132.208 gebruikers | 83.267 films | 30.189 regisseurs | 3.421.815 berichten | 4.775.567 stemmen

Sunshine Cleaning (2008)

Komedie / Drama
91 minuten

geregisseerd door Christine Jeffs
met Amy Adams, Emily Blunt en Alan Arkin

Rose (Amy Adams) en haar zus Norah (Emily Blunt) hebben moeite om rond te komen en starten vervolgens een ongewoon schoonmaakbedrijf dat gespecialiseerd is in misdaadlocaties: 'Sunshine Cleaning'. De zussen worden gesteund door hun vreemde vader Joe (Alan Arkin) die helemaal in hun idee mee gaat.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juni 2011, 23:08 uur
Hm best mooi. Beetje humor met de vader en ook licht ontroerend, die relaties tussen de zussen en het zoontje met opa en Winston. Aardig einde heeft het ook maar dat heb je al snel met Spirit in the Sky, toepasselijk nummertje.

Het drama is onderhuids aanwezig, de film gaat dan ook niet over het schoonmaakbedrijf zelf maar over het worstelen met de gevolgen van de dood (van hun moeder) voor het gezin. Ook dat bedrijf moet de dood verwerken (letterlijk dan) en gaat eveneens niet van een leien dakje, best geinig en subtiel gedaan.

Te sentimenteel wordt het gelukkig niet omdat er weinig (zware) muziek onder is gezet. Gewoon de acteurs de boel over laten brengen en dat doen ze goed. Leuke meiden en verder zijn er een paar mooie beelden, prima filmpje dus, vind hem wat ondergewaardeerd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juni 2011, 0:57 uur
Wat een aangrijpend spel. Je wenst ze t allerbeste, maar anderzijds trekt de ellende ook wel.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Sunshine Cleaning (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Sunshine Cleaning (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Sunshine Cleaning (€ 9,50)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juni 2011, 9:58 uur
Eigenlijk best wel een hele mooie film waarin zeer goed wordt geacteerd door eigenlijk iedereen, zelfs het jochie vond ik overtuigend. Alan Arkin, de mopperende opa met het hart op de juiste plek is eigenlijk altijd goed. Amy Adams speelt voor haar doen zeer ingetogen, maar bewijst dat ze dit soort rollen ook prima aankan. Amy Adams vind ik echt een leuke actrice. Emily Blunt doet het ook meer dan goed, mooie dame ook. Het verhaal stelt an sich niet zo heel veel voor en dus rust de film geheel op de schouders van de acteurs en die doen dat met verve.
Met een langere speelduur had de relatie met de eenarmige man verder uigediept kunnen worden en om de film wat 'spannender' te maken had ook de lesbische spanning tussen Emily Blunt en die meid van wie ze de foto's vond uitgewerkt kunnen worden.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juni 2011, 20:37 uur
gillie24 schreef:

Oh, die lesbische spanning is me totaal niet opgevallen!? "Die meid"?? Nou ja.....

Met veel plezier naar deze film gekeken. Sterke cast met een gevoelig onderwerp, misschien wat oppervlakkig verfilmd. De humor en spel maakte echter veel goed. Ik vond het wel oké zo. Alan Arkin is (hoewel enigzins schmierend hier maar ala....) bijna altijd goed. Amy Adams en Emily Blunt vind ik ook bijna altijd goed en/of leuk en het jongetje dat Norah's zoontje speelde was ook goed en grappig. Blij dat ik toch gekeken want ik had eigenlijk totaal geen zin ......

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juni 2011, 22:56 uur

Oké, ze was al wat ouder, die vrouw is misschien beter verwoord. Zij was in ieder geval wel lesbisch, vandaar dat ik lesbische spanning zag (of wilde zien: ik ben man, hé en twee vrouwen.......)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juni 2011, 14:25 uur
Ik werd er helemaal niet vrolijk van, terwijl het wel een komedie is. Amy Adams kon me ook niet laten geloven dat Rose nu echt plezier heeft in haar griezelige schoonmaakwerk. De film wil goed aflopen, maar dat gevoel kreeg ik er dus niet bij. 2,5 sterren voor de stukjes die me wel aan het lachen konden maken, zoals opa die een garnalenhandel probeert op te zetten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juni 2011, 22:28 uur

Zielig.....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juni 2011, 23:07 uur
Toch heeft hij wel een punt, er hing een bepaalde spanning bij die snoepketting-scene, alleen laat de film veel open eindjes bij de karakters en relaties.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2011, 13:56 uur
Lupussy Galore schreef:

Zielig.....

Je mag het zielig vinden, maar gelijk had ik dus wel...

Lesbian content in "Sunshine Cleaning" left on cutting room floor | News, Reviews & Commentary on Lesbian & Bisexual Women in Entertainment & the Media | AfterEllen.com

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2011, 19:02 uur
Bottleneck schreef:

Da's waar maar ik zie dit wel vaker in het echte leven en kijk er niet (meer) zo van op denk ik? En daarom liet ik deze scene al snel achter me. Desondanks had ik toch een leuke avond met deze film. Hoewel ik het wel met je eens ben.

@gillie24: Nou, da's fijn dan dat het mannetje gelijk heeft. LOL, driftig gaan googelen om je gelijk te laten zien? Met 'zielig' bedoel ik je fixatie en 'omdat je nu eenmaal een man bent'. Da's geen goeie reden vind ik.
Heb je The L Word trouwens gezien? Daar kom je wel aan je trekken den ik? ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2011, 19:03 uur
Lupussy Galore schreef:
Bottleneck schreef:

@gillie24: Nou, da's fijn dan dat het mannetje gelijk heeft. LOL, driftig gaan googelen om je gelijk te halen? Met 'zielig' bedoel ik je fixatie en 'omdat je nu eenmaal een man bent'. Da's geen goeie reden vind ik.
Heb je The L Word trouwens gezien? Daar kom je wel aan je trekken den ik? ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2011, 18:43 uur
Fijne film. Prachtig acteerwerk door Adams & Blunt, fijne sfeer en sterk verhaal. Goed. 4*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 22:37 uur
Mooi gespeelde film met een prima insteek.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2012, 19:00 uur
'k vond het ook een leuk filmpje. De film is eigenlijk niet zo bijzonder, maar toch wist hij me te boeien van begin tot einde. Het is een combinatie van drama met humor.
De cast was uitstekend en ook de speelduur was goed, al mocht het einde misschien nog wat verder zijn uitgewerkt.
Geen grootse film, maar een klein, fijn filmpje.