134.889 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.786 berichten | 4.929.329 stemmen

No Retreat, No Surrender (1986)

Alternatieve titel: Karate Tiger

No Retreat, No Surrender (1986)
171 stemmen | gemiddelde 2,18
mijn stem:
12 jaar geweld grof taalgebruikVerenigde Staten / Hongkong
Actie
85 minuten

geregisseerd door Corey Yuen
met Kurt McKinney, Jean-Claude Van Damme en J.W. Fails

Jason Stillwell, een veel belovende karateka, is een superfan van Bruce Lee. Onder zware druk van een Oosterse bende, verhuist hij naar Seattle. Ook daar wordt hij dwars gezeten door de plaatselijke bendes die het voorzien hebben op de macht in de karate wereld. Als Jason besluit om zelf een karateschool te beginnen, komt het tot een keiharde confrontatie. Er volgt een adembenemend gevecht op leven en dood.

gebruiker
bericht

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2010, 20:29 uur
wat een stomme kut film. slechte verhaal lijn, slechte acteurs en voor een vechtfilm slechte vecht scenes.. begin der niet aan!!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2010, 15:19 uur
ik ken deze film al 20 jaar zovaak al gezien.

De plot wat hier boven staat klopt voor geen bal, ik heb in geen enkel scene gezien dat jason een karateschool wil beginnen en hij zelf wordt niet onder druk gezet maar z'n pa wordt onder druk gezet.

Volgens mij is de inhoud van de plot veranderd want een paar jaar geleden stond er een hele andere plot op de forum.

Ik kan begrijpen dat het bij films gebeurt die in pre-production staan maar bij film die al 20 jaar oud zijn.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 11:28 uur
Ooit eens deze film gehuurd met als gedachte natuurlijk Jean-Claude Van Damme te zien, wat blijkt, hij is alleen maar in beeld bij het gevecht.
Geen leuke film.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2010, 15:38 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Man, wat een tegenvaller. Van Damme speelt alleen aan het begin een minuut mee en in de laatste 15 minuten tijdens het eindgevecht. Hij doet wel waar hij goed in is; een paar flinke tikken uitdelen, in een overigens goed gechoreografeerd gevecht.

Het dikke uur wat er tussen zit is eigenlijk om te huilen, dialogen zijn lachwekkend, verhaal is clichématig, acteerprestaties lijken nergens op en het plot zit vol gaten. Die Kelly komt uit het niets, en dan blijkt dat ze elkaar al kennen toen ze een jaar daarvoor in LA was. Die irritante dikke gozer begint in eerste instantie net met Karate maar blijkt naderhand dikke maatjes met Dean, enzovoort. En om over de slechte Bruce Lee imitator nog maar te zwijgen, evenals die Michael Jackson kloon met zijn totaal niet er toe doende dance moves.

Alleen vanwege de aanwezigheid van van Damme op het eind 1*, want de film is niet eens zo slecht dat ie weer goed wordt. Kan me overigens goed voorstellen dat Van Damme hierna good guys ging spelen, want door zo'n mager scharminkel de mat af te worden geslagen is natuurlijk niet echt goed voor je imago. Het was overigens ook totaal overbodig dat hij een Rus speelde, had geen enkele connectie met het plot en in die paar regels die hij uitsprak had hij een verschrikkelijk accent.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 september 2010, 16:46 uur
harm1985 schreef:

In de originele cut is dat iets beter uitgewerkt, al blijft het inderdaad allemaal erg toevallig.

Hier te bekijken (scène begint vanaf 3:50)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2010, 15:29 uur
Velen zullen No Retreat, No Surrender met verkeerde verwachtingen gaan kijken, mede omdat de cover een schaamteloze poging is om de film als Van Damme-vehikel te promoten. De 'muscles from Brussels' komt er echter maar een kwartiertje in.

Dit is eerder een aanrader voor zij die The Karate Kid nog niet 80's, cheesy en zeemzoet genoeg vonden. Een erg fout filmpje met houterig acteerwerk, enkel gekke personages die nog veel gekker met elkaar omgaan en rare dans intermezzo's. Maar wel leuk vanwege zijn tijdsgebonden trainingsmontages en lekker lomp in beeld gezette vechtscènes.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2011, 23:50 uur
het enige wat de film heeft is entertainment...,alles is cheezy,maar toch is het een cultfilm

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2011, 2:24 uur
een van mijn lievelings films toen ik klein was!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 17:21 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ongelooflijk cheesy!

Ik zag hem liggen in het schap van de FRS, natuurlijk met Jean-Claude van Damme op de voorkant. Je ziet het vaker bij oudere slechte of foute films. Een beginnend acteur heeft het jaren later gemaakt en wordt gebruikt om de film aan te laten spreken. Ik wist het al, maar toch wilde ik hem zien! Eén van de eerste films van JCVD. Twee jaar later schitterde hij in Bloodsport. Hier nog een klein rolletje, maar wel een heerlijke. Als badguy zie je hem zelden, maar dat doet hij hier prima. Weinig woorden, mooie kicks! Ook de uitvoering van Kurt McKinney is goed, maar hij had toch maar beter op de mat gebleven. Acteren is duidelijk niet zijn ding. De hele cast acteert overigens super houterig. Natuurlijk ook geen geweldig script. Wel een heerlijk sfeertje(vooral tijdens de les van 'Bruce Lee'), leuke actiescenes en stoere ontknoping.