Yankee Doodle Dandy (1942)

Yankee Doodle Dandy (1942)
46 stemmen | gemiddelde 3,07
mijn stem:
Muziek
126 minuten

geregisseerd door Michael Curtiz
met James Cagney, Joan Leslie en Walter Huston

Musical over het leven van musical-regisseur, acteur, danser en zanger George M. Cohan. De film volgt hem van zijn dagen als kindsterretje tot zijn comeback, toen hij een medaille kreeg van de president.

gebruiker

volgens 10 stemmen

neo
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2007, 16:25 uur
Cagney werd toendertijd ook beschuldig van een communist te zijn. Na al de aanklager te hebben omgepraat ine en kwartier, besloot hij later met zijn broer (die zijn producent/manager was) de grootste patriottten film te maken die er maar was. Zo zou men niet alleen nog meer overtuigt zijn van het niet zijn van een communist, maar er ook nooit meerover beginnen. Yankee Doodle Dandy was die film.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2007, 3:58 uur
Favo film van John Travolta

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juni 2007, 13:33 uur
Het hoogtepunt van James Cagney valt te betwijfelen. Is dat Berkeley's FOOTLIGHT PARADE, of Curtiz' YANKEE DOODLE DANDY? Laat ons ervan uitgaan dat ze elkaars gelijke zijn, maar dat FOOTLIGHT PARADE toch net iets beter is. YANKEE DOODLE DANDY is namelijk best aangenaam, maar toch scheelt er iets aan... Wat het is, is me na drie kijkbeurten nog steeds niet duidelijk. Misschien is het omdat het spektaculaire er zo dik opligt... Ik weet het niet. Toch zul je als kijker veel pret beleven aan deze film.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juni 2007, 13:40 uur
Theatertje schreef:

Als het aankomt op musicals, neem ik aan. Cagneys hoogtepunt (zeker qua bekendheid en onsterfelijkheid) is natuurlijk White Heat.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juni 2007, 13:41 uur
Ik doelde inderdaad op musicals.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2008, 23:08 uur
´James Cagney wasn´t a particularly good dancer, nor was he much of a singer. But he was such a good actor that he simply faked it.´

Cagney geeft een schitterende performance die deze, in de meeste andere opzichten clichématige en formulaïsche, film het kijken meer dan waard maakt. Zijn energie, en het optimisme van de film in het algemeen, werken bijzonder aanstekelijk.

ps, voor mij is The Public Enemy Cagney's hoogtepunt.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2009, 13:55 uur
Voor mij Angels With Dirty Faces. ;)

niet ingelogd

108.848 gebruikers | 64.541 films | 23.945 regisseurs | 2.509.985 berichten | 3.541.343 stemmen