The Informers (2009)

geregisseerd door
Gregor Jordanmet
Jon Foster,
Billy Bob Thornton en
Kim Basinger'The Informers' speelt zich af in Los Angeles van de jaren '80 waar een grote filmmaker (Thornton), een nieuwslezer die door haar vriendje is gedumpt (Ryder), een rockster en een kidnapper (Rourke) er vrolijk op los leven, zonder enige regels in acht te nemen.
4,0
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2011, 11:44 uur"All I want is someone to tell me what is good, and someone to tell me what is bad."
Sterke film.
Bret Easton Ellis blijft een boodschap verspreiden van immoraliteit die vooral bij de decadente groeperingen plaatsvinden en die alleen maar bezig zijn naar het zoeken van genot.
De wereld is een plaats waar mensen niet meer weten wat goed of fout is omdat ze helemaal bedorven zijn. Niemand is gelukkig en iedereen denkt alleen maar aan zichzelf.
De film zelf is ook erg strak geschoten met inderdaad een soort dromerige hypnotiserende sfeer. Combinatie van muziek, traagheid en kleurgebruik is iets wat ik hier wel in waardeer.
De acteurs overtuigen mij wel helemaal dat ze verwende rijkeluiskinderen zijn.
Genoeg geld tot je beschikking om te doen wat je wilt. Wat moet je dan nog doen?
Feesten, neuken en drugs gebruiken. Familie is alleen maar middel of een verplichting om tot iets te komen. Seks is emotieloos, echte vrienden heb je niet. Waarden en normen vervagen. Iedereen is oppervlakkig. Iedereen is bedorven en niemand is gelukkig.
Dat is zo'n beetje wat de film wil zeggen. Op zich heb je daar niet perse deze film voor nodig om daar achter te komen maar ik vind de tijdbeeld en de personages erg goed overkomen.
Bret Easton Ellis zijn boeken zijn volgens mij allemaal slecht verfilmd. Zo las ik ook dat er cruciale elementen uit zijn boek hierin ontbreken. Ik heb alleen American Psycho gelezen en die film is een aflevering van de Teletubbies vergeleken met het boek. Zo zal ik dit boek ook gaan lezen een keer en de waardering zal dan omlaag gaan.
Voor de rest vond ik het een toffe film en de boodschap kwam redelijk over.
R.I.P Brad Renfo
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2011, 13:15 uurEllis' originele script was bijna dubbel zo lang, en schijnt bedoeld te zijn als "an absurdist, lighthearted, and expansive satire." (wiki). Met vampieren. Klinkt leuker dan het uiteindelijke resultaat.
Deze film is nl. oppervlakkig, zinloos en mist relativering.
Een mislukte film vind ik dit echter niet, daarvoor zijn er teveel pluspunten. De muziek is super (Simple Minds, Wang Chung, Devo!!!) en de film ziet er goed uit. Ook het acteerwerk en de casting (allemaal blonde, gebruinde jongens die er ongeveer hetzelfde uitzien) is prima.
Toch, er had veel meer ingezeten.
Beste Ellis-verfilming vind ik The Rules of Attraction , gevolgd door American Psycho. Less than Zero is te vermijden.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 14:31 uurNee, ik vond er echt helemaal niks aan. Sommige momenten wisten me nog te boeien en over te halen verder te kijken maar meer dan dat was er niet. Sommige verhaallijnen waren vrij saai en boeide me nergens. De cast was prima, en iedereen acteert met volledige inzet. Kim Basigner is meestal een middelmatige actrice vind ik, maar hier was ze toch best goed te noemen. Amber Heard was ook vrij goed, al was haar rol niet meer dan in haar naakte bovenlijf rondhuppelen.
Toch zul je denken dat deze film helemaal geweldig zal zijn, vooral omdat het soms vrij emotioneel word en aangrijpend is vastgelegd, maar dat kon me weinig schelen. Ik werd er niet warm of koud van. Het einde was ook vrij nietszeggend en opeens stopte het zomaar.
Geen aanrader, al zal deze film voor sommige wel goed liggen. Ik vond het iig erg saai.
2,0
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2011, 19:23 uurEen film voor en wellicht ook door junkies gemaakt. De lamlendigheid wordt even doorbroken door de rol van Rourke (eigenlijk totaal overbodig) om dan weer weg te zinken in de leegte. Als je daar voor bent zal de film wel leuk zijn, maar voor meerwaardezoekers is dit de verkeerde halte. Mooie beelden wel van Amber Heard en ook dat strand op het einde, maar dat was het ook zowat. 2 sterren afgerond naar boven.
1,0
[permalink] geplaatst op 11 september 2011, 12:24 uurDeze film is snel samengevat.
Mooie vrouwen, veel seks en drugs, maar een waardeloos scenario.
Eén pluspunt wel: een goede soundtrack.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 september 2011, 21:17 uurSterke film over het immorele en egoïstische Hollywood leven in de 80's. Met een hoop onsympathieke hoofdpersonages die op het randje van het bestaan leven. Weinig verhaal, veel sfeer, niet moeilijk doen, lekker met z'n alle naar de klote. Kreeg er een behoorlijk desolaat gevoel van. kleine 4*
2,5
[permalink] geplaatst op 2 oktober 2011, 18:51 uurTragieStar schreef :

Ook wel verrast door haar naakte scène.
soms vrij emotioneel en aangrijpend is vastgelegd, maar dat kon me weinig schelen. Ik werd er niet warm of koud van. Het einde was ook vrij nietszeggend en opeens stopte het zomaar.
Tja, ik had dezelfde beleving bij deze film die uiteindelijk weinig te bieden heeft. 5/10