And Now for Something Completely Different (1971)

Alternatieve titel: Monty Python's And Now for Something Completely Different

And Now for Something Completely Different (1971)
297 stemmen | gemiddelde 3,55
mijn stem:
Bookmark and Share
Verenigd Koninkrijk
Komedie
85 minuten

geregisseerd door Ian MacNaughton
met John Cleese, Michael Palin en Eric Idle

Regisseur Ian McNaughton liet de beste sketches uit de tv-serie Monty Python's Flying Circus voor bioscoopgebruik opnieuw opnemen in - wat John Cleese noemde - 'hun natuurlijke omgeving': in echte restaurants, winkels, kantoren en met meer figuranten.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2009, 2:03 uur
Deze film kan gemakkelijk in één woord worden samengevat: HEERLIJK!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2009, 19:22 uur
Op nieuwjaarsnacht om 1uur op Nederland 3...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2009, 19:27 uur
Mathijs54 schreef:
Op nieuwjaarsnacht om 1uur op Nederland 3...

Doe maar NEDERLAND 2 (TWEE!!!!)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2010, 2:28 uur
Deze film zenden ze wel vaker uit op nieuwjaarsavond (in dit geval in de nacht). De film bestaat allemaal uit losse sketches waarvan een aantal legendarische zoals de "Lumber jack song". Niet alle sketches zijn even geweldig en op een gegeven moment heb je er ook wel genoeg van.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2010, 2:36 uur
Auw, niet mijn soort humor. De andere films zijn aardiger qua opzet. De leukste scène is die met Hell's Grannies.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2010, 2:46 uur
Helaas alleen de laatste tien minuten kunnen kijken. :( Wel met een sublieme oliebol.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2010, 13:26 uur
Monty Python, het blijft geweldig, ook bij aparte sketches. Geweldige en ietwat absurde humor. Toch heb ik liever een aaneensluitend geheel, en geen aparte sketches, maar dat mag de pret uiteraard niet bederven. Sta ervoor open, en lach je kapot, Monty Python!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 12:53 uur
Film met erg goede en wat matige sketches. Vind peroonlijk die van de bekakte atleten en het solliciteren geweldig, en die animatieplaatjes horen er toch wel bij als compilatie van de Flying Circus afleveringen. De dodelijke grap is natuurlijk ook te flauw voor woorden :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 12:58 uur
En wat dacht je van het bekakte idioten parcours. _O_

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 21:31 uur
Wederom bijzonder grappig. Niet alle sketches zijn even leuk. Voor de WTF-momenten en de gave om grappig te zijn met minder dan niks verdienen de Pythons respect.

Chainsaw
(moderator)
avatar van Chainsaw
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2010, 17:43 uur
Dit 'filmdebuut' van de Pythons is misschien niet zo hoogstaand als hun echte speelfilms The Holy Grail en Life of Brian, het is en blijft ontzettend leuk. Mits je natuurlijk opgewassen bent tegen anderhalf uur de meest absurde en flauwe idioterie naar je hoofd geslingerd te krijgen. Niet alle sketches zijn even sterk, maar de meeste zijn toch op z'n minst een lach waard. The Funniest Joke Ever en Upper Class Twit of the Year waren in ieder geval duidelijke hoogtepunten. Maar ook die hele kleine momenten (als de animatie van de kapper of de 'come to my place' scène) zijn niet minder dan hilarisch.

3,5 sterren.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 17:09 uur
Hoort dit nou bij de Monty Python trilogy of is het gewoon een extra'tje?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 17:23 uur
Kijk naar de titel, dan weet je genoeg. ;) Gewoon een complicatie uit de serie.

kramersietse
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 18:02 uur
Ben het daar niet mee eens dude, het is geen complicatie, maar gewoon een mooie compilatie.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2010, 15:36 uur
Dat zeker. Zeg ook niet dat het een slechte complicatie is.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2010, 12:07 uur
Ik vind het een aardige compilatie, maar zelfs naar Monty Python maatstaf was het af en toe te flauw. Het werd nergens echt slecht, maar dit haalt het bij lange na niet bij hun films.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 11:26 uur
Begin jaren '70 kwam Monty Python''s Flying Circus op de Nederlandse tv (VPRO?), ik was meteen fan, wat een inventieve en tijdloze humor! Deze film is een compilatie van hun beste sketches met legendarische momenten zoals How Not To Be Seen (met die ontploffende bosjes en doodskreten), Silly Walks (John Cleese op z'n best met die maffe motoriek), Lumberjack Song (stoere cowboy blijkt travestiet) en de Spanish Inquisition (martelen op z'n Monty Python's ..). Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij Monty Python ook momenten heb dat ik het te grof of te absurdistisch of gewoon niet leuk vind, dat is ook hier maar het leeuwendeel heb ik me suf gelachen en dat doe ik nog steeds, ook nadat ik het al vele tientallen malen heb gezien, nogmaals tijdloze humor!

niet ingelogd

116.201 gebruikers | 69.735 films | 25.780 regisseurs | 2.779.783 berichten | 3.869.494 stemmen