen film.
Ook erg flauw al die stereotype Russen. Voor een film uit 2010 had ik inmiddels wel wat anders verwacht.

O ja, een vrouw krijgt altijd een vrouwelijk achternaam met een 'a' op het eind. Niet Cherkov, maar Cherkova! Zo moeilijk is dat toch niet?

Jolie kan beter gewoon in komedies spelen, waar ze niet serieus genomen hoeft te worden, want in een serieuze actiefilm vind ik haar niet goed. Milla Jovovich zou een veel betere keuze zijn.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2011, 18:48 uur
Had je de trailer bekeken had je jezelf de rit kunnen besparen.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Salt/The Tourist (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Salt (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Salt (€ 16,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2011, 23:25 uur
Tegenvallende actie/thriller die nergens echt spannend wordt, behoorlijk ongeloofwaardig en een vrouw (Jolie) die met gemak alle mannen omlegt, over vrachtwagens heen springt en amper een schrammetje heeft of het moet de buikwond zijn die wordt afgedicht met maandverband. Had me veel voorgesteld van deze film, maar kwam bedrogen uit. Begint aardig maar gaat daarna verder in een super woman. Ook de plotwendingen vond ik niet interessant. Had zeker meer ingezeten als de vlucht ook echt een vlucht was. Beelden zijn over het algemeen wel goed. Qua emotie heeft deze film me nergens geraakt. Helaas gekocht en voorlopig in de kast.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2011, 12:16 uur
Boneka schreef:

brabusRUS schreef:
Wat een rotzooi!

Lol serieus? Het is toch duidelijk dat ze vroeger een jongen was (flashback naar omgebouwd gezicht). Qua lichaamssterkte is het dus eigenlijk een man. Vond de film lekker wegkijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2011, 20:02 uur
Goeie actiethriller waarin een CIA-agente op de vlucht slaat wanneer ze wordt beschuldigd als Russische mol. Ondanks een aantal verassingen is het verhaal niet echt origineel. Maar onderhoudend is het wel en ook de actie-scenes zijn uitstekend in beeld gebracht en zien er ook spectaculair uit. En ook al speelt ze hier bijna een supervrouw: Angelina Jolie is overtuigend in een sexy, stoere en dodelijke rol.

Het einde schreeuwt uiteraard om een deel twee.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2011, 22:49 uur
Het einde schreeuwt uiteraard om een deel twee. [/quote]
helemaal mee eens

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 22:13 uur
ik vond hem echt zwaar tegenvallen.. slecht verhaal, soms ook moeilijk te volgen..

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2012, 1:11 uur
Leuke film!
.. en Angelina is echt super in haar rollen van super wijf met ballen =p

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 19:24 uur
'k vond hem ook wel te pruimen. Oké, de film doet wel denken aan The Bourne reeks, maar de film wist me de volledige speelduur te entertainen. Er zat ook een twist in die 'k niet direct zag aankomen en Angelina was wel geknipt voor de rol (ze zag er trouwens beter uit met haar zwarte haar :)).
De film zal waarschijnlijk nog een vervolg krijgen en die wil 'k gerust ook nog wel bekijken. Misschien dat we in dat deel meer te weten komen over Salt. Benieuwt of ze dat deel dan Pepper zullen noemen :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 1:23 uur
Ik raad iedereen aan de Director`s Cut van deze film te gaan bekijken. Deze versie is vele malen beter dan de bioscoopversie!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2012, 22:55 uur
Vond de film erg goed! Met plezier naar gekeken :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2012, 22:19 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Vermakelijke aktie film waarbij ik me geen moment heb verveeld! Niet atlijd geloofwaardig maar dat hoeft ook niet met een aktie film.

[quoteLol serieus? Het is toch duidelijk dat ze vroeger een jongen was (flashback naar omgebouwd gezicht). Qua lichaamssterkte is het dus eigenlijk een man. Vond de film lekker wegkijken] [/quote]

Dat is onzin, het moest zo zijn dat ze een auto ongeluk had gehad....Salt is niet omgebouwd?!?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2012, 8:57 uur
Superleuke film. Angeline is sowieso altijd 'cool' om naar te kijken. Ze heeft zo'n mooie blik in haar ogen. Verder is de film natuurlijk super 'fanta'. Maar daar moet je doorheen kijken met een actiefilm. Lekker genieten van alle explosies, plotwendingen etc. Echt een popcorn film met heel veel vaart. Hij verveelde geen enkel moment. In zijn genre erg goed.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2012, 23:05 uur
Top Film. Aanrader!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2012, 0:57 uur
Vlotte maar niet bijzondere actiefilm voor de niet teveel nadenkende kijker. Wat te gemakkelijke plotwendingen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2012, 16:23 uur
Haha, wat een plot _O^

Ik kon er op de langen duur geen touw meer aan vastknopen. Was ze nu wel of niet een spion? Het kon me eigenlijk niet meer schelen op het einde. Na de zoveelste 'verrassende' wending had ik het wel gezien.

De actie is nog best te pruimen, zij het dat je best wel een zak zout meeneemt. Ben nooit een fan van Jolie geweest maar vond haar best okee acteren.

By the way, nog iemand die aan MacGyver moest denken bij die eerste ontsnappingsscène van Jolie's personage :D?