134.889 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.775 berichten | 4.929.309 stemmen

locatie: Films » Clockwise (1986) » Info

Komedie
96 minuten

geregisseerd door Christopher Morahan
met John Cleese, Penelope Wilton en Alison Steadman

Brian Stimpson is de hoofdmeester van een school en extreem punctueel. Hij is nu uitgekozen om een grote onderwijsconferentie bij te wonen en is daar goed op voorbereid. Maar door een misverstand mist hij zijn trein en zet alles op alles om toch nog op tijd te komen. Maar onderweg zetten steeds meer mensen de achtervolging in.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2009, 22:23 uur
Ik heb hem om een andere reden afgezet, ik weet niet wat rtl zit te doen maar de film wordt schokkerig (rtl7) afgespeeld of de compressie klopt niet.

Op RTL 4 en 5 was dat ook vanavond, maar daar zie ik het nu niet meer.
RTL 8 en de SBS zenders zijn wel allemaal normaal.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2009, 22:46 uur
Hier geen problemen met de beeldkwaliteit alleen de *&^%$ reclames.

Moest erg lachen, o.a. ook om de rondlopende verdwaalde dames.

Left?

Clockwise (€ 4,99)
gratis verzending

Clockwise (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2009, 9:44 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Clockwise is opzicht wel een aardige film. Sommige scenes zijn erg leuk (bijv. als de auto zich vast rijdt). Andere scenes waren vrij flauw, en het einde kon ook wel wat beter.. Ach, ik heb toch wel een paar keer gelachen dus er kan wel een 3,0* af.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2009, 13:12 uur
John Cleese is weer geweldig!

Soms kon ik wel lachen, en soms was het wel leuk wat voor puinhoop het was.

Het is een aardige film voor maar één keer, maar daarna echt nooit meer.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2009, 13:48 uur
Vond hem niet leuk

film_kaza
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2009, 14:34 uur
Ik hoorde veel goeds hierover. Helaas stelt het wat telleur. Het begon wel leuk met wat flauwe stukjes, maar het werd gewoon te gek bij het einde.
Erg veel kon ik er niet om lachen. Cleese speelt in betere films.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2009, 16:00 uur
saai verhaal.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2009, 16:55 uur
Heerlijk al die chaos verpakt in één film. John Cleese is echt geknipt voor deze rol.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2009, 13:31 uur
Vond het destijds een goede humor film met een geweldige John Cleese.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2009, 17:13 uur
Heerlijke Engelse humor met een onovertroffen rol van John Cleese

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2010, 10:59 uur
Toen ik deze film voor het eerst heb gezien op video vond ik hem geweldig. Nu heb ik hemop DVD gezien en ik vind hem nog altijd goed. De onovertroffen John Cleese speelt geweldig, alhoewel hij zijn typetje van Fawlty Towers niet van zich kan afzetten. Zijn latere films (A Fish Called Wanda) vond ik beter. Toch nog 4*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 23:46 uur
Verhaal was niet heel boeiend en de grappen waren er ook weinig.
Verders is John aardig in zijn rol.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2010, 10:21 uur
Direct na de release in 1986 heb ik deze film in de bioscoop gezien, de zaal zal vol met Monty Python fans, hoge verwachting derhalve maar het bleef wel erg stil en er gingen zelfs mensen weg na verloop van tijd. Clockwise is ook weinig vermakelijk, op wat spaarzame grappige momenten na (zoals met dat koffertje op die auto) gebeurt er eigenlijk niets, gewoon een saaie en zeer teleurstellende film die zelfs John Cleese niet kan redden. Twee jaar later revancheerde hij zich met de wel grappige en vermakelijke film A Fish Called Wanda die deze namiddag op Net 5 wordt uitgezonden (met ongetwijfeld een stortvloed aan reclame blokken!).

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2010, 10:53 uur
Lijkt me niet nodig om alle films nog eens te gaan herkijken. Bij "goede" films kan het geen kwaad dit nog eens te doen, indien je de gelegenheid hebt. Gewoon om te zien of je stem/beoordeling nog klopt.

Toch al weer lang geleden dat ik deze op tv heb gezien. Ben helemaal geen fan van John Cleese, vooral dat hectische, wat je in de hotelserie ook ziet, kom je in deze film ook tegen. Het begin is dan ook matig en het einde is eigenlijk wat teleurstellend. De rest van de film kent toch bijzonder geinige momenten afgewisseld door mindere gedeelten. John Cleese met die telefooncel en als monnik om maar wat te noemen. _O^. De tegenspelers in soms kleine rolletjes waren vaak ook leuk. Ik vond trouwens de film beter dan ik dacht dat hij was, met mooie beelden erbij. Zo vond ik het eekhoorntje bijvoorbeeld grappig gedaan. Misschien begint dit soort humor schaars te worden. Zag je in die tijd heel veel van dit soort humor op tv, is allang niet meer zo. Heb me er prima bij vermaakt. Dvd kan terug in de kast voor de volgende keer. 4.0.