Låt den Rätte Komma In (2008)

Alternatieve titel: Let the Right One In

Låt den Rätte Komma In (2008)
880 stemmen | gemiddelde 3,56
mijn stem:
Zweden
Drama / Horror
114 minuten

geregisseerd door Tomas Alfredson
met Kåre Hedebrant, Lina Leandersson en Per Ragnar

Oskar is een 12-jarig jongetje, dat continu wordt geplaagd door twee bullebakken. Op een dag maakt Oskar kennis met zijn nieuwe buurmeisje en de twee worden vrienden. Sinds ze naast Oskar en zijn familie is komen wonen, sterven plotseling een hoop mensen, maar niemand weet waarom, behalve Oskar, die een geheim van zijn buurmeisje kent.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2010, 0:14 uur
Een originele film die een onrealistisch plot heel geloofwaardig overbrengt. Dit vanwege het uitstekende acteerwerk, sfeer, een nogal laag tempo en goed gekozen locaties.

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 23:09 uur
Prachtige coming-of-age-horror. Twee prachtige hoofdrolspelers en hoewel de film in de jaren '80 speelt is een prettig tijdloos aandoend sfeertje. Mooi veel laagjes in de film.

Een klein smetje op de film is de te grote aandacht voor de volwassenen. Die delen zijn aanzienlijk minder interessant. De film was nòg beter geweest als er nog meer op de twee hoofdrollen gefocusd was.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 1:58 uur
Ik vind het vrij apart dat de film onder andere als Horror gezien wordt! In de zaak waar ik werk vertel ik mensen waaraan je ziet dat ze op het hoesje afgaan, dat het naar mijn inziens absoluut geen Horror is of eng, daarintegen krijg je wel een prachtig meesterwerkje voorgeschoteld!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 16:18 uur
Zidaan schreef:
Het is inderdaad geen horror. Maar er komt een vampier en bloed in voor, en dan wordt de link naar horror al gauw gemaakt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 0:50 uur
Zeer stijlvolle film met een gedurfd thema!

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2010, 17:08 uur
Saai, langdradig, eentonig en onorigineel.

'Een langzame opbouw' is voor mij al gauw synoniem voor saai. Dat is ook hier het geval. De eerste Scandinavische film die mij raakt moet nog gemaakt worden, dat sowieso, maar deze komt niet in de verste verste in de buurt. Af en toe een redelijke scene, maar veel te vaak saai. Deze film wordt wat mij betreft ook wel heel makkelijk de stempel 'origineel' opgeplakt. Vampierenfilms met vampieren die het zwaar hebben zijn heus niets nieuws onder de zon.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2010, 18:03 uur
Toen deze film gemaakt werd bestond er meen ik nog geen filmversie van Twilight.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2010, 18:09 uur
Rosicky schreef:
Saai, langdradig, eentonig en onorigineel.

Nu maar weer terug naar Hollywood :Z

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2010, 22:27 uur
BlueJudaskiss schreef:

Slaat dat op mijn reactie?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2010, 22:40 uur
Zeker.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2010, 23:06 uur
dit is inderdaad een mooie Drama/horror
een combinatie van deze 2 genres zie je maar weinig
heel goed geacteerd door de twee 12 jarigen.
goed verhaal,beetje horror.
aanrader...

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2010, 23:10 uur
BlueJudaskiss schreef:
Zeker.

Ja prima, de twee Twilight films heb ik niet gezien, en ik been geenszins van plan dat ooit te gaan doen. Met de film waarin vampieren het moeilijk hebben bedoelde ik vooral een film als Inteview with the Vampire. Verder vind ik dat deze creaturen de laatste jaren te veel zijn misbruikt om ze nog serieus te nemen, dat gaat dan misschien onterecht ten koste van andere films.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2010, 17:11 uur
Rosicky schreef:
Ze worden inderdaad behoorlijk misbruikt. Maar deze film is toch echt een uitzondering daarop. Het laat heel goed en op een zeer originele manier zien hoe het wel kan.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 8:03 uur
jeetje wat een tegenvaller zeg.

ik had een horrorfilm verwacht met wat elemeneten van een jeugdfilm.
maar het was meer andersom.

betrapte me erop dat ik best wel zat te wachten tot hij eens een keer afgelopen was.

aardig, meer niet.
hij zal wel heel erg cultureel verantwoord zijn enzo en arthouse en tralalala maar geef mij dan toch straks maar zo'n lekkere sappige Nightmare on Elmstreet-remake :)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2010, 9:51 uur
Briljante film!! Meer drama dan horror en dat pakt heel verfrissend uit. Een dikverdiende 5.0!

niet ingelogd

109.139 gebruikers | 64.683 films | 23.992 regisseurs | 2.518.082 berichten | 3.552.493 stemmen