132.198 gebruikers | 82.955 films | 30.189 regisseurs | 3.421.494 berichten | 4.774.986 stemmen

The Girlfriend Experience (2009)

Alternatieve titel: GfE

Girlfriend Experience, The (2009)
115 stemmen | gemiddelde 2,38
mijn stem:
Drama
77 minuten

geregisseerd door Steven Soderbergh
met Sasha Grey, Christopher Santos en Peter Zizzo

Christine Brown werkt als callgirl in Manhattan. Ze verdient $2.000 per uur en ze heeft een vriend die haar in haar werk steunt. Ze wordt niet alleen betaald voor de seks, maar speelt tijdens de ontmoetingen ook de rol van een perfecte vriendin, die luistert naar geklaag over politiek en de economische crisis. Maar wanneer ze een aanbod krijgt om haar marktwaarde te vergroten en ze tegen haar regels in een klant ontmoet die nog nooit eerder met een escort is geweest, moet ze belangrijke keuzes maken.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 19:25 uur
Thnx. Hopelijk heb ik hem dan ook in huis, ben namelijk erg benieuwd. :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 14:21 uur
Heb hem binnen. :)

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Girlfriend Experience (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Girlfriend Experience (€ 14,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Girlfriend Experience (€ 15,20)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2011, 20:39 uur
Naomi Watts schreef:
Er zit zoveel verschil in performances, vergelijk een performance van een Gia Paloma of Tory Lane eens met die van een Taylor Hayes, zit toch wel een verschil in.

Het is zelfs de performance die het grote verschil maakt. Een Jenna Haze is bijvoorbeeld misschien een tikje minder knap dan een Lanny Barbie, maar toch zijn Jenna Haze haar performances veel energieker waardoor haar scène meer de moeite loont. Dit is slechts een voorbeeld :P

Ik zie trouwens veel liever een pornoactrice in dit soort films dan een zoveelste 'mooie kop' die ze meestal casten in van die B-movies.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 21:14 uur
Redelijk drama film...
Geen spannend verhaal...
Volgens mij is biopic verhaal...
Redelijk acteerwerk...
Wel mooi HD kwaliteit...
Geen aanrader...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 23:36 uur
Vooraf hoopte ik op een verassende experimentele film. Het is immers een gedurfde zet van Soderbergh om een licht omstreden pornoactrice de hoofdrol te geven.

Het moet gezegd dat Grey zeker niet de zwakste schakel van deze film is. Soderbergh brengt haar mooi in beeld en laat haar zichzelf zijn. Daarom vind ik het ook lastig om te beoordelen of Grey nu echt een goede actrice is. De rol van dure escort vertolkt ze in elk geval overtuigend.

Ander groot pluspunt is de sfeervolle muziek. Vooral de donkere tonen zijn erg sterk gevonden.

De grote misser van deze film zijn de vele misplaatste dialogen over de economie. Daarnaast zijn er wat plotjes die nauwelijks uit de verf komen en niet boeien. De film krijgt daardoor iets leegs en oppervlakkigs.

Als het scenario wat beter was uitgewerkt en de focus uitsluitend had gelegen bij Grey dan had dit een erg goede film kunnen zijn. Nu is het een goed bedoeld niemandsdalletje waarin hele dunne lijntjes zijn uitgezet die eigenlijk nergens toe lijden.

Neemt niet weg dat de film zeker zijn momenten heeft en hier en daar een Bret Easton Ellis achtige sfeer uitstraalt.

Boeiend maar niet briljant.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 november 2011, 0:08 uur
Macmanus schreef:
Haha kan me niet aan de indruk onttrekken, dat ze iets te graag arthouse films in haar top 5 stopt om te laten zien dat porno actrices niet makkelijk te doorgronden zijn. Maar een leuke meid dat zeker.

Sasha Grey is een geval apart in de wereld van de adultfilm, zij doet zich namelijk graag voor als intellectueel; als voorstander van de artistieke porno, die in haar vrije tijd Sartre leest en Godard kijkt. De eerste keus voor haar ‘artiestennaam’ was, jawel, Anna Karina, en daarmee is de cirkel rond:

Soderbergh --> Godard --> Anna Karina --> Sasha Grey --> Vivre Sa Vie --> The Girlfriend Experience.

Soderbergh benaderde haar als actrice, omdat hij vond dat ze perfect in de rol zou passen. Opvallend hierbij is het ontbreken aan seks dan wel naakt in de film, en het feit dat Chelsea evenals Sasha Grey intellectuelere behoeften heeft, maar zich niet los kan maken van de atmosfeer van oppervlakkigheid die zich rondom haar begeeft.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 1:13 uur
Goeie film over het leven van een high class callgirl, haar business, vriendje en klanten. De montage lijkt op het eerste gezicht wat chaotisch, maar er zit wel degelijk een verhalende lijn in. De film ziet er verder ook heel mooi uit en is sfeervol gefilmd. Een slimme, maar van lef getuigende keuze om een porno-actrice de hoofdrol te laten spelen. Maar Sasha Grey doet dit zeker niet onverdienstelijk, en alhoewel ze soms wat terughoudend overkomt, past dit ook wel weer bij het personage.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 12:18 uur
If they wanted you to be yourself, they wouldn't be paying you.

Goed, verborgen emotioneel portret van een bloedmooie escort die 2000 dollar per uur verdient. Het lijkt makkelijk geld verdienen maar vergt toch een paar stevige schoenen. Hoewel de film wat afstandelijk is, kon ik wel echt in Christine een 'mens'' ontdekken. Juist door wat werd overschaduwd was juist zichtbaar. Realistisch drama.

Wat goede nummers eronder en af en toe wat mooie beelden zorgen toch voor een aangename ervaring. Ik had wel het idee dat de film veel langer duurde dan dat hij echt was. Hij is toch wat traag, maar kijkt aan de andere kant wel lekker weg. Het verhaal, cast en de stijl is interessant genoeg, maar toch is tempo niet aan de orde. Beetje raar gevoel haha.

Klein bijzonder filmpje die beetje onderschat is hier. 3,5 ster