Princess and the Frog, The (2009)

Alternatieve titel: De Prinses en de Kikker

Princess and the Frog, The (2009)
220 stemmen | gemiddelde 3,60
mijn stem:
Animatie / Muziek
97 minuten

geregisseerd door Ron Clements en John Musker
met de stemmen van Anika Noni Rose, Keith David en Jenifer Lewis

Tiana is een jong zwart meisje dat opgroeit in het zowel befaamde als beruchte French Quarter in New Orleans, geboorteplaats van de jazz. Te midden van deze bruisende omgeving raakt ze betrokken in een avontuur dat haar via voodoo, cajun-gebruiken en muziek tot een echte prinses maakt.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 17:17 uur
Waarom staat er bij deze omschrijving eigenlijk Animatie, het is naar mijn menig meer een tekenfilm?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 22:35 uur
huahahahaha!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 21:16 uur
Serendipty schreef:

Omdat tekenfilm hier op MM geen voorkomend genre is. Deze film is dan het beste te omschrijven als animatie / familie film.
Overigens, is er echt verschil tussen tekenfilm en animatie? Meestal wordt met animatie wel een met de computer geanimeerde film bedoeld, maar animatie is veel algemener (zo valt anime er ook onder).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 21:54 uur
Jawel, dit was een vermakelijk filmpje, maar helaas was hij minder leuk dan verwacht. Vond hem vooral voor de jongere doelgroep erg geschikt, persoonlijk is het niet helemaal mijn smaak. Muziek vond ik niet altijd even geslaagd, wellicht dat ik daarom niet zo enthousiast ben als de rest. Liedjes duurden te lang, waren irritant of gewoonweg op het verkeerde moment.

Disney... Tsja, je moet er van houden. Ik heb er nooit veel mee gehad. Ook bij dit niet. Jammer.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 19:10 uur
Ik vond het een heelijk weg kijkende film.
Voor me zelg en de kinderen wouden weer zien.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 1:41 uur
lordsnoopy schreef:
Serendipty schreef:

Tekenfilm is toch ook gewoon een vorm van animeren. Behoort gewoon tot de animatie. Het Japanse anime is ook animatie. 3d computerfilms ook en natuurlijk die films gemaakt van foto's zoals die poppetjes van klei.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 16:32 uur
[quote]Djarune schreef:
[quote]lordsnoopy schreef:
Stop-motion inderdaad.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 20:11 uur
Deze film viel bij mij enorm mee!
Ik had een slap afkooksel van de vroegere Disney-films (zoals Sneeuwwitje) verwacht maar deze film mag er echt wel wezen.

niet ingelogd

109.072 gebruikers | 64.658 films | 23.986 regisseurs | 2.516.380 berichten | 3.549.854 stemmen