134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.245 berichten | 4.930.168 stemmen

Chelovek s Kino-Apparatom (1929)

Alternatieve titels: Man with a Movie Camera, Человек с Кино-Аппаратом, De Man met de Camera

Chelovek s Kino-Apparatom (1929)
167 stemmen | gemiddelde 3,71
mijn stem:
alle leeftijdenSovjet-Unie
Documentaire
68 minuten

geregisseerd door Dziga Vertov

Cameraman Mikhail Kaufman trekt door de stad Moskou met een camera over zijn schouder, en filmt het leven van normale mensen.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2011, 17:58 uur
Ik ben van plan de film te kijken met de Cinematic Orchestra- soundtrack aangezien ik de Nyman versie niet kan vinden. Is die aan te raden?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2011, 18:26 uur
Die versie is via bol.com te koop voor 14,99

bol.com | Man With A Movie Camera , Cinematic Orchestra | Dvd

En voor 1 euro minder kan je de Nyman versie kopen op Play.com

The Man With A Movie Camera (aka Chelovek S Kino Apparatom) - DVDs at Play.com (UK)

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Man with a Movie Camera (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Man with a Movie Camera (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Man with a Movie Camera (€ 14,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2011, 18:26 uur
Poe, 15 euro is toch een beetje te duur voor me voor een film van 68 minuten :(

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2011, 18:27 uur
Wel een mooie film, hoor! :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2011, 18:28 uur
Dat geloof ik graag :D

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2011, 15:26 uur
Imposant werkje dat goed laat zien wat beweging voor belangrijk element is binnen de beeldtaal. De stad ontwaakt en alles draait, rijdt, tolt, rolt, gaat van boven naar beneden of van links naar rechts. En mocht het toevallig stilstaan dan zorgt de montage wel voor het gevoel van beweging. Ik zag de film met een lekkere percussie gedreven jazz score die niet echt goed bij het tijdsbeeld paste, maar wel erg fijn klonk van zichzelf. Al met al een lekkere kijkervaring.

Dikke 3,5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 maart 2011, 7:41 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik vond het een bijzondere film, vanwege de geweldige montage. En dat voor een film uit 1929.

Het geëxperimenteer levert leuke dingen op en vanuit historisch oogpunt is het een mooi tijdsdocument van het leven in Moskou in de jaren 20. De film is enkel niet heel boeiend te noemen, weinig bijzondere beelden die me nu echt bijbleven. Ja, die bevalling die ineens uit het niets kwam was wel bizar, al was het een korte flits. Ik vraag me trouwens af of deze film de eerste is die aan stop-motion deed, dat zag er wel er erg goed uit met de camera.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2011, 20:44 uur
Er wordt nog niet in gesproken, wel? Waar kan ik makkelijk aan een versie komen? En bestaan er veel verschillende uitgaves?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2011, 20:51 uur
Je hebt verschillende uitgaves , ja. De drie bekendste zijn die van Nyman , In The Nursery en van de Cinematic Orchestra. Ik keek die laatste en het beviel me erg goed, maar volgens de meeste is die van Nyman het beste.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2012, 23:59 uur
Verhaal, acteurs, dialogen? Nee, dit heet een documentaire, Ве́ртов laat ons in een krankzinnig snel tempo kennis maken met zijn harmonieuze samenleving: de ontwakende, werkende en recreërende mens. Ве́ртов heeft lak aan bestaande conventies, en wil de film los brengen van de regels ooit ontstaan uit de literatuur en theater. Hij wil de cinema nog waarheidsgetrouwer maken, en brengt zelfs de cameraman voortdurend in beeld. Wellicht om het publiek te tonen dat ook dit maar één perspectief op de werkelijkheid is.

Ondertussen wordt er hevig geëxperimenteerd: stop-motion, het versnellen, vertragen, dubbele exposures, splitscreens, ga zo maar door. De continue stroom van beelden is schier onmogelijk bij te houden. Nog los van de cultuur- en tijdkloof die overbrugd moet worden. De beeldenstroom verveelt geen seconde, maar dat komt voornamelijk door de geniale soundtrack van Cinematic Orchestra die onder mijn versie is gevoegd. Dat was dan ook gelijk de aanleiding om deze film op te zetten. Een op vele vlakken cruciale film, maar ik houd het voorlopig bij een

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2012, 0:04 uur
Tijdloos meesterwerk. Er zijn maar weinig films waarvan je ziet dat ze zo invloedrijk zijn geweest op de ontwikkeling van de cinema. Door de experimentele montage leent het zich ook wonderwel voor muzikale begeleiding uit latere periodes. (ik heb zelf een meer jazzy versie gezien/gehoord) In theorie zou er hier een metal-versie van gemaakt kunnen worden en het wekt nog de suggestie dat beeld en geluid naadloos bij elkaar horen.