134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.272 berichten | 4.930.210 stemmen

The Butterfly Effect 3: Revelations (2009)

Butterfly Effect 3: Revelations, The (2009)
323 stemmen | gemiddelde 2,84
mijn stem:
Sciencefiction / Thriller
105 minuten

geregisseerd door Seth Grossman
met Rachel Miner, Chris Carmack en Sarah Neubauer

Als de vriendin van Sam Reed wordt vermoord, gebruikt hij zijn krachten om terug in de tijd te reizen. Zo hoopt hij dit drama op te lossen. Maar eenmaal terug in de tijd, komt Sam erachter dat een gevaarlijke seriemoordenaar nog op vrije voeten is.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 13:12 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Na dat verschrikkelijke deel 2 had ik niet zo hoge verwachtingen voor dit deel. Het is nog altijd niet zo goed als deel 1 maar alles wat deel 2 tekortschoot heeft dit deel wel. O.a. vernieuwing en onvoorspelbaarheid. Toen de dader bekend werd dacht ik wel even van WTF?! maar na de uitleg leek het allemaal behoorlijk logisch. Daar hou ik van :) De laatste tijdreis zag ik natuurlijk wel meteen aankomen.

Maar toch ben ik op HEEL veel vreemde zaken en/of plotgaten gestuit. Een aantal zijn hieronder al genoemd.

Het tijdreizen lijkt anders te gaan dan in deel 1 en 2. Daar wordt je terug gezonden naar de tijd die je wilt in je EIGEN lichaam op de plaats waar je op dat moment was. Hier lijkt het dat je zelf mag weten waar je jezelf neerzet. Betekent dit dat er dan 2 versies van je rondlopen? Dat zou niet kunnen, want dan was hij in de laatste tijdreis zichzelf tegengekomen waar hij z'n zus aan het redden was. Er wordt bovendien ergens in de film gezegd dat je NIET meerdere keren naar dezelfde tijd terug kunt. Nog 1: ik zal vast wel wat gemist hebben, maar de serie-moordenaar is gecreëert NA hij voor het eerst terug in de tijd ging om te veranderen dat z'n vriendin zou sterven wat zelfs nog mislukte. De slachtoffers bleken de meisjes te zijn waar hij voor zou vallen. Maar waarom heeft hij die in de 1e tijdlijn dan nooit ontmoet?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 0:21 uur
Best goed en een nogal verrassend einde. Heeft eigenlijk weinig te maken met de twee vorige films. Deze film staat volgens mij los van de vorige twee.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 16:01 uur
Als je The Butterfly Effect 1 gezien heb kan de rest eigenlijk alleen maar tegenvallen.
Nou vond ik het best een goede film hoor, maar niet meer zo origineel als 1.

Jammer dat het niet echt een 'feel good' film was, waar ik wel erg van hou.
Maar dat past ook niet echt bij het verhaal.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2012, 18:48 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Beter dan het zwakke tweede deel. Het verhaal staat los van de vorige 2 delen en ook de benadering van terug in de tijd gaan is wat anders uitgewerkt. Dit heeft wel een aantal plotgaten als gevolg, maar interessant is het wel.
Het verhaal biedt voldoende entertainment, maar spanning ontbreekt er. Hier is vooral de voorspelbaarheid de reden. De seriemoordenaar is halfweg toch wel duidelijk.
De slotscène is dan ook logisch en aanvaardbaar. 6/10

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 22:20 uur
Ingewikkelde film als je 'm bekijkt. Aan het einde echter wordt alles helemaal duidelijk.
Het eerste 'deel' vond ik ook de beste. maar als je de films niet ziet als elkaars opvolger,
dan zijn ze per 'deel' -elke film op z'n eigen wijze- best goed.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2012, 21:15 uur
beter dan 2

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2012, 21:51 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een pak beter dan deeltje 2; alleen jammer dat het er nogal dik bovenop lag wie de seriemoordenaar zou zijn. Desondanks een nipte 2,50.