132.207 gebruikers | 83.223 films | 30.189 regisseurs | 3.421.780 berichten | 4.775.441 stemmen

locatie: Films » Blood and Bone (2009) » Info

Actie / Drama
90 minuten

geregisseerd door Ben Ramsey
met Michael Jai White, Julian Sands en Eamonn Walker

Het verhaal speelt zich af in Los Angeles. Isaiah Bone heeft vroeger verschillende personen opgelicht. Hij sluit zich aan in een circuit van ondergrondse vechters met de bedoeling wraak te nemen op een genadeloze leider van een gangsterbende. Hij kom terecht in een wereld waar geen regels tellen, hij maakt zijn wetten zelf.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 16:21 uur
goeie film perfecte acteur 5 sterren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2010, 22:48 uur
I like to keep my promises

Leuk knok werkje dat nergens echt indruk weet te maken maar over de gehele speelduur wel erg vlot en vermakelijk is. Michael Jai White is een verrassend coole gast die soepele moves in huis heeft, echter is het niet bepaald spectaculair, daarvoor zet ik toch liever een Thais filmpje aan.

Het verhaal biedt de mogelijkheid tot een aardig aantal gevechten, dan heeft het z'n taak ook gewoon volledig uitgevoerd, hoef er verder weinig over kwijt want dat is pure bijzaak. Leuk dat Kimbo Slice even langskwam, vind ik toch wel een toffe verschijning :P.

Het komt jammer genoeg niet verder dan 'vermakelijk', het mocht allemaal wel wat harder en de soundtrack iets steviger, daarnaast was het camerawerk naar mijn mening te clean, oogt iets te rustig allemaal. Dat zijn helaas toch wat puntjes die een halfje van de score kosten.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Blood and bone (€ 6,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Blood and bone (€ 6,99)
gratis verzending

Blood and bone (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2010, 22:50 uur
Hey, een Michael Jai White. Op het lijstje :).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2010, 16:48 uur
Vermakelijke film met veel bloed en botten gekraak. De hoofdrolspeler heeft een prachtige stijl van vechten, wat de film leuk maakt om naar te kijken. Vlotte actie ,maar het einde was minder spectaculair, had meer verwacht van het eind gevecht.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 september 2010, 16:33 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Martial arts expert Michael Jai White is mijn favoriete acteur voor dit soort vechtfilms. Niet alleen is hij erg overtuigend in de gevechten, hij is ook gewoon een prima acteur. Het nadeel van zo een man in de hoofdrol is eigenlijk wel dat hij zo indrukwekkend is dat de tegenstanders bij voorbaat al kansloos lijken. Maar goed, dat neem ik er als kijker/fan natuurlijk graag bij.

Het begin van de film is al erg goed als we Michael Jai White in de gevangenis zien knokken tegen Kimbo Slice en zijn groepje gevaarlijk uitziende mannen. Daarna zijn er nog enkele brute, maar vooral goed gechoreografeerde vechtpartijen. En er zit voor dit soort film ook nog eens een niet zo slecht verhaaltje omheen. Niet dat het verhaal me hier ook maar iets boeit, ik kijk dit soort films enkel en alleen voor de gevechten en eventuele andere actie.

En met de gevechten zit het hier natuurlijk wel goed. Niet alleen Michael Jai White, maar ook heel wat andere acteurs hebben ervaring met martial arts. Dat maakt het natuurlijk heel wat makkelijker om overtuigende vechtscènes neer te zetten.
Erg fijn vond ik de aanwezigheid van Kimbo Slice, al komt zijn personage maar weinig in beeld. Bob Sapp daarentegen krijgt heel wat meer speeltijd. Niet dat ik daar zo blij mee ben want ik zie de man liefst zo weinig mogelijk op mijn beeldscherm verschijnen. Hij mag dan wel indrukwekkend lijken door zijn gigantische lichaam, maar iedereen die hem wat heeft gevolgd weet dat het eigenlijk maar een watje is. Als echte vechter stelt hij niet veel voor, en als acteur al helemaal niet.

Amerikaanse vechtfilms als deze werden in de jaren '80 en '90 heel veel gemaakt, maar helaas zijn ze de laatste jaren maar schaars. Blood and Bone is dan ook een aanrader voor de liefhebbers van het genre.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 september 2010, 14:58 uur
sjeezus wat kan die vent vechten
een hele goeie film
die pinball is wel geinig met zijn praatjes
ik geef hier een dikke 4 voor

dominion
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2010, 11:06 uur
de gevechten zijn heel erg mooi lang niet zo goed als ong-bak maar alsnog is deze film ook heel goed de quotes van pinball zijn ook heel grappig alleen jammer dat de gevechten wel heel snel afgelopen zijn

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 november 2010, 22:12 uur
Wederom een goede rol van Michael Jay White. Ik moet zeggen dat ik al lange tijd zeer onder de indruk van hem ben, qua vechtstijl gezien. Dat begon voor mij bij Van Damme's 'Universal Soldier the return' waarin hij S.E.T.H. speelde. Daarna met Undisputed 2 en wederom bij deze film. Interessante en overtuigende rol zet hij neer en zijn bekende moves laat hij wederom zien. Zeer boeiende film, alleen zeer geergerd aan de rol van kimbo slice. Toch suf om te zien dat ie een paar keer in het begin aan het schelden is en vervolgens nog één keer terugkeert aan de hand van flashbacks. Had toch liever gezien dat deze straatvechter het tegen Bone had opgenomen. Overigens mocht het de pret verder niet drukken, want de vechtscene's waren van een zeer hoog niveau.

Waar ik me eigenlijk zeer aan irriteerde was 'pinball'. Hadden ze hem niet weg kunnen laten. Als ik me niet vergiste is pinball die jongen die in 'hook' speelde als Rufio :P

Ondanks dit minpunt voor mij een zeer vermakelijke actiefilm, voornamelijk door het knokwerk van Bone.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2010, 15:51 uur
Eindelijk een film waar je niet 20 x raak moet slaan voor ze neer gaan, dit is veel echter. En naar mijn mening beter. (ik heb een hekel aan die films waar de held eerst 5 min inkaseert en dan de andere met een paar vlote trukjes neer slaat)

4* (ondanks het matige verhaal)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2011, 23:17 uur
Voor de categorie 'fightmovies' is dit een werkelijke topper.
Geen overdreven scenes waarin iemand complete legers met de hand aanpakt, maar gewoon degelijke mooie vecht momenten.

Een leuke verhaal en aardig in elkaar gezet.
De sfeer die gedurende de film met de style en de gevechten mee speelt vind ik ook erg aangenaam.

Mooie special effecten, geen overdreven gedoe en niet teveel met wapens.
Heerlijke vechtfilm voor een dikke avond plezier.

3,5 ster.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 februari 2011, 6:03 uur
Na een film zoals deze gezien te hebben, kan ik maar 1 ding besluiten.
IK WIL MEER VAN DIT ZIEN !! Toch vind ik dit geen topper, maar ik vind het wel zeer vermakelijk. Leuke gevechten, al hadden ze wat spannender gemogen naar het einde toe. Het eindgevecht stelt teleur aangezien dat mannetje misschien maar 70-80 kilo woog wat totaal geen match is tegen iemand als Michael. Leuk om bob sapp te zien als "gorilla".

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2011, 17:51 uur
Uiterst vermakelijke film.

Als fan van vechtfilms, wist ik haast op voorhand dat ik dit een goede film zou vinden. Het feit dat Michael Jai White meedoet, is natuurlijk erg positief voor de film. Die man heeft een aantal zeer leuke moves in huis, die hij dan ook gretig liet zien in de film. De actiescènes in de film waren dan ook zeer entertainend. Daarnaast werden deze scènes ook zeer overzichtelijk en mooi in beeld gebracht.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2011, 14:24 uur
Verhaal is niet bijster origineel, beetje stereotype personages, White is geen topacteur maar door de sterke rol van de acteur die James speelt, de fraaie gevechten en de leuke humor is deze film beter dan een gemiddelde film in dit genre.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2011, 1:44 uur
Bovengemiddelde vechtfilm. Niet echt mijn ding, maar ben er toch makkelijk doorheen gewandeld. Als je lekker zonder nadenken wat knokpartijen wilt zien is dit wel een prima film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juli 2011, 15:22 uur
Michael Jai White heeft via zijn twitter laten weten dat hij binnenkort begint aan de opnames van Blood and Bone 2.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2011, 0:43 uur
paul83 schreef:
carlosa schreef:

Huh, houterige gevechten?

Meneer is idd van staal, 7 zwarte banden.....nuff said

Inderdaad houterig ja. Hij beweegt zich erg houterig.
En de gevechten zijn alles behalve realistisch. Vooral dat laatste gevecht
tegen dat mannetje in dat pak. Hahah...zo nep. Van mijn part heeft
die gast 10 zwarte banden. Dit betekent nog niet dat je kunt acteren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2011, 9:02 uur
carlosa schreef:
paul83 schreef:

Inderdaad houterig ja. Hij beweegt zich erg houterig.
En de gevechten zijn alles behalve realistisch. Vooral dat laatste gevecht
tegen dat mannetje in dat pak. Hahah...zo nep. Van mijn part heeft
die gast 10 zwarte banden. Dit betekent nog niet dat je kunt acteren.

Waar heb je het nou over? Houterige gevechten of acteerwerk? Dat niet alles even realitisch is geef ik toe, maar om nou te zeggen dat de gevechten houterig zijn.....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2011, 10:04 uur
Houterig of strak. Het ligt wellicht wat dicht bijelkaar, maar ik vind de gevechten vooral lekker strak. Een vechtfilm met fatsoenlijk acteerwerk die zijn sowieso vrij schaars. Undisputed 1 is er bijvoorbeeld 1 van.

Als je commentaar hebt op acteerwerk en (quasi) houterige gevechten dan ben je naar mijn idee geen groot liefhebber van dit soort films.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2011, 22:07 uur
Leuke B - film,heb ervan genoten